REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Viceprimarul BABU, dat AFARĂ dintr-o cafenea de FIȚE din centrul CONSTANȚEI

Viceprimarul BABU, dat AFARĂ dintr-o cafenea de FIȚE din centrul CONSTANȚEI

Replica API 1 octombrie 2020 | 15:17 29360

Viceprimarul Dumitru Babu va rămâne în istorie ca cel mai slab, ca să nu spunem incompetent, viceprimar pe care l-a avut România vreodată. Iar, dacă nu ne credeţi pe cuvânt, vedeţi raportul de activitate. Pardon, nu există aşa ceva, ce ar fi putut să scrie în el, în afară de vestiţii stâlpişori montaţi alandala în oraş?! Supărat că şi-a pierdut puterea şi nu va mai putea abuza de funcţia sa, Babu a mers, însoţit de doi prieteni, în urmă cu câteva zile, la cafeneaua Filicori de pe bulevardul Tomis pentru a pune ţara la cale. Numai că, a uitat un detaliu: patronul este Sterică Paris, un dezvoltator imobiliar care, din cauza şicanelor lui Babu, nu a mai putut investi în Constanţa. În momentul în care proprietarul localului i-a reproşat că nu a făcut nimic 4 ani şi că i-a pus numai beţe în roate, Babu i-a răspuns, cu aceeaşi aroganţă cu care ne-a obişnuit, “Du-te-n…mea”. De aici şi până la scandal a mai fost un pas.

Eşecul de la Constanţa al PSD a reprezentat o palmă usturătoare şi pentru Dumitru Babu, omul care a “păpat” zeci de mii de lei de la primărie degeaba. Nici în ultimul ceas nu renunţă la atitudinea grosolană care l-a consacrat şi nici la aerele de mare viceprimar. Dacă mulţi au tăcut şi i-au înghiţit abuzurile, doar pentru a nu avea de suferit, iată că a venit vremea să primească ceea ce merită. Iar patronul de la Filicori i-a dat o lecţie pe care nu o va uita niciodată.

Dat afară din Filicori, ca ultimul om!

Recent, Babu a fost implicat într-un scandal grandios, care s-a lăsat cu injurii şi cuvinte grele, chiar obscene, după ce a avut curajul să treacă pragul localului situat pe bulevardul Tomis, deţinut de Sterică Paris, un dezvoltator imobiliar din Constanţa. Cei doi nu au avut relaţii tocmai cordiale, iar Babu i-ar fi pus mai multe piedici lui Paris în mai multe dintre proiectele imobiliare pe care cel din urmă şi-ar fi dorit să le realizeze în Constanţa. Patronul a luat foc când l-a văzut în localul său şi i-a reproşat atitudinea avută faţă de acest oraş, dar şi faţă de el însuşi, şi modul în care arată Constanţa în prezent, din pricina lui şi a colegilor săi care, astăzi, îşi fac bagajele. Babu a răspuns în stilu-i caracteristic, violent şi arogant.

Patronul de la Filicori: I-am reproşat civilizat că şi-a bătut joc de acest oraş, mi-a spus: Du-te-n ….!

Sterică Paris, patronul de la Filicori, a declarat, pentru Replica, faptul că nu a avut intenţia de a-l da afară pe Babu din local. Însă nu a uitat cât a avut de suferit din pricina lui, aşa că a început să-i reproşeze mai multe lucuri. “I-am reproşat, pe un ton civilizat, atitudinea avută în aceşti ani faţă de oraş, că nu a făcut nimic. Mi-a răspuns: Du-te-n…mea!. Urmare acestui răspuns, i-am spus că am dreptul de a-mi selecta clientela. Iar el mi-a răspuns că este spaţiu public. Nu i-a servit spaţiul public cafeaua! A trebuit să-i reproşez că s-a comportat ca o maimuţă, că nu e normal ca 4 ani de zile să-şi fi bătut joc de acest oraş. Nu l-am dat afară, îşi consumase, deja, cafeaua”, a declarat Sterică Paris.

Sterică Paris: Să vedem dacă, ca şi simplu cetăţean, te mai umfli aşa, ca atunci când erai la primărie!

Acesta a ţinut să precizeze că, în trecut, au avut o relaţie civilizată, ba chiar am făcut tranzacţii împreună, însă, de când a devenit viceprimar a făcut numai abuzuri. “A durat 3 ani până când am scos o autorizaţie de construcţie. Am alături un vecin, prieten cu el, mi-a făcut reclamaţii, mi-a trimis Poliţia Locală. S-a comportat aşa cu tot oraşul. L-a pus Făgădău pe funcţie să aibă relaţie cu mediul de afaceri, s-a comportat aşa cu tot mediul de afaceri. Să vedem dacă, ca şi simplu cetăţean, te mai umfli aşa, ca atunci când erai la primărie!”, a mai spus patronul de la Filicori.

Paris: Nu înţeleg cum de nu s-a găsit vreun soţ să-i mute mandibula din loc

Sterică Paris a mai punctat faptul că nu este om politic, că nu a intrat niciodată în primărie sau în biroul lui Decebal Făgădău, şi că, atunci când a avut nevoie de autorizaţii, a procedat ca un cetăţean de rând. Totodată, Paris a mai precizat că Babu “nu este un om demn, este conflictual, jigneşte femeile şi nu avea ce căuta la primărie. Nu înţeleg cum de nu s-a găsit vreun soţ să-i mute mandibular din loc. Nu ştie să piardă nici în al 12-lea ceas. Şi nu ne-a câştigat la loto”.

Cei doi au de împărţit mai multe lucruri, mult mai grave decât incidentul descris mai sus, dar despre care Sterică Paris va vorbi la momentul potrivit, dacă va fi cazul, atunci când va scoate la iveală aspecte din sfera penalului şi care-l vizează direct pe viitorul fost viceprimar al Constanţei, grandiosul şi inegalabilul Dumitru Babu.

Potrivit unor surse, Dumitru Babu era însoţit de doi amici, chiar parteneri de afaceri, Mitică Gheşu şi Tudor Dumitru. De altfel, Gheşi şi Tudor sunt asociaţi în societatea GFT Intertrade Logistic SRL, firmă care a primit, în 2018, autorizaţia de construcţie pentru ridicarea unui bloc cu 8 etaje în Palazu Mare, pe strada Eugen Loinescu, nr 27.

Ieşirile violente ale lui Babu, singura activitate care l-a scos în evidenţă în mandatul său

Aşa cum arătam şi mai sus, Babu nu s-a făcut remarcat în cei patru ani de mandat prin munca sa în folosul comunităţii, ci doar prin scandaluri. La începutul acestui an, de exemplu, i-a spus unui jurnalist că ”face umbră pământului degeaba” și că ”așa sunt cei care vor să schimbe lumea”. Asta, după ce jurnalistul i-a cerut o declarație în contextul scandalului legat de construirea unui bloc de 4 etaje pe situl istoric al Cetății antice Tomis. Şeful său de partid i-a iertat derapajul şi l-a menţinut în funcţie.

După câteva luni, Babu a ieşit, din nou, în evidenţă şi a agresat fizic o femeie, comisar în cadrul OPC Constanţa, în timp ce acesta efectua,a lături de echipa sa, un control la una dintre firmele sale. De altfel, Babu s-a şi ales cu plângere penală. Şi de această dată, gestul său a fost trecut cu vederea de şefii săi.

Să nu uităm circul care-l făcea în şedinţele de Consiliu Local, luându-şi în derâdere, şi nu o dată, colegii de la alte partide, dar şi oamenii de rând care aveau curajul să iasă în faţă şi să ceară socoteală primarului pentru lipsa de implicare în dezvoltarea oraşului. A, să ne reamintim şi şedinţele în care alesul se juca pe telefon, plictisit fiind de proiectele aflate pe ordinea de zi.

Din fericire pentru mulţi afacerişti, investitori, dar şi oameni de rând, în scurt timp, Dumitru Babu va deveni o urâtă amintire.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614