REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VIDEO! Cătălin IACOB, consilier local USR: Trebuie un SUFLU nou în Comisia Tehnică de URBANISM

VIDEO! Cătălin IACOB, consilier local USR: Trebuie un SUFLU nou în Comisia Tehnică de URBANISM

Replica API 20 ianuarie 2021 | 22:51 2102

A absolvit Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius, este antreprenor și consilier local municipal USR-PLUS. De-a lungul timpului, Cătălin Iacob a participat la activități civice pentru Constanța, a făcut parte din două asociații, care își desfășurau activitatea pe partea de urbanism și spații verzi. Însă știa că singura șansa ca proiectele sale să prindă contur este să intre în politică. Membru încă din 2016, anul fondării USR, Cătălin Iacob coordonează comunicarea filialei județene și asigură puntea dintre proiectele noastre și constănțeni. Iar de trei luni este consilier local și membru în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură. Cătălin Iacob a acordat un interviu ziarului Replica, în cadrul căruia a vorbit despre proiectele sale, ocazie cu care îi roagă pe constănțeni să i se alăture în lupta sa pentru dezvoltarea Constanței.

”Mi-am dat seama că din calitatea asta de ONG-ist nu pot schimba foarte multe, doar stai în afara terenului și îi privești pe alții cum joacă. A trebuit să facem pasul, mai mulți dintr-un ONG, printre care și Stelian Ion, ne-am gândit să facem pasul către politică, către USR, fiind un partid care din asta s-a născut. După 4 ani de muncă asiduă am ajuns în Consiliul Local”, a spus Cătălin Iacob.

Componența Comisiei Tehnice de Urbanism și Regulamentul de funcționare al acesteia, aproape gata

Ca membru în Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică și de arhitectură a CL, Iacob spune că i-au trecut prin mână câteva proiecte controversate, pentru care trebuie să-și dea avizul, alături de colegii săi. Unul dintre acestea este Comisia Tehnică de Urbanism. Aceasta este o comisie internă a primăriei, ce are în componență specialişti din domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului, respectiv din urbanişti/arhitecți cu experiență în domeniul urbanismului. Mulți dintre membrii acestei comisii îi regăsim pe cei care au contribuit masiv la mutilarea violentă urbanistică a orașului, în beneficiul unor dezvoltatori imobiliari. ”Au fost probleme, au venit niște propuneri de membri pe care noi le-am refuzat. Erau aceleași persoane care erau și în mandatul foștilor primari, am considerat că trebuie un suflu nou în comisie. La momentul acela nu am dat niciun aviz pentru acea Comisie cu scopul de a intra pe ordinea de zi a Consiliului Local, iar acum suntem în stadiu de a discuta cu arhitectul șef despre aceasta și de componența și despre regulamentul cu care va funcționa aceasta. Sperăm ca în ședința viitoare să aprobăm și componența comisiei tehnice, dar și regulamentul după care aceasta o să funcționeze”, spune Iacob.

Proiectele lui Cătălin Iacob și ale colegilor săi, în Consiliul Local

Cătălin Iacob spune că, în prima parte a mandatului de consilier se va axa pe transparență și organizarea Consiliului Local. ”În prima parte a mandatului, noi vrem să stabilim modul de funcționare al Consiliului Local și să rezolvăm problema aceasta a transparenței. Până acum deciziile erau luate în cerc restrâns și nimeni nu știa exact ce se întâmplă în CL. Te trezeai peste noapte cu blocuri construite lângă casa ta. În primele 3 luni cu asta ne ocupăm în CL, cu transparentizare și organizarea consiliului”, a precizat consilierul.

Vrea audit la serviciile și direcțiile primăriei

Consilierul a vorbit și despre proiectul inițiat în vederea auditării direcțiilor și serviciilor din cadrul Primăriei Constanța. ”Fie că vorbim de o societate comercială, fie că vorbim de o întreprindere publică, trebuie să știi exact ce se întâmplă acolo și auditul îți oferă această viziune. În Primărie a fost un audit organizațional, se așteaptă ca în următoarea perioadă să se efectueze o reformă a întregii structuri a primăriei și să vedem cum va arăta în perioada următoare. Noi am discutat cu primarul, ne-a dat mână liberă. Suntem într-o continuă colaborarea cu primarul”, a mai specificat Iacob.

Mai multe despre proiectele consilierului Cătălin Iacob, dar și mesajul acestuia pentru constănțeni, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108