REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Victor Ponta, atac virulent la adresa lui Iohannis: 'Îl doare fix în cot! Nici nu trăiește din pensie și nici nu știe cum trăiește un pensionar'

Victor Ponta, atac virulent la adresa lui Iohannis: 'Îl doare fix în cot! Nici nu trăiește din pensie și nici nu știe cum trăiește un pensionar'

Cristina BĂRBUCEANU 22 noiembrie 2022 | 00:00 618

Fostul premier Victor Ponta a intervenit duminică seara, la România TV, unde a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, care anunța în luna octombrie, că vrea o creștere a pensiilor cu minimum 15%.

Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 a devenit o temă amplă dezbătută în Coaliția de guvernare care a generat numeroase tensiuni între PSD și PNL.

„Pe președintele Iohannis îl doare fix în cot de pensii. Nici nu trăiește din pensie și nici nu știe cum trăiește un pensionar. Nu cred că s-a întâlnit cu vreun pensionar în opt ani de zile. Nu sunt pensionari nici la Paris, nici la Bruxelles, nici la Sharm El-Sheikh (n.r. Egipt), unde merge domnia sa.

Întrebat de ce Klaus Iohannis a ieșit public să ceară creșterea pensiilor cu 15% de la 1 ianuarie 2023, Victor Ponta a răspuns: „Iohannis cred că a vrut să ajute Guvernul Ciucă, că e Guvernul domniei sale. Eu țin minte când noi aveam bani, am prezentat cifrele. Uite, ăștia sunt banii pe care îi avem. Hai să mărim alocațiile, sau hai să mărim pensiile. Și domnul Iohannis ieșea și zicea: Nu suntem de acord, este o neseriozitate. Acum când nu sunt bani, dar e Guvernul domniei sale, a zis și el 15%. Probabil că a auzit pe undeva că atât e inflația. Îl informez că nu numai e atât inflația. A vrut să îl ajute pe domnul Ciucă și o spun sincer a 100-a oară, e un militar extraordinar, un om serios, dar când vorbește de cifre economice, nu îl ascultă și nu îl crede nimeni. E ca și când aș vorbi eu acum despre exploziile solare, sau despre fizică cuantică.

Domnul Ciucă atunci când vorbește despre cifre economice, nu transmite oamenilor ideea. Poate eventual să transmită o decizie, dar să nu vă supărați pe mine, totuși Guvernul ăsta a adoptat non-stop niște ordonanțe pe energie. Nu a ieșit nimeni să le explice. Nici domnul Ciucă care e militar, nici vreun ministru. În final, nimeni nu a înțeles nimic din toate ordonanțele care s-au dat, dar factura în fiecare lună e mai mare.

Cam așa e și cu pensiile. E o decizie politică. Orice procent va fi, va fi o decizie politică. Dacă iei o decizie politică corectă, din punctul meu de vedere, e să îi ajuți pe cei cu pensii mici și să faci un calcul cât te costă. E o decizie corectă, dar e o decizie pe termen scurt, pentru că dacă nu faci ceva să îți meargă și economia, să încasezi mai mulți bani, să oprești evaziunea fiscală, mai ține un an, doi, trei. Mai mult nu se poate, că ajungem exact ca Grecia”, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi astia care ati fost la guvernare si v-ati dat doar voua,ar trebui sa nu mai veniti cu indicatii ca nu va mai crede nimeni.Tu cu toata familia cercetata penal.
3
0
Cine vorbeste ! Mai bine ar mieuna,pe timpul lui base(col), pisicutul,cu un grad inferior,nici nu crantea .Pai daca unul ca el da lectii de politica, tara asta numai are nici o sansa ( bine ,nu ca ar avea).
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367