REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Viceprimarul Capitalei și-a dat demisia după scandalul mitei din spitale

Viceprimarul Capitalei și-a dat demisia după scandalul mitei din spitale

Mariana MURAT 22 septembrie 2023 | 16:22 1141

Vineri 22 septembrie, viceprimarul Capitalei , Horia Tomescu, și-a dat demisia din funcție după scandalul mitei din spitale.  Acesta a fost ales în funcție în urma alegerilor  din 2020. Tomescu zice că și-a dat demisia din motive personale.

Viceprimarul Capitalei si-a dat demisia dupa scandalul mitei din spitaleViceprimarul din partea USR a transmis vestea printr-un mesaj pe contul său de Facebook prin care își anunță demisia.

Dragi bucureșteni, Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi. A fost o perioadă plină de provocări, de învățături, de multe ore peste program dar și de împliniri și realizări.  Mulțumesc colegilor pentru susținere și încredere și mulțumesc bucureștenilor pentru acești ani, în care am colaborat pentru dezvoltarea Bucureștiului, asigurându-i că rămân alături de ei, ca simplu cetățean care iubește acest oraș.USR va rămâne mereu partidul născut din speranța unei societăți mai bune și avem cu toții datoria să nu uităm asta.  Le doresc succes colegilor mei și rămân alături de ei în această luptă pentru Bucureștiul oamenilor buni”, a transmis acesta pe contul sau de Facebook.

Anunțul vine la scurt timp după scandalul de corupție de la Administrația Spitalelor din București, după ce managerul de la Colentina și adjunctul administrației au fost acuzați de luare de mită. Tomescu avea în subordine ASSMB.

Adjunctul Administrației Spitalelor a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Managerul de la Colentina, în arest la domiciliu

Luni, procurorii DNA au făcut percheziții la Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, într-un dosar de corupție privind încheierea unor contracte de achiziție publică și numirea unor persoane în funcții de conducere a spitale din București, a anunțat Direcția Națională Anticorupție. Potrivit unor surse judiciare, în dosar ar fi cercetați directorul general adjunct ASSMB, Cristian Plută, dar și directorul Spitalul Colentina, George Mirel Cristescu.

Adjunctul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Cristian Plută, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de DNA de luare de mită.

Anunțul vine la scurt timp după scandalul de corupție de la Administrația Spitalelor din București, după ce managerul de la Colentina și adjunctul administrației au fost acuzați de luare de mită. Tomescu avea în subordine ASSMB.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/viceprimarul-usr-al-capitalei-horia-tomescu-si-a-dat-demisia-dupa-scandalul-de-coruptie-de-la-assmb-2514937

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436