REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Victor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Victor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Replica API 23 ianuarie 2021 | 02:33 1056

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul educaţional din România a fost tratat ca un "element secundar" de foarte multe guvernări, lucru care se vede astăzi, scrie stiripesurse.ro.

Victor Negrescu

"Sistemul educaţional din România a fost tratat ca un element secundar din păcate de foarte multe guvernări şi vedem acest lucru astăzi. Vedem, practic, faptul că foarte mulţi copii nu au mai avut acces la educaţie, vedem scăderea nivelului. Vedem carenţe în ceea ce înseamnă finanţarea, vedem o descentralizare negândită în absolut niciun fel. Vedem problemele care ilustrează încă o dată faptul că avem nevoie astăzi de un nou demers pentru a sprijini zona aceasta educaţională", a spus Negrescu, la Forumul Bunei Guvernări Locale în Educaţie, organizat de Societatea Academică din România.

El a afirmat că a remarcat în ultimul an că România trimitea la Bruxelles informări despre ce se întâmplă în ţară "fără să transmită informaţiile exacte".

"Am remarcat în ultimul an, de exemplu, că România trimitea la Bruxelles informări despre ce se întâmplă în ţară fără să transmită informaţiile exacte, de exemplu despre numărul important de copii care nu au avut acces la învăţământ. Nu menţionau acolo problemele pe care le au în implementarea programelor europene tocmai pentru a digitaliza educaţia. Nu menţionau acolo problemele de formare pentru profesori. Dacă citim documentele care sunt trimise de România la Bruxelles, vedem că totul este perfect ori eu cred că acesta este primul pas: să pornim de la realitate", a arătat europarlamentarul.

El consideră că bugetul alocat educaţiei trebuie să crească.

"În anul 2020, România a avut unul dintre cele mai mici bugete pentru educaţie de când avem practic o astfel de formă de organizare bugetară şi acest lucru, din păcate, cântăreşte foarte mult. Avem nevoie să creştem bugetul pentru educaţie, evident ca şi cuantum, dar eu mi-aş dori un procentaj din PIB mult mai mare", a spus Negrescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bi e ca ati venit voi acum stam linistiti.
1
0
De la usr e uratul asta? Ca numai in usr se gasesc pitici plin de cosuri sinurati
4
2
Prin a schimba manualele scolare cu manuale normale,dupa 90 au aparut multe somitati care se vreau ,,scriitori", producind multa maculatura,cind v ati uitat prin manualele copiilor dumneavoastra.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920