REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIDEO! CHIŢAC îi ZGÂLŢÂIE scaunul lui Encică de la Poliţia Locală, omul lui FĂGĂDĂU

VIDEO! CHIŢAC îi ZGÂLŢÂIE scaunul lui Encică de la Poliţia Locală, omul lui FĂGĂDĂU

Replica API 4 noiembrie 2020 | 09:38 7606

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a avut marți, 3 noiembrie a.c., o întâlnire cu reprezentanții operatorului de salubritate Polaris M Holding. Prezent a fost și patronul Polaris, Eduard Martin, directorul Poliției Locale, Drăguț Encică și avocata Felicia Ovanesian, consilierul onorific al primarului.Printre altele, Chiţac i-a atras atenţia lui Encică că trebuie să se apuce de treabă, dar i-a cerut şi o situaţie a amenzilor pe ultimii ani.

Asta înseamnă că nu numai Replica a observat neregulile din "culisele" Poliţiei Locale, ci şi actuala administraţie. Encică a fost omul de bază al fostei administrații PSD, al lui Făgădău, care executa toate comenzile politice ale acestuia împotriva adversarilor politici. Controale comandate, hărţuirea agenţilor economici...

În cadrul şedinţei de lucru s-a dezbătut problema curățeniei din municipiu și cum vor acționa autorităţile dar şi societatea implicată pentru ca aceasta să dispară. Pentru Chițac, părerea cetățenilor primează așa că a decis ca această curățenie să fie punctul zero, ca mai apoi toată lumea să își facă treaba așa cum trebuie. „Vreau ca discuția să fie constructivă. Considerăm că Primăria Constanța e o organizație a cărei client sunt toți cetățenii. Își alimentează bugetul din taxele plătite de cetățeni și folosește banii pentru a furniza cetățenilor servicii de calitate. În condițiile în care noi nu facem treaba asta, irosim banul public. Discuția am vrut s-o am prima oară cu dumneavoastră dar să știți că o să o am cu toți cei care conferă servicii, de la salubritate, la toaletare, spații verzi și inclusiv cele care sunt internalizate și pe care le furnizăm noi. Nu vreau să mă întorc înapoi în anul de grație 99 când serviciul de salubritate, dintr-un monopol al nostru, s-a transformat într-un monopol al dumneavoastră.

„De ce să mai plătim salubritatea?”

Dacă cetățenii Constanței sunt nemulțumiți de calitatea serviciilor de salubritate, de ce să mai plătim salubritatea? E limpede că vina e partajată, pentru că mizeria o produc cetățenii. Noi trebuie să avem un mecanism, iar domnul director al Poliției Locale este aici, prin care să supraveghem ca cetățenii care nu se încadrează în hotărârile de Consiliu Local care există dar nu au fost aplicate să îi forțăm cumva să nu mai facă mizerie sau să pună gunoiul acolo unde trebuie pus”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Curățenia generală a fost pusă pe primul loc de primarul în funcție

Acesta a solicitat directorului de la Poliția Locală, Drăguţ Encică, o situație pentru anii 2018-2019-2020 cu câte amenzi au dat la compartimentul Control și Protecția Mediului. Totodată, și-a exprimat dorința de a se apuca să facă ordine și curățenie în Constanța, mai întâi de toate. „Haideți să stabilim împreună și să vedem cum facem ca printr-un efort comun, în perioada aceasta care se anunță a fi frumoasă, din punct de vedere al vremii să facem o curățenie generală în orașul Constanța”, a mai spus primarul municipiului Constanța.

Momentul ZERO pentru Constanța: „Toată lumea își face treaba!”

Chițac a explicat cum vede toată această situație pe care o consideră momentul zero pentru Constanța. Mai apoi, toată lumea să se țină de treabă. În demersul pentru curățenia generală a municipiului, primarul a declarat că vrea să implice și voluntarii, dacă aceștia doresc.

„Cum văd eu totul? Vedem ce forțe aveți dumneavoastră pe care să ni le puneți la dispoziție, Poliția Locală va merge prin tot orașul și va stabili care sunt focarele, unde sunt zonele mizerabile și mai apoi să stabilim un plan la care vom lucra toți, un plan pe zile, pe ore. Trebuie să ieșim în media să informăm cetățenii toți trebuie să înțeleagă că nu mai putem să stăm în mizeria asta. În zilele respective, trebuie organizat totul. Polarisul vine cu forțele lui, Poliția trebuie să fie acolo care supraveghează, vin cetățenii care doresc să fie voluntari și încercăm să considerăm acest moment un zero, după care toată lumea își face treaba. După acest moment, cred că lumea va fi mult mai mulțumită decât acum iar mai apoi, împreună, vom crea niște mecanisme prin care, în permanență, oamenii să nu mai facă mizerie, sau dacă fac mizerie vor fi amendați”, a spus Vergil Chițac.

Vergil Chițac către Encică: „Am informaţii că nu prea daţi amenzi”

Directorul Encică a primit instrucţiuni stricte de la noul primar. „Dumneavoastră vă faceți treaba, în sensul în care subordonații dumneavoastră trebuie să supravegheze iar concetățenii trebuie să respecte regulile”, a mai adăugat Chițac.

Primarul i-a cerut şefului Poliţiei Locale o situație pe anii 2018-2020, pe direcția Control Protecția Mediului. ”Eu am informații că nu prea dați amenzi”, i-a spus edilul. Răspunsul directorului Poliției Locale Constanța a fost scurt și la obiect: „Am înțeles!”

Eduard Martin: „Toată lumea dă vina pe Polaris”

Directorul Polaris M Holding, Eduard Martin, s-a declarat complet nemulțumit de modul în care cetățenii își aruncă gunoiul.

„Sunt extrem de multe locuri în Constanța, unde oamenii aruncă gunoiul pe unde apucă. În loc să arunce acasă în containere sau în pubele, îl depozitează în mijlocul străzii, lucru pe care nu am reușit să le înțeleg niciodată. Lângă coșurile stradale, oamenii își depozitează gunoiul din locuințe. Sunt diverse intersecții unde oamenii își deversează mormane de gunoi și nu înțeleg de ce. Toată teoria aceasta ce ar trebui să fie una foarte practică, ne dă această idee de mizerie. Atunci când într-un coș stradal avem 10 saci de gunoi, evident că toată lumea spune „este vina Polaris”, dacă avem un morman de gunoi la o intersecție, lumea spune „este vina Polaris”. Noi suntem și vom fi dispuși în continuare să facem această curățenie generală, sau să contribuim. Rugămintea noastră este să încercăm să îi identificăm pe cei care fac lucrurile astea. Dacă o curățenie se face în doi, dacă pot spune așa, cel care face mizerie trebuie să-și elimine deșeurile în mod organizat. În alte localități nu există așa ceva, sau se întâmplă foarte, foarte rar. De exemplu, am mers recent în Brătianu iar la ora 7.00 era un morman de gunoi la un coș stradal” a declarat Eduard Martin.

Vergil Chițac a semnalat și tonele de moloz situate la intrare în Palas, între liniile de cale ferată. „Ați văzut domnule director Encică ce este în zona Palas? Acolo, toți cei care au construit sau au demolat, au aruncat tone de moloz. Ele sunt acolo, deci nu le-au aruncat la groapă, acolo unde trebuie să plătească. Ce caută acolo? Nu îmi spuneți ce măsuri ați luat, spuneți-mi cum rezolvăm treaba asta.”, a semnalat Vergil Chițac.

Răspunsul a fost unul… sec

„Proprietarul terenului este identificat, avem o corespondență de câteva luni cu dumnealui. În ultimii trei ani de zile în toate zonele din Constanța am identificat un număr de 2223 de deținători de terenuri cu care avem o corespondență activă și cu care ca finalitate, ajungem la curățarea acestor terenuri de deșeuri inerte. Acest fenomen al deșeurilor inerte a fost moștenit încă din 2010”, a completat directorul de la Poliția Locală.

Reprezentanții Polaris au spus despre acest subiect faptul că este vorba de moloz pe 8 hectare, iar problema persistă și în fiecare an apar alte și alte gunoaie acolo. Terenul ar fi al unui privat și al CFR-ului care contactează în fiecare an Polarisul și Primăria și le solicită ajutorul pentru ecologizare.

Felicia Ovanesian: „Degeaba se aplică sancțiuni, că SPIT nu le execută”

Avocatul Felicia Ovanesian a atras atenția asupra faptul că SPIT Constanța nu execută amenzile contravenționale aplicate de Poliția Locală. „Culpa este comuna. Degeaba se aplică sancțiuni, că SPIT nu le execută. Știți că există puncte sensibile în care Polarisul poate interveni mai des. Odată dată amenda, trebuie executată de SPIT. Oamenii în loc să pună gunoiul în conteiner îl pun lângă. Câte amenzi au fost aplicate de Poliția Locală au fost executate de SPIT. Sunt 100% sigură că SPIT nu execută amenzile” a declarat avocatul Felicia Ovanesian.

Poliția Locală pusă la treabă

La finalul discuției, Chițac a propus următoarele lucruri: Poliția Locală să iasă pe teren în zonele indicate de către cei de la Polaris și nu numai, ca mai apoi să poată elabora un plan de curățenie generală. „Trebuie să privim deșeurile din două perspective: mizeria provoacă focare având în vedere pandemia actuală dar și faptul că gunoiul poate fi o resursă. Facem în felul următor: vă întâlniți cu Politia Locală și îi trimiteți peste tot să fotografieze toate aceste zone și apoi facem un plan. Acel plan, noi îl mediatizăm să vadă și cetățenii. Dacă vor să vină să facă voluntariat, noi le vom asigura și cele necesare. Trebuie să facem ceva și aveți tot concursul meu. Hai să începem cu ce am spus și din acel moment vedem clar cine își face treaba și cine nu”, a conchis primarul Vergil Chițac.

Video:

Diana BERECHET, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bah encica, nu scapa omul usor de tine, tu si paduchii lati, tot speri sa-i prinzi curul lui Chitac sa i-l pupi dar n-ai noroc. hai cauta-ti carutza si fugi la ea ca nu mai e loc de tine acolo. auzi! de unde iti iei sacourile alea ca vreau si eu, ce bine ti se muleaza pe burta...mai esti si urat dupa ce ca esti prost
4
0
auzi la ala de la Pularis, cetatenii arunca....pai unii dintre ei nu au de ales, de ce nu sunt containere selective pentru deseuri in oras? Nu zic de nesimtitii care isi pun punga la copac dar cum sa stai vara o saptamana cu gunoiul in tomberon la 40 de grade? Se munceste grozav la curatenie, exact ca si la deszapezire....pe hartie! Sa se faca traseu pe fiecare strada si sa treaca zilnic sa ridice gunoiul, transparent, nu cum vreti voi ...si abia apoi iesiti la panda cu locala, faza asta cu amenzile suna exact Fagadau2
4
0
In atentia domnului Primar, Dan Baltag de la politia locala TARAGANEAZA o sesizare ce o tine la sertar , sesizare ce ocoleste achitarea taxelor locale.
5
1
Bai Encica dati demisia si du te dupa Fagadau ca el te a pus director..... turnatorule....ca doar ca ai ajuns director ca esti destept....ai lins in c... doar si ti ai turnat seful si colegii....
15
0
La ct bus cand schimbati psd-istii? Parca e tarlaua lor nu a statului. Isi bat joc de salariati
7
0
Desfiintati locali, in Cernavoda zero barat,niste analfabeti!Noaptea dorm in masina in loc sa patruleze pe jos,infractori nu se prind dormind!
13
0
Encica tata...asculta..asculta futu-ti natia ma-ti de tigan.. Cand te va cobora Chitac de pe tron, asculta..asculta. o sa fii atat de mic, incat te vei urca pe scaun ca sa treci pe sub usa politiei locale...turnatorule..
18
0
In spate la libraria universitaria pe str.mircea este un ford ka rosu abandonat de cel putin un an.a venit politia locala dupa zeci de sesizari si acum 3 luni politia a pus in parbrizul masinii o notificare pt proprietar.fara rezultat.masina este abandonata si noaptea doarme un tanar om al strazii.dece nu ridicati aceasta masina?daca parcai aiurea venea politia locala si ti ridica masina.politia locala nu a facut nimic de 1 an pt a ridica aceasta epava fara proprietar
8
1
Inseamna ca politisti locali o sa aiba norma de amenzi. Acum sa vezi,abuz de serviciu.
9
2
pe str unirii si a-i sa constati ca nu exista nici un cos de gunoi ! misca-ti curu din birou !
10
1
DOMNULE PRIMAR VERGIL VA ROG FRUMOS SA NU VA HRANITI CU MINCIUNILE CELOR RAMASI IN PRIMARIE. DE LA PSD SI IN INSTITUTIILE DIN SUBORDINEA PRIMARIEI RAMASI CA MANAGERI TOT DE LA PSD DEJA SE VEDE SI SE INTELEGE CA LUCRURILE NU SE VOR SCHIMBA SPER SA NU FIE ASA O ZI BUNA DOMN PRIMAR VERGIL
14
0
atat va zic! mare noroc ca nu a iesit Stelian Dusu de la Celco USRI. Ne vindeau pana in a 3a zi de mandat!
4
5
sa stea fara scaun, in picioare sa fie pnelist convins , slugarnic si alunecos !
0
5
Dati afara ciuma psd ista BADESCU LAURENTIU si DORCEA ALEXANDRU scursuri umane psd iste care au distrus bugetul ambulantei cu hotiile lor. Reparatii de sute de milioane iar masinile nu merg. Nu svem cu ce lucra din cauza analfabetului lingau DORCEA ALEXANDRU Dati afara acesti sobolani psd isti care acum ling clantele la pnl ca sa ramana in functii spunand ca da oricat Dle Bourceanu nu uita ce ia facut Badescu sotiei in 2017 cand a dato afara spunand ca e inffractoare
8
1
e prea mic ,nu el hotaraste,ci sefii sai de la centru,el va fi doar un umil primar,va incerca sa nu tulbure apele,va executa ordinele de la Bucuresti,in rest shpagi,avize,contracte,angajari,derogari,..cam ce fac mai toti primarii din Romania.Ei nu reprezinta interesul cetateanului,ci interesele celor ce batjocoresc poporul roman de 30 de ani si mai bine,iar cetateanul voteaza vitejeste bataia asta de joc numita democratie..
4
7
Articol de toata jena! Un articol, desi nu se poate numi asa, de care ar trebui sa ii fie rusine oricarui jurnalist...
5
2
Vrajeala! Pe cei de la RADET cand ii zgaltaie? Chitacule, iti pasa de constantenii care stau in frig de 4 zile? Sa vedeti cum v-o incasati PNL!
14
1
Encica Serban si Diana l-au turnat pe seful lor Ionut Pripis la DNA.Acestia trebuie sa plece din politic locala.
20
1
Cine e Chitac? Ca Encica stim cine e.
6
13
...zgaltaie scaunul asa cum trebuie... sa cada...poate asa ii cade si aroganta...
17
0
A-ti votat un spagangiu! Intrebati elevii academiei!!!! Toata lumea stie ca el era crocodilu acolo
7
11
Trebuie desfiintata aceasta structura,toaca banii aiurea,plimbari cu masinile institutiei,controale la coamda DESFIINTATI POLITIA LOCALA
24
3
Sa ma pis pe Vergil si pe tot PNL-ul si pe toata familia lor de neterminati. Constanta a intrat in scenariul rosu, ne apropiem de 10 mii de cazuri pe zi si pe jigodiile astea le fute grija de schimbat oameni din functii si de ciolanul lor futu-le mortii in cur sa le fut. MUIE PNL !
11
18
Cand il puneti pe administratorul cimitirului municipal sa-si faca o curatenie pe latura de sud ? El are in afara terenului din interior si o fasie de 25 de metri in exterior, in afara gardului, pe laturile de sud si de vest. Pe aceasta fasie sunt zeci si zeci de tone de moloz de la lucrarile apa-canal si gramezi de deseuri menajere. Este acest individ mai presus de lege ? Este tolerat ? Are destule utilaje sa se ocupe de moloz.
10
2
Daca nu il da afara pe ticalosul de encica inseamna ca l-am votat degeaba. Asteptam prima sedinta de consiliu local. Asteptam decizia de desfintare a Politiei Locale ca sa scape frumos si fara procese de toti viermii lui Mazare.Apoi sa se infinteze Politia Locala cu angajari de oameni cinstiti. Politia Locala Mazare era o banda de infractori.Daca nu o face Chitac inseamna ca este complice cu ei.
25
3
trebuie facuta curatenie generala in primarie, altfel nu va merge
28
0
Vor iridex ul, encica afara un spagagist!
16
0
Pana face peneleul ajutat de comanescu propriile polaris pomacost etc? Ca doar nu au prins ciolanul de amorul artei.
18
4
Fatalau este cel mai prost primar din toate timpurile. O panarama de makidon semianalfabet a distrus orasul. Babu un cretin si fatalau un prost. Rasautianu a facut doar muia. Spaga a luat-o babu si a facut parte la fatalau .
28
4
Cum ramane cu lista Encica? Da.. Unde este Lista cu oamenii pe care vroiai sa ii muti in alte servicii sau sa ii dai afara..? Ordinarule...acum pupa-l in kur pe Primar poate poate nu te pune pe Lista lui de mutari..
25
1
fara penali in functii. daca nu dati afara toti penalii, inclusiv pe cei ce au cu suspendare, nu sunteti mai breji decat PSD, sunteti toti la fel
22
1
Pe panarama aia de la Taxe si impozite locale Virginia Uzum cand o schimbati ca este sageata lui puscariasul de Mazare si Strutinschi si acum vrea sa ne invete cum se respecta legea....La politia locala aveti un incult de schimbat Encica care este sluga lui Mazare.
22
3
Ptr Encika Turnatoretul : Tu si ai uitat de unde ai plecat, ti ai turnat colegii si fostii sefi care te au respectat, edti 000
25
2
Ati uitat sa precizati ca politia locala sa iasa prin cartiere DAR PE JOS NU IN MASINI ca din masini nu pot decat sa si arate grandomania dar efectul este 0 Da ti i jos din masinili platite cu bani publici si faceti economie la bani iar pe ei ii faceti eficienti pentru ca o sa i vada si oamenii la fata aproape de ei pe strazi Nu i mai tolerati sa se ascunda in masini Se poate observa zilnic pe strazi cum la un semafor sunt in acelasi timp 3 sau 4 masini de politie locala dar toti se plimba niciunul nu e langa oameni pe strada
22
4
pe ani merla cand o schimbi?
26
1
Sa mearga pe strazi, la semafoare, soferii fwtui in gar care fumeaza si arunca chistoacele la semafor, sanchi mia cazut din mana, ciorile borate care arunca gunoaiele ialandan, avem si romani care arunca, stati linistiti. Si dupa soun, vrem o tara ca afara, pai pastrati curatenia mamelucilor
18
2
Dar Polarisul asta este etern?? Atata vreme cat nu scapam de ei, orasul va fi ca si pana acum. Si ramanem tot cu mizeriile alea de ghene, si asa f putine in cartiere, nu renovati, nu asfaltati in jurul lor? Politistii sa stea in cartiere sa aresteze tiganii care scormonesc in tomberoane,asa cum stateau la panda ca sa amendeze pensionarii !
21
0
Parcurile din Constanta arata jalnic. Administratorii cimitirelor trebuie schimbati urgent.Ei sunt miliardarii de carton si aplica legea dupa bunul plac.Aceeasi situatie si la Administratia cimitirelor. Dati-i afara ca isi bat joc de oameni.
21
0
Le....nca de Ovanesian vorbeste de executare amenzi, de parca ar sti vreodata ce e aia executare. Aloo, tanti fara drept prin zona, consilier onorofic ca sa nu te ia aia de la barou de guler, executarea amenzilor e suspendata. Stim noi cum te executa demult SPIT ul si acum esti ciudoasa
15
24
Bey nu va begati pe spaga de la pulitia locala. Se ia spaga la greu
12
1
Doar incaseaza si da vina pe Constanteni. Sa investeasca sa fie totul civilizat cublocuri de ridicare curate si vb dupa
10
3
Intai civilizati cetatenii sa fie corecti si sa nu mai arunce gunoaie de la balcon precum artificiile, pe strada, sa nu mai puna saci plini cu diverse la cosuletele stradale, pe domeniul verde, in fata vecinului, etc
15
1
Ai fost votat sa dai jos caracatita PSD. Polaris te-a votat impotriva.
24
6
ce blestem pe orasul asta sa aibe numai panarame de primari. discutia cu Polarisul aduce a strangerea relatiilor cu borfasii si hartuirea cetatenilor prin Pulitia swlii.
19
6
dar infractorii martin de la polaris trebuie trimisi sa faca curat in madagascar. Iar politia trebuie reorganizata din temelii !!! Si sa nu se uite !!! Trimiterea hotilor la parnaie si confiscarea averilor !!!
24
5
Bai ordinarilor pe vremea lui fagadau pupati in cwr politia locala si pe fagadau acum a sarit la cap mai bn comanescu cand fagadau va dat terenul din tomis 3 si autorizatia pt constructie a fost bine pt cei care nu stiu este vb de ultimile magazine care s au facut pe Soveja langa lidl in prelungirea celor existente acele magazine apartin patronului de la replica
21
5
Si lui bela tanase, doi branzari infractori care au nenorocit orasul.
29
3
Domnule Primar Chitac : peste 400 de cetateni onesti din cartierul Abator , care v-am votat , va rugam sa opriti lucrarile de constructie i sa solicitati demolarea blocului de 8 etaje S.C. CAMBELA SRL construit ilegal pe un spatiu verde , inghesuit intre blocutile SM2 si SM 3 de pe Sos. Mangaliei nr 61 ! Bloc cu balcoanele ... deasupra trotuarului ! Este de rasu-plansu ! De 2 ani de cand au inceput groapa si constructia Politia Locala Primaria Cta sub conducerea lui Encica si Babu , au fost aserviti S.C. CAMBELA si patronului Bela Naci ! Zilnic 2-3 echipaje acopereau ilegalitatile de aici !
45
3
POLITIA LOCALA SA MEARGA PE STRADA SA VADA ZONELE DE FOCAR ! PAI CUM PLM CHITACHE ? POL LOCALA SA STEA PRIN PIETE ZONE AGLOMERATE SA NU AVEM FOCAR DE COVID, NU FOCAR DE GUNOAIE
10
12
La directia corp control, toate fufele alea sunt mai smekere decat Encica, ele taie si spanzura. Directorii vin si pleaca ele raman si fac legea dupa cum le dicteaza interesele meschine, pe unii ii amendeaza pentru un balcon iar altii construiesc blocuri, terase si alte cele pe spatiu verde si pe trotuare. Directia corp control a fost instrumentul de asuprire a comerciantilor pentru a servi smekerilor, merg si dau amenzi numai unora iar cei protejati scapa. O ancheta mai profunda la aceasta asa zisa "Politie" ar trebuie sa inceapa cat de curand daca vrem un oras "curat".
33
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218