REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Victor Popescu, "renegatul" din IPJ Constanţa, are hotel în buza nisipului, cu vedere la mare

Victor Popescu, "renegatul" din IPJ Constanţa, are hotel în buza nisipului, cu vedere la mare

Replica API 16 septembrie 2011 | 00:00 1752

Ce poate face un fost şef de inspectorat din salariul de poliţist

Ce poate face un fost şef de inspectorat din salariul de poliţist

Anii în care s-a aflat la comanda Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, plus mandatul de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, i-au asigurat lui Victor Popescu o bunăstare pe care mulţi o invidiază. Acesta este şi motivul pentru care gurile rele din inspectorat susţin ba că Popescu n-ar fi avut cum să acumuleze, onest, bănuţii necesari unei investiţii pe care nu ai cum să o ratezi în Vama Veche, ba că fostul şef al IPJ Constanţa nu şi-ar fi achitat, în mandatul său, nici una dintre cumpărăturile făcute pentru acasă. "Făcea cumpărături fără bani", spun, zâmbind cu subînţeles, cei care l-au cunoscut. Răutăţi, desigur, iar faptul că nu a existat vreo plângere la adresa lui Popescu (sau poate nu s-a aflat de aşa ceva) ne poate conduce la concluzia că avem de-a face cu o complicitate a colegilor.

Se pot specula multe pe seama bârfelor foştilor colegi, cert este că Victor Popescu a mai dorit un mandat la conducerea IPJ Constanţa, chiar de dată recentă, însă... ghinion, concursul l-a câştigat altcineva. Chiar şi aşa, Victor Popescu nu are de ce să se plângă: are o afacere înfloritoare la doi paşi de Managlia, la Vama Veche, unde hotelul deţinut de soţia sa are clienţi şi în luna septembrie. Pe timpul verii, hotelul de trei stele Victory, construit la doi paşi de plajă, a fost neîncăpător. Iar cazarea nu este tocmai ieftină, aşa cum s-ar aştepta tot românul, când vine vorba despre Vama Veche. Hotelul, impunător în zonă, are şi o terasă, aşa încât, chiar şi la data de 15 septembrie, preţurile sunt: 150 ron, camera dublă, în timpul săptămânii, şi 200 ron camera dublă în week-end, după cum ne-a precizat recepţionera. "Nu avem decât camere duble", a mai subliniat respectiva. Hotelul la care facem referire figurează ca aparţinând SC Rovi- Comimpex SRL (înfiinţată în 1992), iar potrivit datelor Ministerului Turismului, unitatea a primit autorizaţia de funcţionare la finele anului 2009. De altfel, în plin sezon estival 2009, hotelul era un şantier în construcţie. Era perioada când ministrul Turismului vizita Vama Veche şi îşi exprima nemulţumirea faţă de construcţiile de pe plajă. Investitorul Popescu a avut însă noroc: hotelul lui e la linia subţire dintre un drum de pământ amestecat cu nisip şi ceva pietriş, pista de biciclete şi plaja din Vama Veche. Cum alţii nu vor avea spor să mai construiască în zonă, cel puţin nu în faţa clădirii sale, se poate concluziona că tot turistul care se va caza la Victory va beneficia, şi pe viitor, de vederea splendidă spre mare. Şi nu este cazul ca toţi poliţiştii constănţeni să fie invidioşi! Există şi alţi colegi din branşă care deţin unităţi de cazare, ce-i drept, nu aşa arătoase sau bine plasate ca cea la care ne referim. În ceea ce-l priveşte pe Victor Popescu, la data celui mai recent concurs pentru şefia IPJ Constanţa, el fusese "reperat" ca angajat al Direcţiei Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă a Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pe parcursul carierei sale, Popescu a debutat la Poliţia Mangalia - Economic, a fost şef al BCCOA şi şef al IPJ Constanţa. Tot despre Popescu mai adăugăm că, în 2006, primarul Constanţei, Radu Mazăre, îl acuza că ar fi pus la cale o contrabandă cu ţigări. Faţă de această acuzaţie, Popescu sesiza, la acea dată, Parchetul Curţii de Apel Constanţa, cerând efectuarea de verificări, inclusiv în ceea ce-l priveşte.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiul acestuia Popescu Ionuț traficant de droguri și consumator înrăit ! Totul sub ochii tatălui nu demult la antidrog ! Conduce un Mercedes n***u vyp și el nici nu deține permis !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367