REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° ConstanÈ›a Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.8° ConstanÈ›a Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Viața de noapte și activități de făcut în București

Viața de noapte și activități de făcut în București

Andreea VREJOIU 26 ianuarie 2023 | 13:57 2876

România nu e o È›ară aflată pe traseul turiÈ™tilor, cu toate că ar putea concura foarte bine cu multe țări europene. Din punct de vedere al diversității, România poate dezvolta un turism de litoral sau de munte, un turism cultural sau ecumenic, dar È™i un turism de noapte.

Viata de noapte si activitati de facut in BucurestiBucurești

OraÈ™e precum BraÈ™ov, TimiÈ™oara, IaÈ™i sau BucureÈ™ti sunt recunoscute pentru varietatea de obiective turistice, de baruri È™i cluburi, dar È™i pentru viaÈ›a de noapte animată. BucureÈ™ti are reputaÈ›ia de a fi un oraÈ™ de petrecere, însă puÈ›ini vizitatori È™tiu cu adevărat complexitatea vieÈ›ii de noapte. De la sky bar-uri, piscine, spa-uri È™i până la cluburi È™i pub-uri, BucureÈ™ti are o mulÈ›ime de locuri unde vă puteÈ›i o noapte fabuloasă.

Scena centrală e reprezentată de Centrul Vechi al BucureÈ™tiului, în special în zona Lipscani, o zonă presărată cu zeci de baruri, cluburi È™i restaurante care îÈ™i desfășoară activitatea până târziu în noapte. Atmosfera de aici este unică, cu baruri È™i cluburi înghesuite unul în celălalt, cu muzică tare È™i fete dansând pe cuburi. Aici veÈ›i găsi È™i ”cartierul roÈ™u”, care oferă o gamă întreagă de divertisment pentru adulÈ›i.

Viata de noapte si activitati de facut in Bucurestikilometrul zero al Bucureștiului

Nu lipsesc sky barurile de unde puteÈ›i admira BucureÈ™tiul de la înălÈ›ime, iar aici amintim de Interbelic, Nomad, Pura Vida È™i multe altele. Alte baruri È™i cluburir renumite sunt Bordello, Gradina Eden, Irish Pub È™i multe altele. Sunt cluburi È™i pub-uri unde cei pasionaÈ›i de karaoke îÈ™i pot antrena corzile vocale.

Ulterior, cine doreÈ™te să continue petrecerea, o poate face în cluburile de noapte renumite din nordul capitalei, cum ar fi Bamboo (OXAY by Bamboo); Fratelli; Control; Player Club; Loft È™i multe altele.
Pentru cei pasionaÈ›i de jocuri È™i board games, există în BucureÈ™ti diferite localuri unde oamenii se pot distra prin practicarea acestora. Iar cei ce doresc să facă miÈ™care sau să se bucure de liniÈ™te È™i să admire cerul, o pot face din vastele parcuri ale BucureÈ™tiului.

Însă România mai este renumită È™i pentru cazinourile de lux È™i sălile de pacanele ce pot fi întâlnite la tot pasul. Anual, mii de turiÈ™ti aleg BucureÈ™tiul pentru a-È™i putea practica pasiunea pentru gambling, mulÈ›i dintre aceÈ™tia călătorind din țări unde această industrie este interzisă sau lipsită de reglementare.

Există È™i numeroase locuri unde vă puteÈ›i bucura de distracÈ›ie È™i jocuri alături de prieteni, cum ar fi Escape Rooms. Aceste camere sunt la modă È™i au început să cucerească lumea la nivel global. Această industrie a început să se dezvolte în mai multe țări europene, dar È™i pe alte continente.

Românilor le place să petreacă, iar cultura ieÈ™irii în oraÈ™ face parte din viaÈ›a noastră socială de zi cu zi. Oamenii doresc să socializeze în timpul liber la o cafea, un cocktail sau luând masa în oraÈ™, ceea ce explică într-un fel abundenÈ›a de pub-uri, baruri sau cluburi din BucureÈ™ti È™i aglomeraÈ›ia care este mereu prezentă în aceste zone.

Dacă aveÈ›i în plan să vă bucuraÈ›i de viaÈ›a de noapte din BucureÈ™ti, ar trebui să È›ineÈ›i cont de câteva ponturi ce vă vor uÈ™ura activitatea. Este bine de È™tiut faptul că distracÈ›ia nocturnă începe târziu. Barurile È™i pub-urile sunt aglomerate după ora 19:00, în timp ce cluburile È™i barurile de noapte încep să fie animate după miezul nopÈ›ii.

Majoritatea cluburilor percep taxă de intrare, care de multe ori acoperă o băutură. Altele oferă intrarea gratuită doamnelor și domnișoarelor. Dacă faceți parte dintr-un grup de prieteni, poate ar fi bine să vă rezervați masa. De regulă, toate locurile sunt aglomerate și cu greu puteți găsi o masă liberă.

Este indicat să aveÈ›i de partea voastră prieteni localnici, care vă pot sfătui È™i îndruma în labirintul nocturn din BucureÈ™ti. Dacă nu aveÈ›i persoane cunoscute din capitală, încercaÈ›i să rămâneÈ›i în zona de siguranță, iar Centrul Vechi din BucureÈ™ti ar putea fi unul dintre acestea.

După o noapte lungă È™i distractivă, cu siguranță veÈ›i avea nevoie de odihnă È™i relaxare. În BucureÈ™ti există numeroase centre SPA unde puteÈ›i să vă rezervaÈ›i un loc la masaj, să vă bucuraÈ›i de anumite terapii È™i tratamente. Therme BucureÈ™ti este recunoscut pentru varietatea de piscine acoperite È™i în aer liber, de numeroasele tobogane È™i zone dedicate adulÈ›ilor, dar È™i copiilor.

În timpul zilei puteÈ›i participa la tururi pietonale specifice È›inute de ghizi specializaÈ›i. PuteÈ›i vizita Casa Poporului, Arcul de Triumf sau numeroase muzee, iar cel mai cunoscut este Muzeul NaÈ›ional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", un muzeu cu peste 2 milioane de piese È™i exponate, grupate în diferite colecÈ›ii zoologice, paleontologice, de minerale, roci È™i etnografice.

Cei pasionați de biciclete, se pot bucura de București Bike Tour. O modalitate accesibilă de a vă deplasa prin toate locurile importante din București este cu bicicleta.

AÈ™a cum menÈ›ionam mai sus, BucureÈ™ti este presărat È™i cu numeroase parcuri. Cel mai mare È™i, cu siguranță, cel mai frumos este Parcul Herăstrău (Parcul Regele Mihai I). Acesta se întinde pe o suprafață de 187 de hectare în jurul lacului Herăstrău. Alte parcuri renumite: Grădina Botanică a BucureÈ™tiului (Șoseaua Cotroceni 32), Grădina CiÈ™migiu / Grădina CiÈ™migiu È™i Parcul Carol, care adăposteÈ™te Monumentul Eroilor Luptei pentru Libertate È™i Socialism.

PuteÈ›i participa È™i la tururile tematice, cum e cel al Comunismului. Acest tur prezintă ascensiunea È™i căderea lui CeauÈ™escu în timp ce vizitaÈ›i diferite clădiri È™i monumente din perioada comunistă.

După cum se poate observa, un turist nu se va plictisi în BucureÈ™ti, existând numeroase oportunități de a petrece timpul liber. Atât ziua, dar în special noaptea, BucureÈ™tiul este atractiv È™i dinamic. Capitala este presărată de la tradiÈ›ionalele restaurante, baruri È™i cafenele È™i până la renumitele cazinouri, cluburi È™i pub-uri, iar turiÈ™tii se pot bucura de o experiență cât mai complexă È™i variată. În funcÈ›ie de pasiunea fiecăruia, turiÈ™tii pot găsi atractive È™i parcurile, muzeele sau diferitele trasee organizate prin BucureÈ™ti È™i împrejurimi.

Nu lipsesc concertele, spectacolele, cinematografele È™i teatrele sau alte activități culturale la turÈ™tii sunt invitaÈ›i să ia parte. Periodic, în BucureÈ™ti se organizează unele dintre cele mai mari concerte È™i festivaluri din România.

Totodată, din BucureÈ™ti se pot organiza excursii de 1-2 zile È™i pe Valea Prahovei unde se pot admira numeroase castele, cetăți È™i alte obiective de interes. Să nu uităm de Castelul Bran (Castelul lui Dracula); de PeleÈ™ È™i PeliÈ™or – reÈ™edinÈ›a casei regale în vremurile de glorie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272