REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

VIDEO! Cadrele medicale din Constanța au primit a doua doză de vaccin împotriva Covid-19

VIDEO! Cadrele medicale din Constanța au primit a doua doză de vaccin împotriva Covid-19

Replica API 17 ianuarie 2021 | 13:04 3922

Cadrele medicale din Constanța, imunizate în etapa zero, au primit duminică, 17 ianuarie, a doua doză de vaccin împotriva Covid-19. Primul vaccinat a fost medicul Sorin Rugină.

Etapa de rapel, adică de administrare a celei de-a doua doze de vaccin anticoronavirus, a început în România. Vă reamintim că primul constănțean care a primit serul anti-Covid, în faza 0, a fost prof. univ. dr. Sorin Rugină, coordonatorul campaniei de vaccinare la Constanța.

Sorin Rugină

În etapa de rapel, s-a păstrat aceeași ordine, astfel încât, Sorin Rugină a fost din nou primul care a primit vaccinul. „Am păstrat aceeași ordine. Dacă la început aveam un rol simbolic, acum am avut rol organizatoric. Oamenii au venit cu multă încredere, organizarea orară este foarte bună și lucrurile se desfășoară normal. A dispărut factorul emoțional din prima campanie. Suntem mulțumiți că această campanie se desfășoară foarte bine și începând de astăzi putem spune că va începe imunizarea, pentru că avem vaccinarea completă. În tot acest timp nu am avut nicio reacție adversă”, a declarat medicul Sorin Rugină.

Stela Halichidis

În etapa zero, la Constanța au fost imunizați 260 de angajați de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie. O singură persoană s-a infectat după ce a fost vaccinată împotriva COVID. Printre cei imunizați în etapa de rapel a fost și managerul spitalului, Stela Halichidis.

Prezentă a fost și Cristina Schipor, directorul DSP Constanța. „Ne bucurăm că suntem acum la Spitalul de Boli Infecțioase, la primul rapel care se face la noi în județ. Persoanele care primesc a doua doză de vaccin devin imune. Vreau să vă spun că la spitalul SMIT am mai adăugat trei fluxuri și fac un apel la persoanele care și-au făcut programare la spitalul SMIT și se vor uita pe fișa de programare care le-a fost transmisă pe mail, vor observa că adresa este bulevardul Mamaia. Vă anunț că centrul de vaccinare este pe stadionul Portul, la spitalul modular. Sper să nu vă supărți și să nu vă duceți la adresa din programare. Cu 260 de doze am aprovizionat Spitalul de Boli Infecțioase, exact câte au fost făcute în faza 0. Sunt multe persoane care nu s-au vaccinat din varii motive, dar acum și-au dorit să îl facă. Ei vor merge la Spitalul Județean, acolo unde se va vaccina personalul medical, până la sfârșitul lunii. Pentru luni, avem 480 de programări avem la Spitalul Militar. Vom avea 8 fluxuri doar acolo. Restul, rămân 2 la Medgidia, Cernavodă și Hârșova. De luni începe faza a doua pentru persoanele de peste 65 de ani și cine dorește, va fi vaccinat. La catagrafiere, pentru această fază vorbim de 40.000 de persoane”, a declarat Cristina Schipor.

Cristina Schipor

Tot aceasta a mai declarat faptul că se vor face aproximativ 1000 de doze pe zi. Totodată, trebuie menționat și faptul că ziua de luni, 18 ianuarie este complet ocupată.

D.M., D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hahaha! cati? nici 40 la suta din spital nu s au vaccinat.
2
2
n au murit dupa prima?!?!?!...
3
1
Poate se fac si oameni dupa lectia asta , dezastrele astea care se numesc singuri eroi .
6
1
voi cunoasteti sensul cuvantului sau sunteti analfabeti functional?
12
1
Si eu tot opel am
5
4
Eroii polii
5
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102