REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Viceprimarul din Aliman se înscrie în UNPR şi candidează la primărie

Viceprimarul din Aliman se înscrie în UNPR şi candidează la primărie

Replica API 1 noiembrie 2011 | 00:00 600

George Nicola, suspendat din funcţie, renunţă la PNG

George Nicola, suspendat din funcţie, renunţă la PNG

George Nicola, viceprimarul suspendat din funcţie de la Aliman, s-a decis să treacă în barca UNPR. Vicele spune că renunţă la PNG, iar la alegerile din 2012 va candida pentru un mandat de primar din partea UNPR.

Reporter: Ce v-a determinat să renunţaţi la PNG pentru a trece "în barca" UNPR?

George Nicola: Momentan fac parte din Partidul Noua Generaţie - Creştin Democrat, dar pentru că nu m-a sprijinit la suspendarea mea din funcţie, am decis ca la viitoarele alegeri locale să candidez din partea UNPR. Partidul din care încă mai fac parte nu m-a susţinut cu nimic. Renunţ la PNG pentru că nu cred că mai există pe scena politică şi gândurile mele se îndreaptă către UNPR pentru că mi pare un partid destul de serios.

Rep.: Care au fost motivele pentru care aţi fost suspendat din funcţie?

G.N.: Am fost suspendat din funcţie în şedinţa de Consiliu Local Aliman din data de 28 august a.c. cu votul majorităţii consilierilor locali, motivele nefiind clare nici la această dată. Mi s-a invocat neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu în timpul exercitării mandatului meu, lucru care nu este adevărat.

Rep.: Atunci de ce s-a dorit înlăturarea dumneavoastră?

G.N.: S-a dorit înlăturarea mea din două motive: unul pentru că nu fac parte din Uniunea Social Liberală şi al doilea întrucât, crescând în sondajele de opinie, am devenit o persoană incomodă atât pentru primar, cât şi pentru alianţa pe care o conduce la nivelul comunei Aliman.

Rep.: Decizia de suspendare din funcţie aţi contestat-o în instanţă?

G.N.: Am contestat în instanţă această decizie. Suntem la a doua înfăţişare, la Secţia contencios administrativ a Tribunalului Constanţa. Pe 1 noiembrie este al doilea termen. Noi am pregătit deja apărarea şi vrem să demontăm ceea ce au afirmat consilierii USL nu este adevărat.

Rep.: Cine ar urma să vă preia atribuţiile de viceprimar?

G.N.: În cazul în care instanţa le va da câştig de cauză, ar urma să fiu schimbat din funcţie cu un membru al acestei alianţe, respectiv cu un consilier al Partidului Naţional Liberal din cadrul Consiliului Local Aliman.

Rep.: La alegerile din 2012 intenţionaţi să candidaţi pentru funcţia de primar?

G.N.: Desigur. Dacă sondajele vor indica acest lucru, voi candida din partea UNPR pentru funcţia de primar al comunei Aliman. Pe perioada exercitării mandatului meu, relaţiile cu actualul primar Gheorghe Topalu nu au fost atât de bune. În campania electorală mă voi baza pe pătura medie a societăţii întrucât este o masă de oameni foarte nemulţumită de măsurile luate de actualul primar şi voi arăta ceea ce pot eu să fac.

Rep.: Din punctul dumneavoastră de vedere, ce trebuia să facă actualul primar şi nu a făcut?

G.N.: Din punctul meu de vedere şi al locuitorilor sunt multe probleme nerezolvate la nivelul comunei Aliman. Una dintre ele ar fi punerea în posesie a cetăţenilor din comuna Aliman. Aproape nici un cetăţean nu dispune la ora actuală de titlul de proprietate pe terenul pe care îl deţine. Voi fi un bun gospodar, voi şti să chibzuiesc banul public cu mult mai mare răspundere şi sper că voi moderniza comuna Aliman în măsura în care fondurile îmi vor permite acest lucru. Aş vrea să realizez unele lucruri care nu s-au realizat până acum. Vreau să demonstrez că sunt un mai bun gospodar decât actualul primar.

Rep.: Sunteţi adeptul cadourilor pentru a determina oamenii să iasă la vot?

G.N.: Nu, pentru că legea penală condamnă acest lucru. Se cheamă mită electorală. Nu vreau să conving alegătorii mei să mă voteze prin aceste metode. Metodele mele de a convinge alegătorii vor fi cu totul altele, veţi vedea la momentul potrivit.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212