REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

VICEPRIMARUL din Mereni e SIGUR că va ajunge PRIMAR

VICEPRIMARUL din Mereni e SIGUR că va ajunge PRIMAR

Replica API 16 septembrie 2020 | 02:16 3350

Locuitorii din Mereni au avut mult de pătămit de pe urma actualului primar, însă Dumitru Guriţă, viceprimarul şi candidatul PNL la primărie, vrea să spună stop abuzurilor şi să facă ordine în localitate. Acesta este şi motivul pentru care candidează. Vrea să ofere oamenilor drumuri, să pună accentul pe educație şi, cel mai important, să-l trimită acasă pe Silviu Florentin Gârea.

Într-un interviu acordat ziarului Replica, Dumitru Guriţă a făcut o trecere în revistă a activităţii sale la cârma urbei, alături de primarul Gârea. Ar fi vrut să facă multe pentru cetăţeni, dar nu a fost lăsat, aşa că, nu de puţine ori, s-au iscat conflicte. „Eu nu le-aș numi conflicte, e o reavoință a domnului primar. În urma constituirii Consiliului Local, în 2017, pe data de 24 noiembrie, s-a ales viceprimarul, în persoana mea, și de aici a început totul. Probabil și-a dorit o altă schemă, nu s-a putut, și de atunci, dumnealui nu a vrut să considere Consiliul Local valid cu toate că, din partea Prefecturii, s-a transmis, în nenumărate rânduri, ca acesta a fost constituit legal și, totodată, viceprimarul. Am acţionat în instanță, am câștigat, l-a pus după aproape un an de zile să facă ședințe în cadrul Consiliului Local, nu am avut nici secretar”, a spus viceprimarul Dumitru Guriţă.

Consiliul Local nu a funcţionat un an de zile

„În tot acel an, 2018, domnul primar a condus singur. Nu a dat nici dispoziție de numire a unei persoane din partea UAT –ului să țină loc de secretar, cu toate că Prefectura i-a transmis, în nenumărate rânduri, că poate să numească, dumnealui nu a vrut. În urma hotărârii definitive, în instanță, la un an și o lună, a ținut prima ședință de Consiliu Local. În acest timp, dumnealui a avut contracte, mă rog, banii care s-au dat, el știe mai bine”, a mai spus Guriţă, precizând că a fost sesizată şi Curtea de Conturi, care încă nu a finalizat controlul. Ştie doar că au fost găsite multe probleme.

„Am sesizat Curtea de Conturi, nu a definitivat controlul, sunt probleme pe care nu știu cum le va rezolva. Sunt anumite lucrări care au fost executate fără hotărâri de consiliu, sunt foarte multe neclarități. Primăria Mereni, la ora actuală, are de achitat în jur de 13 miliarde vechi – penalități pentru neexecutarea unor hotărâri definitive din instanță. De exemplu, o persoană a fost dată afară din primărie, a câștigat în instanță, iar primăria are de plătit salariile la zi și, în plus, o penalitate de 2.170.000.000 – asta era acum 3 luni de zile. Și mie are să îmi dea bani pentru că am câștigat în instanță, nu a vrut să mă plătească, după un an de zile, conform hotărârii judecătorești, mi-a dat banii, mai are să îmi dea o parte din bani și se va rezolva”, a mai precizat candidatul PNL la Primăria Mereni.

Nu-i este teamă că va moşteni datoriile lui Gârea

Întrebat dacă nu-i este teamă că va moşteni datoriile actualului primar, acesta a declarat: „Există organele statului care ne pot ajuta, să ne spună și nouă care a fost motivul și temeiul legal că nu a achitat aceste sume. Sunt anumite firme, de exemplu Iridex, care și ei ne-au somat și la ei au vreo 3 miliarde de plătit, mai e o altă firmă care a executat lucrări pe care, la fel, nu a plătit-o. I-a plătit, în urma instanței, numai ce a lucrat dar penalitățile curg, sunt vreo 3 miliarde. Iar săptămâna trecută au venit cei de la Hondor Stil unde mai are de plătit 2 miliarde”.

A cerut sprijinul preşedintelui CJ, nu l-a primit

Dumitru Guriţă a declarat că a cerut sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, în zadar. „Am fost chemați chiar la domnul Țuțuianu în birou, am avut o înțelegere verbală, nu scrisă, și am zis să începem odată. Nu s-a ținut cont. I-am și transmis domnului Țuțuianu atunci că omul acesta nu se va ține de cuvânt și, drept dovadă, așa a fost.

Care sunt priorităţile lui Dumitru Guriţă

„Vreau să aduc măcar lucrurile la stadiul la care le-a luat. Pentru că atunci mergea treaba. În primul rând trebuie rezolvată problema apei. Acesta este una din prioritățile mele. Apoi drumurile, iluminatul public, readucerea lucrurilor la stadiul de dinainte și să avem o comunicare cu instituțiile statului - școală, biserică, poliție și cu cetățeanul. E datoria mea să îi conving pe cetățeni. Drumurile, mă uit amarnic, așa, că sunt gropi, mă rog, s-a pietruit ceva, dar la celelalte localități din jur – Topraisar, Movilița, Biruința se asfaltează, noi acum pietruim, și o facem numai în perioada de alegeri. Dacă nu sunt alegerile, nu pietruim. Am avut alegeri europarlamentare, am pietruit trei străzi, anul acesta am pietruit vreo 8 străzi și cred că nici aici nu s-a ținut cont de ceea ce însemnă terasament, s-a pus doar piatră. Trebuie doar voință”, a conchis candidatul PNL.

Mai multe declaraţii, puteţi urmă în materialul VIDEO de mai jos. Şi tot aici aflaţi şi mesajul lui Dumitru Guriţă pentru cetăţeni.

Cod Mandatar Financiar PNL 21200012

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614