REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Video! DEPUTATUL Mircea DOBRE țintește un nou MANDAT de PARLAMENTAR cu Pro România

Video! DEPUTATUL Mircea DOBRE țintește un nou MANDAT de PARLAMENTAR cu Pro România

Replica API 13 octombrie 2020 | 00:00 1933

Mircea-Titus Dobre, președintele PRO România Constanța, s-a declarat mulțumit de scorul obținut la alegerile locale, în contextul în care este pentru prima dată când partidul a participat la alegeri. În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, Dobre a vorbit despre următoarele alegeri, cele parlamentare, cât și despre viitorul apropiat al românilor, care se anunță unul sumbru, cu tăieri de salarii și măriri de taxe și impozite. Tocmai de aceea, reprezentantul PRO România susține că autoritățile evită amânarea alegerilor pentru primăvara anului viitor.

„Cred că va urma un nou mandat de parlamentar”

Pentru Mircea-Titus Dobre, cel mai probabil, va urma un nou mandat de deputat, acesta afirmând că își dorește să facă într-adevăr o opoziție actualei guvernări, considerând că Partidul Social Democrat doar mimează acest lucru.

„Cred că va urma un nou mandat de parlamentar. Nu doar eu, ci și la Senat. Ne vom bate și ne vom lupta pentru a avea câți mai mulți aleși parlamentari atât la Camera Deputaților, cât și la Senat și să obținem un scor cât mai bun. Vrem să fim într-adevăr o opoziție la guvernarea care va urma din 2021. PSD a demonstrat că nu face opoziție și același lucru va face și în perioada 2021-2024, aici lăsând la o parte declarațiile politice și vorbind strict despre ceea ce s-a întâmplat. PNL s-a reunit cu PMP, adică cu Traian Băsescu. A mai rămas această virgulă, Traian Băsescu, care a trebuit băgat și el în căruță. Tocmai de aceea a fost semnat protocolul de colaborare, probabil că vor fuziona la un moment dat, nu vor mai rămâne independenți cei de la Mișcarea Populară. USR va guverna alături de PNL. Lucrurile ne demonstrează că dreapta se va uni din câteva partide și se vor duce la guvernare.”, a afirmat Mircea-Titus Dobre, deputat și președintele PRO România Constanța.

„Va veni o perioadă de austeritate”

Urmează vremuri tulburi pentru cetățenii din România, care vor afla în curând cam cât de gravă este situația pe care o depășește țara noastră, odată cu terminarea alegerilor parlamentare, este de părere Dobre.

„Oricum va veni o perioadă de austeritate, tocmai de aceea nu vor să prezinte bugetul statului. Se vehiculează tăieri de venituri la bugetari între 25 și 40%. Din alte surse, se aude că se vor mări și taxele și impozitele. Pe de-o parte ei spun că au bani, pe de altă parte că nu au bani, dar cu o voce mai mică. Ei vor să câștige guvernarea și să fie la putere pentru următorii patru ani, de aceea nu anunță aceste lucruri. Ideea este să scape de vot, credeți că îi interesează de cum scăpăm noi? Credeți-mă că nu dau doi bani pe oameni. În luna martie, când a izbucnit pandemia, Orban ne-a chemat să vorbim de alegeri anticipate. I-am explicat că nu e normal, că vom intra în stare de urgență, dar nimeni nu putea să-i scoată din cap lui Orban această idee, indiferent de context. Ei, la Palatul Victoria și Cotroceni, trăiesc într-o altă lume, sunt într-o bulă.”, a mai declarat Dobre.

Video:

„Dacă vor duce alegerile în 2021, vor avea de pierdut”

Dan Drăgulin, primarul în funcție al orașului Călărași și președintele PNL al filialei locale, a murit luni dimineață după ce s-a infectat cu coronavirus chiar în timpul campaniei electorale. Acest lucru ar trebui să le dea de gândit liberalilor, care nu au înțeles nimic din organizarea alegerilor locale, susține Dobre.

„Fostul primar de la Călărași și președintele PNL Călărași a murit de COVID și a luat acest virus chiar în timpul campaniei electorale. Ei nu au înțeles nimic și observ că nici nu vor să înțeleagă. De ce vor să țină aceste alegeri? Dacă vor duce alegerile în primăvara anului 2021 vor avea de pierdut, pentru că vor trebui să vină cu măsurile de austeritate, măsuri care întârzie să fie anunțate tocmai din această cauză. Conform legislației, Guvernul trebuie să pună la dispoziție, în luna noiembrie, draftul de buget al statului român. Ministrul de Finanțe a anunțat că este exclus așa ceva. Domnul Cîțu trebuie să înțeleagă că trebuie să vedem acest draft pe anul 2021, chiar dacă nu-l votăm. Să vedem cum pot fi susținute toate aceste probleme economice și de sănătate. Ei sunt într-un mare haos și nu știu să gestioneze aceste probleme.”, a mai adăugat Mircea Dobre.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367