REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

VIDEO EXCLUSIV! DAȚI AFARĂ ABUZIV din secțiile de VOTARE, la CONSTANȚA!

VIDEO EXCLUSIV! DAȚI AFARĂ ABUZIV din secțiile de VOTARE, la CONSTANȚA!

Replica API 28 septembrie 2020 | 11:31 3195

Alegerile locale din data de 27 septembrie au fost pline de evenimente neplăcute, de la geamuri sparte ale mașinilor candidaților, la buletine de vot multiple sau gata ștampilate și până la mită electorală. Nici jurnaliștii nu au fost ocoliți de evenimente nedorite, mai mulți reporteri fiind dați afară din secțiile de votare. S-a întâmplat în mai multe secții de votare din municipiul Constanța, acolo unde președinții secțiilor de votare au demonstrat că nu și-au făcut temele și au preferat abuzul, în detrimentul respectării legii.

„Mergeți afară, aici eu hotărăsc și nu vă dau voie”

Spre exemplu, Taner Murat, președintele Secției de Votare nr. 112 din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 „Mihail Koiciu”, din municipiul Constanța, a demonstrat că nu se împacă prea bine cu democrația și legea, preferând să adopte tactici din perioade de mult apuse.

Pe principiul „că așa vor mușchii mei”, Taner Murat a dat afară doi jurnaliști care doreau să asiste la procesul de votare, fără a prezenta vreun motiv plauzibil. „Mergeți afară, vă rog, eu nu vă dau voie. Poftiți afară! Chemați jandarmii, aici eu hotărăsc și nu vă dau voie.”, și-a motivat Taner Murat gestul inexplicabil.

Unii președinți ai secțiilor de votare, certați cu democrația

La fel s-a întâmplat și la Secția de Votare nr. 108, la CERONAV, acolo unde alți reporteri au fost invitați afară de președintele secției, Florina-Virginia Buciuman. Probleme au fost semnalate de jurnaliști și la Năvodari, reporterii fiind primiți după îndelungi insistențe în secțiile de votare.

Un alt incident a fost înregistrat la exercitarea dreptului electoral a candidatului USR-PLUS la Primăria Constanța. Un membru din secția de votare a cerut ca fiul lui Stelian Ion să poarte mască la intrarea în secția de vot, asta deși băiețelul avea puțin peste un an. Abia după intervenția președintelui secției de votare situația s-a lămurit, nefiind necesară o astfel de măsură când vine vorba de copii atât de mici.

Video:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrei interviu il iei afara nu in camera de vot.
0
0
Nea fanele de mai jos ...pana si presa trebuie sa prezinte acreditare. Daca tot suntem corecti in fituica voastra fiti pana la capat ca asa venea si Babu si zicea ca e de la Replica si vrea sa asiste.
7
1
In niciun stat de drept,nu dai afara presa.Faptul ca nu permis accesul presei pune un semn mare de intrebare,privind democratia din Romania.Lucrurile nu trebuie sa ramana asa.Luati atitudine,privind comporamentul celor care se cred mosierii mosiilor.
9
6
Hulubei sugi pl sugi pl
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272