REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Viceprimarul RUSU: Oricâte PIEDICI ne va pune PSD, Constanța se va DEZVOLTA!

Viceprimarul RUSU: Oricâte PIEDICI ne va pune PSD, Constanța se va DEZVOLTA!

Replica API 17 aprilie 2021 | 00:42 2605

De când a preluat atribuțiile de viceprimar al Constanței, Ionuț Rusu s-a aflat, permanent, în strânsă legătură cu proiectele aflate în curs de derulare în oraș și a căutat, împreună cu colegii săi, soluțiile în vederea rezolvării problemelor cu care cetățenii se confruntă. Am vorbit cu viceprimarul Ionuț Rusu, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre noul Regulament al parcărilor, care a ajuns la final, despre digitalizarea serviciilor, despre cum intenționează noua conducere să schimbe un sistem care, timp de opt ani, s-a bazat pe deciziile unei singure persoane. Totodată, Rusu a comentat și atacurile social democraților, prin acțiunile pe care aceștia le întreprind, doar ”pentru a bloca activitatea primăriei”.

În debutul interviului, Ionuț Rusu a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o joi,1 5 aprilie, cu taximetriștii din Constanța. Au fost dezbătute mai multe subiecte care, în final nu, și-au găsit un numitor comun, spune vicele. ”Îi deranjează numărul de taximetre, acum sunt peste 1700, conform HCL-ului ar trebui să fie doar 1600. Ar trebui să fie un 4 taxi la mia de locuitori, iar asta ar însemna să fie 1220 spre 1300 de mașini. Un alt punct sensibil e reprezentat de acest cod vestimentar, unde nu reușim să ne înțelegem. Aceste reguli pe care le impunem au un cadru destul de larg, mai exact, o pereche de pantaloni lungi, încălțămintea să acopere laba piciorului, o cămașă cu mânecă lungă sau cu mânecă scurtă pe timp de vară, mai mult decât atât, la cererea domniilor lor am pus și un tricou polo. Aceste lucruri creează un lucru atât de generos și nu văd unde este problema”, a completat alesul local.

Regulamentul parcărilor, finalizat: s-a renunțat la licitația și la limita de 3 ore, pentru Zona 0

De la Regulamentul transportatorilor în regim de taxi trecem la un al regulament, la fel de importat șic el mai controversat, cel al parcărilor. Ionuț Rusu a declarat că acesta este finalizat, urmând ca în ședința de consiliu local de luna aceasta să fie introdus pe ordinea de zi. ”După multe discuții pe care le-am avut, după toate sugestiile primite, am renunțat la acele trei ore limită, adică va fi nelimitat.

Vor fi patru zone: Zona 0, care este zona centrală a orașului, Zona 1 - zona adiacentă, Zona 2 - restul zonelor de parcare din oraș, Zona 3 - locurile de parcare rezidențiale și locurile de parcare riverane. Tariful pentru Zona 0 o să fie 4 lei, vor fi parcometre, se vor cumpăra aproximativ 900 de parcometre de către cei de la Confort Urban. În cursul anul 2021 nu vor schimba tarifele pentru locurile rezidențiale, vor rămâne la același nivel, urmând ca de la 1 ianuarie 2022 să crească tarifele. Avem în lucru zona Badea Cârțan și strada Tulcei pentru amenajarea a aproximativ 400 de locuri. Toate aceste locuri de parcare vor fi mapate și înregistrate într-o platformă online. Nu va mai fi licitație, astfel încât toate aceste locuri vor fi trecut în online, acolo unde se poate verifica la orice moment al cui este locul, dacă este liber sau ocupat, care sunt noile locuri în construcție”, spune Ionuț Rusu. ”Cei care au plătit parcarea până la sfârșitul anului rămân pe poziții, nu se va întâmpla nimic cu aceștia, doar că până la sfârșitul anului ne-am propus să ajungem la un număr de peste 20.000 de locuri rezidențiale”, a completat Rusu. În primărie, va fi amenajat și un ghișeu, astfel încât, cei care nu se pricepe și nu-și pot rezerva singuri locul de parcare pe platformă, pot primi sprijin. Regulamentul parcărilor, în forma final, urmează să fie urcat cât de curând pe site-ul primăriei. Ionuț Rusu a vorbit și despre parcările ce urmează să fie desființate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în contextul proiectului de mobilitatea urbană. Potrivit viceprimarului, vor fi amenajate, în viitor, mai multe parcări, inclusiv supraetajate.

Rusu: Ipocrizia politică a adversarilor mă face să zâmbesc

Recent, social liberalii au ieșit la pas în stațiunea Mamaia, trăgând un semnal de alarmă cu privire la modul dezastruos în care se prezintă stațiunea, invitând administrația locală să iasă pe teren. Întrebat cum comentează această acțiune, Rusu a declarat: ”Această ipocrizie politică mă face să zâmbesc, au descoperit cei de la PSD că în Constanța există și stațiunea Mamaia. PSD-ul a fost timp de 20 de ani la guvernare, au văzut și au făcut nimic. Este foarte interesant cum reușesc acești domni să vadă Mamaia după acest timp în care nu au trecut niciodată pe acolo să vadă că aceste lucruri persistă de foarte mulți ani. Dacă voiau să facă ceva pentru Constanța, au avut timp să o facă. Aceștia nu stau locului, fiind destul de activi în încercarea de a pune piedici. Oricâte piedici ne vor pune, Constanța se va dezvolta. Constanța va deveni un oraș european pe care constănțenii îl merită!”

”Primul lucru pe care trebuie să-l facem este acela de a redeveni verde. Blocurile și betoanele nu au fost făcute de primarul Chițac și echipa acestuia, ci de cei care au condus Constanța în ultimii ani. Spațiile verzi care au mai rămas vor fi redate constănțenilor. Aceste proiecte sunt de lungă durată și sunt proiecte de care nu prea s-a apucat nimeni până să venim noi”, a conchis Rusu.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218