REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Victor Negrescu: Salariu minim în România ar trebui să fie la fel ca în Germania. VIDEO

Victor Negrescu: Salariu minim în România ar trebui să fie la fel ca în Germania. VIDEO

Replica API 14 aprilie 2020 | 11:30 2090

Seria interviurilor online a continuat cu prezența europarlamentarului PSD, Victor Negrescu, cel care și-a început recent activitatea de europarlamentar din partea României, profitând de ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Victor Negrescu a fost al 33-lea pe listă, din 32 de europarlamentari trimiși la Bruxelles, iar social-democratul e beneficiat de acest loc aflat în rezervă după redistribuirea mandatelor de europarlamentari.

Sectorul turismului ar trebui să fie un subiect de interes național

Victor Negrescu a atins mai multe subiecte sensibile, atât pentru România, cât și pentru Constanța. Sectorul turistic este unul dintre punctele nevralgice ale țării în prezent, iar europarlamentarul a venit cu câteva soluții în acest sens. „Sectorul turismului trebuie tratat ca un subiect de interes național. Sectorul turismului este primordial pentru economia românească. Eu, de la începutul crizei, am interpelat Comisia Europeană pentru a crea o schemă de finanțare pentru sectorul turismului la nivel european, dar să ofere și un suport pentru turiștii care au achiziționat pachete turistice de care nu pot profita. Comisia Europeană a oferit deja un prim răspuns. A creat posibilitatea statelor membre să facă scheme de finanțare sau scheme de ajutor de stat, folosind inclusiv fonduri europene, ori România nu a făcut această schemă de finanțare. Ar trebui să existe acest sprijin financiar pentru a trece peste acest hop”, a spus Victor Negrescu.

Sezonul estival riscă să fie pierdut

Europarlamentarul social-democrat atrage atenția asupra faptului că pentru Constanța, acest sezon poate fi unul pierdut. „Există riscul ca acest sezon turistic să fie pierdut pentru Constanța și tocmai de aia, ar trebui să acorzi un ajutor financiar, ca anul viitor să profiți de facilitățile turistice existente. Este o ocazie bună pentru modernizare, se pot aloca fonduri. Nu finanțezi doar statul acasă, finanțezi hotelurile să se modernizeze. Banii se duc spre construcții, constructori, oamenii care sunt în șomaj în acest moment”, mai spune Victor Negrescu.

Croația și Grecia, deja cu un pas în față

Victor Negrescu spune că în țări precum Croația sau Grecia, există deja scheme de finanțare pentru redresarea turismului.

„În Croația există deja o schemă de finanțare pentru sectorul turismului. În Grecia a fost făcut primul demers de către guvernanți. Este timpul și la noi să se acționeze”, mai precizează europarlamentarul, Victor Negrescu.

Victor Negrescu, europarlamentar PSD: De ce nu ar fi salariul din România la fel ca în Germania?

Europarlamentarul a vorbit și despre posibilitatea de a exista un salariu minim în Europa.„Românul să fie plătit precum germanul, dacă lucrează același lucru, inclusiv dacă lucrează în Germania, cum am văzut în ultimele zile că din nefericire, românii de-ai noștri s-au dus să lucreze acolo și sunt plătiți mult sub cât sunt plătiți germanii, ceea ce nu este normal”, spune Victor Negrescu.

Video 1 și 2:

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272