REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

VIDEO! DECEDAŢII de COVID, IDENTIFICAŢI de RUDE şi PUŞI în SICRIE în faţa MORGII

VIDEO! DECEDAŢII de COVID, IDENTIFICAŢI de RUDE şi PUŞI în SICRIE în faţa MORGII

Replica API 10 decembrie 2020 | 00:12 8390

Imagini şcocante au fost filmate la morga Spitalului Judeţean Constanţa, zilele trecute. Morţii erau identificaţi, pregătiţi şi puşi în sicrie în faţa morgii Serviciului de Anatnomie Patologică din cadrul unităţii medicale, chiar în faţa rudele care erau prezente pentru a-şi ridica morţii. Manevrele de așezare în sicriu și manipulare a sicriului sunt efectuate de către angajații caselor de servicii funerare.

Situaţie creată de coronavirus este tot mai gravă în mai multe localităţi din ţară. Secţiile ATI ale spitalelor care tratează pacienţi COVID-19 sunt arhipline, iar medicii abia mai fac faţă. Aceeaşi situaţie este şi la morgă, morţii, aflaaţi pe tărgi, fiind identificaţi de rude şi aşezaţi în sicriu... afară. În cursul zilei de 5 decembrie a.c., în faţa morgii Spitalului judeţean Constanţa, se petreceau scene demne de filmele horror. Morţii de COVID erau ţinuţi în faţa morgii, fiind pregătiţi şi puşi în scrie, în văzul tuturor, după ce aceştia erau identificaţi de aparţinători.

În imagini se vede cum decedaţii sunt scoşi din container, iar rudele vin să îşi recunoască morţii înainte de a fi puşi în sicriu.

În ultima perioadă, din pricina creşterii numărului de decese, volumul de muncă a crescut considerabil, numărul de posturi de depozitare la morgă a fost suplimentat, iar angajații fac eforturi pentru ca activitatea să se desfășoare fără sincope, spune DSP.

„Decedații sunt predați aparținătorilor atunci când există rezultatul scris al testului PCR și în conformitate cu acesta, respectându-se regulile de predare a cadavrelor infectate cu SARS CoV-2.Din momentul predării decedatului către aparținători, toate manevrele de așezare în sicriu și manipulare a sicriului sunt efectuate de către angajații caselor de servicii funerare. În ultima perioadă volumul de muncă a crescut considerabil, numărul de posturi de depozitare la morgă a fost suplimentat iar angajații fac eforturi pentru ca activitatea să se desfășoare fără sincope. Cu toate acestea, vă aducem la cunoștință că, din ce în ce mai des, ne confruntăm cu o atitudine ostilă din partea multor aparținători care recurg la injurii și amenințări la adresa personalului din cadrul Serviciului de Anatomie Patologică”, transmite DSP.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CU DEMOLAREA TERASELOR DE LA ANTURAJ, MIO SI ZORILE S-A MAI AUZIT CEVA ? INTREB PENTRU UN PRIETEN
0
0
fata de anul trecut,cand covidul nu exista,rata mortalitatii populatiei a crescut cu 0,03%..va spune ceva cifra aceasta?
2
0
In 2017 cand nu, era covid mureau peste 50.000 persoane pe an adica 4000 aprox.pe luna .Din martie si pana acum sunt raportate 13000 morti de covid dar care aveau afectiuni grave.Au dat toti mortii sau numai pe cei cu covid? Sau aleg dintre persoanele care mureau de bolile stiute si le trec ca covid?Nu stie nimeni.Testele au marja de eroare mare .E usor din 40.000 pers.pe an care mor sa zici ca au murit 15000.de covid MANIPULARE!!! OK boala respiratorie exista .Concluzia:Se exagereaza problema.Cui serveste asta.Pai ganditi!!!
9
4
Buculeasa conduce moga
2
2
Astea au ramas de pe vremea lu" boul de Niculescu, el a stiut mereu despre practicile astea. Sa ii dam la mumu lui Niculescu si celor care il pupa in cur. Si-a luat fraieru, se vedea mare parlamentar. Halal parlamantar
3
0
Emil este tot la legala
4
3
emil nu lucreaza acolo
2
4
Deschid firma de cosciuge! COSCIUG PT CALATORIE LA CER!!
2
6
Cu atatia morti nu va mai ramane teren arabil.Langa fiecare morga un crematoriu uman a la Dinca si dai apartinatorilor o urna cu cenusa.Muie servicii funerare,popime,dricuri,ciocli.Cine doreste datinile strabune ingroapa urna pe juma' de metru patrat!
12
6
Sosoaca ,avocata diavolului stie ? Nemernicii astia de la AUR au verificat daca este adevarat ?
12
6
L-ti mancat da kur jegurilor pe Orban pana l-ati dat jos datorita COVID pentru ca a avut dreptate.Futuva-n gura da morti si lache.
45
15
Ar trebui dofuzat si pe la televiziuni , proiectat pe ecrane gigant in fatza celor care se aduna la manifestatii pentru libertate....covid nu exista in mintea lor
23
15
asa am ajuns,intr o tara unde ura si certurile politice , golania si mizeriile sunt la rang inalt nimic nu merge ,pana si mortii nu au linistea eterna!
24
3
Ar trebui sa fie incinerati nu bagati in pamant unde sa devina bombe ecologice!
15
20
EMIL mai lucreaza la Medicina Legala dupa ce a fost arestat anu trecut ? Iar ?
17
4
Traiasca si infloreasca scumpu nostru COVID.HAI COVIDU. Ataca si scufunda toti lache si wc umane din Romania.
47
8
pe cei care s au jurat ca al de sus ne ajuta la necaz, ati cotizat degeaba toata viata, v ati rupt degeaba genunchii, mascarada ieftina, daca nu te ar educa religios dupa a lor derinta Zeul dumne Zeu nu ar exista, exista pt ca asa suntem invatat sa credem, biserica face averi iar ...crestinii tot la mila medical ajunge
13
12
Si ce sa faca cu mortii, acum pe bune. Nu e spatiu. stati si bateti campii vreti la 7 stele mai prapaditilor vai de capul nostru al tuturor de saracii in spitalul ala din 1968. mai terminati cu atatea moftrui. au murit ii ridica si ii ingroapa la toti ne vine randul.
11
24
Jegul ala de asistent medical EMIL de la Medicina Legala mai are un dosar penal pt. luare de mita , cu copila cazuta de pe bloc ! Ordinarul nu se linisteste ! Sutele de milioanepe care le ia shpaga le imparte cu sefii de la Medicina Legala si el si-a cumparat zeci de hectare de teren agricol in zona N.Balcescu ! Suntem curiosi sa vedem si noi Declaratia de Avere a acestui asistent medical angajat la STAT !
27
5
Un domn Emil de la medicina legala a cerut 300lei spaga sa ne dea mortul acasa pe motiv ca programul s-a terminat la ora 13 pentru autopsii. Ba mai mult ne recomanda dansul si o firma de servicii funerare daca nu aveam. foarte urat ce se intampla la morga spitalului judetean constanta
37
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218