REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

VIDEO. Ce spune comandantul Flotilei 56 Fregate despre cel mai mare exercițiu multinațional desfășurat în Marea Neagră

VIDEO. Ce spune comandantul Flotilei 56 Fregate despre cel mai mare exercițiu multinațional desfășurat în Marea Neagră

Replica API 14 mai 2018 | 00:35 1251

Contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotilei 56 Fregate

Cel mai mare exercițiu multinațional, SEA SHIELD 18, desfășurat în Marea Neagră, a ajuns la final. Peste 2.300 de militari din Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina au pus în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva amenințărilor asimetrice, aeriene, submarine și maritime, conform unui scenariu bazat pe o situație geopolitică fictivă. La acțiune au luat parte 21 de nave militare, 10 aeronave de luptă și un submarin.

Forțele Navale Române au participat cu două fregate, două corvete, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime, două detașamente mobile de lansare rachete, nave auxiliare și scafandri de luptă, Forțele Aeriene Române asigură secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu trei aparate de zbor MiG 21 Lancer și, în premieră, Forțele Terestre Române participă cu un detașament de infanteriști de la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”.

Turcia a participat cu un submarin, o fregată, o navă de patrulare, un avion de cercetare MPA P 235, Bulgaria cu corveta BGS Bodri, SUA cu un avion de patrulare MPA P 8 Poseidon, Marea Britanie participă cu trei aeronave Typhoon, iar Grecia cu ofițeri de stat major. Totodată, Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) este reprezentat de către Gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care desfășoară activități în Marea Neagră, în perioada 1 - 21 mai, și este alcătuită din distrugătorul britanic HMS Duncan, fregata bulgărească BGS Drazki, fregata românească „Regele Ferdinand”, fregata spaniolă SPS Victoria și fregata turcească TCG Gemlik.

Exercițiul multinațional Sea Shield 18 este cel mai mare exercițiu NATO organizat pe flancul sudic și estic al Alianței Nord Atlantice, în anul 2018, și demonstrează capacitatea deosebită a marinarilor militari români de a planifica, organiza și conduce activități de instruire întrunite în cele trei medii de acțiune, terestru, aerian și maritim.

„Acest exercițiu este unul dintre exercițiile importante pe care Forțele Navale le desfășoară la litoralul românesc. Prin urmare, în cadrul exercițiului Sea Shield 18 am participat alături de Gruparea SNGM 2, într-un scenariu complex, cu angajamente navale, aeriene și de la mal, un efort susținut de o echipă foarte puternică, foarte buni profesioniști. Noi, alături de dânșii, am intrat în scenariul exercițiului, ne-am străduit să desfășurăm activitățile în condiții cât mai bune, în mare măsură am și reușit. Apreciez această activitate ca fiind un real succes, ne-a permis în egală măsură să desprindem și o serie de concluzii de îmbunătățit, precum și elemente la care să ne gândim în viitor”, a afirmat contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotilei 56 Fregate.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spune ca avem doua fregate, dintre care una nava-amiral, fara antiaeriana, fara instalatie anti-submarin, fara rachete. Tinte sigure. Marasesti-ul, ala pe care toti sefuletii astia din marina il considera depasit, are putere de foc cat fregatele astea doua la un loc. Si dpdv al puterii si vitezei, e cam tot pe acolo. Le-ar scufunda pe amandoua intr-un scenariu de lupta.
3
1
Suntem vai de noi la inzestrare dar la aere cei mai tari.
2
1
Cei mai mari frecangi sunt si au fost cadrele militare.au stat toata viata la baute la munca.niste incompetenti cu pensiile foarte mari si nemeritate.
6
1
Fregata noastra tip barca sau iola este buna in delta dunarii.Pacat ca nu avem rame avem motoare.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614