REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
14.2° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Viceprimarul, USR, COCARGEANU: Sunt PROBLEME cu REGISTRUL Spațiilor Verzi! Video

Viceprimarul, USR, COCARGEANU: Sunt PROBLEME cu REGISTRUL Spațiilor Verzi! Video

Replica API 18 decembrie 2020 | 00:00 2460

Florin Cocargeanu este cel de-al doilea viceprimar al Constanței, din partea USR-PLUS. Provine din mediul privat și, în următorii patru ani, va contribui la dezvoltarea Constanței. Cocargeanu coordonează Serviciul Spații Verzi, Serviciul Amenajări Urbane, gestionarea relațiilor cu asociațiile de proprietari, Baza materială a unităților de învățământ preuniversitar, Direcția de Autorizare a Agenților Publici Economici, Serviciul Public de Impozite și Taxe. Când a preluat mandatul, în urmă cu o lună, a constatat că situația la Primăria Constanța este mai gravă decât se aștepta. Cocargeanu a acordat un interviu ziarului Replica, în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre proiectele sale, dar și despre controversatul Registru al Spațiilor Verzi.

”Ce am identificat până acum și ceea ce m-a șocat, și vorbesc de modul în care acești oameni lucrează. Tot timpul dăm vina și spunem ,că funcționarii din primărie se comportă nu știu cum, au o atitudine ostilă față de cetățeni, dar nu ne-am întrebat niciodată despre condițiile în care acești cetățeni lucrează. Există un serviciu unde, în anul 2020, lucrează 9 oameni pe 6 calculatoare - Serviciu de Gestionarea Relațiilor cu Asociația de Proprietari. Oamenii aceia așteaptă la rând pentru a putea munci la un calculator. Am rămas șocat. Tehnica de calcul este depășită. Nu s-a mai investit în nimic. Avem copiatoare, faxuri, imprimante, stricate”, spune Cocargeanu.

Registrul Spațiilor Verzi NU este gata

Viceprimarul a vorbit și despre renumitul Registrul al Spațiilor Verzi. Acesta trebuia să fie gata la începutul acestei luni, după ce a fost prelungit contractul cu firma Synergetics Corporation. Numai că, mai sunt unele lucruri de pus la punct, în principal, identificarea regimului juridic al unor terenuri regăsite în registrul realizat de Făgădău și Vânturache. ”S-a prelungit din nou contractul, până la 8 ianuarie. Se mai fac niște verificări, colegii noștri de la cadastru au de făcut niște verificări în teren. Există anumite neconformități, nu știu să vă spun din punct de vedere tehnic. Aceștia ies din teren și prin sondaj măsoară anumite zone pentru a vedea dacă sunt în concordanță cu cele din registru. Firmele care se ocupă de registru ar trebui acționate în instanță, dar am avea registrul cine știe când. De aceea s-au cerut aceste prelungiri la termene pentru a încerca să se rezolve cât mai bine problema. Asta ne interesează pe noi. Noi nu vrem să avem un registru al spațiilor verzi greși”, a precizat viceprimarul Constanței.

Pe 21 decembrie, ședință extraordinară pentru acordarea burselor

Cocargeanu a lămurit și problema burselor elevilor și motivul pentru care USR-PLUS s-a abținut de la vot, în ședința din Consiliu Local. ”În primul rând, nu ne-am abținut pentru a specula politic, așa cum am fost acuzați. Chiar și partenerii noștri ne-au acuzat că am făcut un joc politic. Am avut o discuție cu ei, să sperăm că au înțeles. Noi, în dimineața ședinței, am fost sunați de către președintele de la Consiliul Județean al Elevilor și m-a întrebat ce părere am despre acest subiect. Am rugat-o să ne lase să discutăm între colegi și mai apoi, revin cu un răspuns. Noi am considerat că trebuie introduse toate tipurile de burse. Le-am spus și colegilor de la PNL, să scoatem proiectul de ordinea de zi. Le-am spus poziția noastră și ulterior, înainte de ședință, noi am stat de vorbă cu cei de la Consiliul Județean al Elevilor, aceștia au spus că vor certitudini și ne-au spus că nu ar trebuie votat proiectul la acel moment. Ieri a fost însărcinată directorul de la Direcția Financiară, să contacteze restul direcțiilor și să vedem unde mai sunt bani. Și dacă deja au fost convocate ședințele de Comisii, nu am văzut proiectul încă, înseamnă că s-au găsit, este vorba undeva în jur de 5,2 milioane de lei„, a spus viceprimarul.

Florin Cocargeanu vrea parcuri în Constanța

Florin Cocargenu își dorește în Constanța, printre altele, amenajarea a două parcuri. Se caută soluții, se identifică terenuri. ”Vrem să facem 2 parcuri noi. Sunt prinse și în programul de guvernare care este comun cu partenerii de la PNL. Unul în zona străzii Spectrum și unul de cartier, este un proiect pilot, sperăm să fie făcut pe fonduri europene. Ne interesează transparentizarea și a modului de lucru. Toate contractele trebuie să fie afișate public. O să venim cu un proiect. Ne mai interesează și locurile de joacă. Până acum, din vechiul proiect, au fost realizate 43 de locuri. S-a mai obținut intabularea și vor fi prinse pe investiții pe anul viitor, în jur de 12-13 locuri de joacă. Mai așteptăm niște răspunsuri de la cadastru pentru că aici s-a întârziat foarte mult. Multe terenuri nu aveau cadastru”, a spus policianul.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407