REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

VIDEO! Consilierii PNL, acuzați că își fac campanie electorală pe spatele Asociației Elevilor din Constanța

VIDEO! Consilierii PNL, acuzați că își fac campanie electorală pe spatele Asociației Elevilor din Constanța

Replica API 8 februarie 2019 | 02:20 892

Protestele Asociației Elevilor din Constanța nu au rămas neobservate, aceștia scandând în fața Prefecturii din județ de nenumărate ori cerând dreptul de a beneficia de transport redus cu 50%, astfel, consilierii PNL au convocat, joi, 7 februarie a.c., o ședință extraordinară, începând cu ora 13:00 în sala ”Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ- CJC, cu următorul proiect pe ordinea de zi: ”Proiect de hotărâre privind acordarea facilităților la transport pentru elevi și studenți”.

Au fost prezenți 30 de consilieri județeni din cei 37, absent fiind și președintele CJC, Horia Marius Țuțuianu, fiind plecat într-o delegație la Bruxelles, în locul acestuia a luat cuvântul vicepreședintele CJC, Daniel Learciu.

Proiectul de hotărâre inițiat de grupul PNL a stârnit reacții negative din partea opoziției, iar Gheorghe Donțu a intervenit susținându-și punctul de vedere.

”Proiectul a fost făcut pe picior și în interes electoral, am să spun cu prietenie, este corect, aveți tot dreptul să faceți imagine, publicitate. Este un proiect care s-ar potrivi mai degrabă stângii adică Partidului Social Democrat dar și l-au însușit cei de dreapta, până aici sunt total de acord. Cu ce nu pot fi de acord este faptul că el este așa cum spun cei din comisii, la ora aceasta, ilegal, inoportun și nesustenabil.”

Ca replică la intervenția lui Gheorghe Donțu, care acuză grupul PNL de manipulare a tinerilor elevi pentru a-și câștiga simpatizanți pentru campania electorală, George Niculesu de la PNL răspunde:

„Eu cred că tinerii care sunt în sală poate să spună dacă se simt manipulați de către consilierii PNL și eu nu înțeleg de unde atata vehemență din partea dumneavoastră către consilierii liberali care au inițiat un proiect de hotărâre în conformitate cu Legea 92 la care se face referire acum și de unde atâtea afirmații cum că am încerca să ne facem campanie electorală. Noi, prin acest proiect de hotărâre vrem să le facem un bine elevilor din județ. De ce suntem noi acuzați de manipulare, când vrem să venim să acordăm ce li se cuvine acestor elevi? Nu vedeți că duceți discuția din Consiliul Județean de la politică la manipulare? Manipularea este un instrument de propagandă, pe care dumnevostră o cunoașteți mai bine, fiind mai în vârstă, eu, colegii mei, nu avem nicio legătură cu ceea ce numiți manipulare sau propagandă.”, a fost răspunsul consilierului PNL, George Niculescu.

Directorul juridic CJC, Leila Banciu a fost prezentă la ședință, adresând elevilor aceleași cuvinte, ca în data de 30 ianuarie 2018, când aceștia au protestat pe tema reducerii cu 50% la transportul județean.

”Cum am susținut și la ședința trecută toate aspecte cu privire la subvenționarea transportului elevilor cu 50%, opinia noastră, a mea, a Direcției Juridice, a Direcției Economice, a Direcției de Învățământ și a Direcției care se ocupă cu Autoritatea Transportului, rămâne aceeași. Sunt de acord că se poate și este oportun să se adopte acest proiect de hotărâre, problema este prematuritatea acestuia, cu privire la procedura pentru modificarea Legii 92, respectiv, anumiți pași. Din punctul nostru de vedere, al Direcției Juridice, acest proiect nu poate primi o aviz pozitiv.”, a spus aceasta.

De asemenea CJC consideră că proiectul trebuie amânat, fiind încă prematur, pentru că sunt multe strategii de pus la punct, trebuie discutate în amănunt absolut toate mișcările, pentru ca acest proiect să se implementeze.

În final, proiectul inițiat de PNL în frunte cu Marian Iordache nu a strâns suficiente voturi, 15 consilieri au votat pentru iar ceilalți 15 s-au abținut de la vot, având nevoie de încă un vot pentru a putea trece.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se caznesc toate antenele, toate mediile online sa-l minimalizeze pe Ciolos, dar va fi un recul de-o sa-i puna-n cur pe multi! Astia sunt oameni destepti si valororosi nu HOTI si PENALI ca gasca de HOTI din jurul lui DRACnea si ALDE tariceanu. Astia au grija godacilor cu PENSII SPECIALE care mananca TOT BUGETUL. Aproape trei sute de mii de speciali de-ai lui DRACnea si-a PSD-ului iau PENSII SPECIALE cat iau pensie patru milioane de amarasteni! Asta-i cea mai mare HOTIE care omoara tara si pe noi toti!
0
0
Replica iar sare in apararea prostavanului de brailoiu, facut muci in comentariile de ieri, sterse de vitejii de la ,,Replica". Lasati oamenii sa-si spuna parerea despre muc cel mic, de nimic.. zoios brailoiu
4
0
Bola cu Bajdeschi sunt amici vechi!
1
0
dar ceea ce face puscariasul draknea, vizibil, cum se traduce?
5
2
Bajdechi si bola au orchestrat totul. Pe seama a catorva tineri, care nu stiu ce e cu ei in sala. Bravo
0
3
pnl.isti prosti
2
3
Doi fanfaroni care spera ca PNL sa se faca mai vizibil cu rezultatele si reusitele altora.Asta este PNL.
9
2
Bajdechi cu Bola s-au inteles! Asta e clar!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212