REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Viceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Viceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Replica API 2 aprilie 2021 | 00:04 5563

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta coordonează Serviciul Spații Verzi, Serviciul Amenajări Urbane, gestionarea relațiilor cu asociațiile de proprietari, Baza materială a unităților de învățământ preuniversitar, Direcția de Autorizare a Agenților Publici Economici, Serviciul Public de Impozite și Taxe. Cocargeanu spune că, deși au trecut câteva luni bune de la preluarea mandatului, încă este în cunoaștere și nu a depășit perioada de acomodare. Cocargeanu a acordat un interviu ziarului Replica, în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre proiectele sale, dar și despre controversatul Registru al Spațiilor Verzi.

După aproape jumătate de an a venit la Primăria Constanța, viceprimarul USR, Florin Cocargeanu, spune că se află, încă, în perioada de acomodare. ”Perioada de acomodare încă nu a trecut, dar am reușit să mă obișnuiesc cu modul de lucru și cum se desfășoară treaba în administrația publică. În continuare, merge totul destul de greu”, spune Cocargeanu. Dar ce funcționează bine și unde sunt probleme? ”Probleme sunt peste tot. O direcție care funcționează foarte bine este SPIT, acesta fiind foarte bine organizat și din punct de vedere al digitalizării are un grad mai ridicat față de serviciile din Primăria Constanța. Evidența Populației funcționează și ea destul de bine, doar că a fost o mică problemă care nu a ținut de autoritatea locală, au fost niște întârzieri cu furnizorii de materiale, iar termenele la nivel local s-au mărit. Direcțiile acestea funcționează cel mai bine”, spune vicele.

Una dintre problemele cu care se confruntă primăria o reprezintă chiriile pe care trebuie să le plătească unor privați. În acest caz, administrația locală a început deja demersurile pentru diminuarea costurilor. ”Avem în vedere renovarea unor sedii RAEDPP, unde se vor muta și niște servicii, într-unul din ele se va muta și SPIT-ul. Pentru spațiile în care funcționează SPIT-ul se plătește chirie de 500.000 de euro anual. La acest moment s-a format doar comisia, urmează să expire contractul, nu am avut nici măcar o întâlnire. Ceea ce-mi doresc eu pentru SPIT este ca până la sfârșitul anului să renunțăm la clădirea de pe Sulmona. Deocamdată nu avem unde să mutăm toată structura, dar sperăm ca pe viitor să rezolvăm și această problemă”, a adăugat Cocargeanu.

Registrul Spațiilor Verzi va fi recepționat cu obiecțiuni

Viceprimarul USR a vorbit și despre stadiul în care se Registrul Spațiilor Verzi. Urmează să se semneze recepția finală, cu obiecțiuni. „După lungi încercări, așteptări, amânări și corespondențe cu furnizorul, s-a ajuns cumva la o înțelegere și se va semna recepția finală cu obiecțiunile pe care le avem noi. Din punct de vedere tehnic, vă pot spune că nu coincideau suprafețele, erau diferențe de metri între suprafețele care apar în registru și suprafețele măsurate de cei de la cadastru”, a completat alesul.

Cocargeanu: Regulamentul parcărilor are principii bune pe care le-am susținut

Cocargeanu și-a exprimat și poziția referitoare la Regulamentul parcărilor. „Regulamentul are niște principii bune pe care noi le-am susținut. Eram pregătiți și cu niște amendamente dacă ar fi fost să intre pe forma respectivă. În momentul de față, există niște modificări în ceea ce privește tarifele și zonele, avem niște discuții cu cei din PNL să ne armonizăm pe această formă a regulamentului care să intre la vot. Pentru că nu este normal să nu se plătească parcarea în Constanța. Eu eram de acord cu licitațiile și îmi împărtășeau opinia și colegii mei. În timp ce unii puneau problema de aceste licitații, alți oameni au venit și mi-au transmis că abia așteaptă licitația pentru că aceștia nu au beneficiat niciodată de această șansă. Sunt oameni care și-au luat locul de parcare acum 20 de ani și omul are dreptul de preemțiune și are dreptul să-și păstreze locul”, a declarat viceprimarul.

”Nu ne comparăm cu alte țări sau alte orașe… nu o să putem să le ajungem din urmă”

”Îmi doresc foarte mult ca în centru să nu se mai circule foarte mult cu mașinile. Știu că multe lucruri nu sunt puse la punct, dar, totuși, trebuie început de undeva. Noi nu ne comparăm cu alte țări sau alte orașe, dar dacă alte orașe din țară au început să facă ceva în urmă cu 15 ani, iar noi abia acum începem să facem ceea ce au făcut ei, dar fără să ardem alte etape, nu o să putem să le ajungem din urmă”, a completat vicele.

Nu se mai vând produse vrac în Mamaia, doar ambalate

Florin Cocargeanu a vorbit și despre Regulamentul de autorizare a agenților economici. Acesta a declarat că vor surveni modificări care-i vizează pe cei cu afaceri în stațiunea Mamaia. Nu vor mai vinde vrac, doar ambalat. ”Acest regulament a fost urcat în dezbatere publică săptămâna trecută. Regulamentul nu are schimbări semnificative, sunt doar lucruri de detaliu. Agenții economici s-au speriat în momentul în care au auzit că în Mamaia nu vor mai putea vinde produse alimentare, dar vorbim doar despre produsele vrac, despre produse din carne, ouă, preparate din carne. Pentru că nu erau ținute în condiții optime, dar și pentru că nu respectă funcțiunile de alimentație publică. Aceste produse trebuie să se servească în unități de alimentație publică, restaurante sau baruri, dar asta nu înseamnă că nu poți să vinzi salamul la folie. Este vorba doar de produsele vrac. O altă prevedere este și limitarea programului beach barurilor între ora 06.00-20.00 pentru că, în urma unei adrese de la Ministerul Turismului, în urma cu doi ani, beach barurile sunt asimilate barurilor de zi, am mai trimis o nouă adresă către minister pentru a ne spune care este programul de funcționare a beach barurilor. Operatorii economici trebuie să aibă mai multă grijă de esteticul și aspectul unităților”, a explicat alesul.

Cocargeanu nu vrea să se mai construiască în zona costieră

Florin Cocargeanu a vorbit și despre proiectele ce ar urma să se deruleze în zona costieră. Spune că ABADL trebuie să recupereze terenurile în cauză, chiar dacă au proprietari. ”O parte din terenurile acelea fac parte din celebrul dosar al Retrocedărilor. Nu știu toate detaliile din punct de vedere juridic. O problemă mai serioasă este faptul că aceste terenuri se află pe taluz, iar în momentul de față cei de la ABADL au declanșat acțiuni în instanță în mai multe zone de pe taluz, între Pescărie și Modern, pentru revendicarea taluzului în proprietatea statului. Nu știu dacă proprietarul va fi expropriat. Nu sunt jurist, nu mă pricep și nu știu cum se vor rezolva aceste lucruri. În programul de guvernare aveam prinsă o promenadă pe taluz, dar fiind aceste probleme în ceea ce privește delimitarea terenului între UAT Constanța și ABADL, nu am putut să facem nimic în sensul ăsta. Trebuie să facem ceva cu zona aceea pentru că arată dezastruos”, a conchis Cocargeanu.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920