REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Vicepremierul italian confirmă că România va prelua imigranţi salvaţi din Marea Mediterană

Vicepremierul italian confirmă că România va prelua imigranţi salvaţi din Marea Mediterană

Replica API 1 februarie 2019 | 17:51 472

Vicepremierul italian Matteo Salvini, care este şi ministru de Interne, a confirmat joi că România se numără printre ţările din cadrul Uniunii Europene care vor primi extracomunitari salvaţi de nava umanitară Sea Watch 3.

Cei 47 de imigranţi aflaţi la bordul navei Sea Watch 3 au fost debarcaţi joi în portul sicilian Catania.

"Misiune îndeplinită! Încă o dată, datorită eforturilor Guvernului italian şi determinării Ministerului de Interne, Europa a fost nevoită să intervină şi să asume responsabilităţi. Şase ţări au acceptat să primească imigranţi de la bordul navei Sea Watch 3, în coordonare cu reprezentanţii Comisiei Europene: este vorba de Franţa, Portugalia, Germania, Malta, Luxemburg şi România", a afirmat Matteo Salvini, citat de agenţia de presă ANSA.

România se numără printre ţările care se oferă să primească imigranţi extracomunitari aflaţi la bordul unei nave umanitare blocată într-un port din Sicilia, a anunţat miercuri premierul Italiei, Giuseppe Conte.

La bordul navei umanitare Sea Watch 3 erau 47 de imigranţi extracomunitari salvaţi din Marea Mediterană. Vicepremierul Matteo Salvini, care este şi ministru italian de Interne, se opune debarcării imigranţilor extracomunitari în Italia.

Pe fondul presiunilor, Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, a acceptat oferirea de asistenţă şi debarcarea imigranţilor în Italia dacă vor fi preluaţi de alte ţări europene.

În acest context, premierul Giuseppe Conte a anunţat că a ajuns la un acord pentru distribuirea extracomunitarilor în Luxemburg, Germania, Franţa, Portugalia, România şi Malta, informează cotidianul Corriere della Sera şi agenţia de presă Adnkronos.

La începutul lunii ianuarie, opt state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv România, au decis să preia 176 de imigranţi extracomunitari salvaţi din Marea Mediterană şi aflaţi în Malta, a informat publicaţia germană Die Welt.

O instanţă judiciară din Sicilia a cerut, săptămâna trecută, aprobarea Parlamentului Italiei pentru judecarea vicepremierului Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, acuzat de sechestrare de persoane pentru că nu a permis debarcarea a numeroşi imigranţi extracomunitari în august 2018.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii asteapta patronii cotizanti la Dragnea si Dancila. Le recomand sa se stabileasca in centrul Constantei, unde se pot lipi de case moka si ocrotirea lui Promitzau.
0
0
Foarte bine, mai ales ca poporul roman si-a dat acordul pentru asemenea actiuni.Poate contribuie cu ceva bani si ONG urile alea olandeze si germane,umanitare,care pompeaza imigranti, in alte tari, nu in ale lor.
0
1
e incredibil faptul ca acesti oameni desi sunt pe drum si-n conditiile astea, se mai apuca sa faca si copii, caci sunt copii conceputi pe drum si nascuti tot pe drum, inconstienta la maxim, altii se gandesc de o mie de ori pana sa faca un copil desi au un acoperis deasupra capului
2
0
Conducatorii ROMANI niste prosti ce vor distruge tara.Migrantii vor numai ajutoare sociale nu sa munceasca, iar din 10 se fac o suta.Tigani o data cu venirea acestora veti primi mai putine ajutoare sociale.
3
0
Veste grea pentru migranti. Unde visau si unde ajung. Ii asteapta patronii care vor vietnamezi. Nu o sa fie ca in Germania dar asta e.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272