REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

VIDEO! Explicațiile POLIȚIEI după intervenția de la ONEȘTI

VIDEO! Explicațiile POLIȚIEI după intervenția de la ONEȘTI

Replica API 2 martie 2021 | 14:48 1962

Reprezentanții Poliției Române au organizat o conferință de presă pentru a explica modul în care au acționat în cazul dramatic de la Onești, unde doi oameni au fost uciși cu sânge rece de un bărbat. Chestorul de poliție Alexandru Scurtu, care este director al S.I.A.S.-I.G.P.R., precum și un reprezentant al Ministerului de Interne, susțin la această oră o conferință de presă pe tema tragediei din Onești.

Este vorba despre cazul bărbatului în vârstă de 68 de ani care a ucis doi muncitori după ce i-a sechestrat timp de câteva ore într-un apartament din Onești.

Poliția Română a trimis o echipă de specialişti din Capitală pentru a verifica modul în care s-a intervenit în acest caz.

El a discutat atât cu operatorul, dar şi cu adjunctul şefului Poliţiei Oneşti, care îl știa pe agresor din vedere.

De asemenea, negociatorul a fost chemat din ziua sa liberă, deoarece celălalt negociator era în concediu medial, şi a ajuns după mai bine de o oră.

“Intervenţia forţelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotul şi strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înţeleagă că agresorul a trecut la fapte. Nu s-a ezitat niciun moment”, au declarat reprezentanții poliției.

Aceștia au subliniat faptul că, deși existau semne că negocierile avansează pozitiv, după aproximativ cinci ore, în atitudinea agresorului s-a produs un “declic”.

Polițiștii au explicat că bărbatul care a ucis doi muncitori a sunat de patru ori la 112.

Sinteza declarațiilor - LIVE TEXT:

Comisar șef Gheorghe Cristian:

- Primul apel la dispecerat 112 a fost efectuat la ora 11.47 de către un bărbat care a sesizat că are o propblemă din cauza unui litigiu. Apelul s-a întrerupt. Operatoarea de la poliție a transferat apelul la colegii din teren. Primul echipaj a ajuns la fața locului la 11.52, la 5 minute de la sesizare.

- La ora 11.55 s-a dispus constituirea unei grupe operative formată din 17 polițiști, un negociator și o echipă de intervenție. La fața locului s-a deplasat și adjunctul sefului poliției Onești.

- Adjunctul șefului poliției a inițiat primele discuții cu bărbatul, având în vedere că îl cunoștea. Ulterior a ajuns la fața locului și șeful poliției Onești.

- Negociatorul au ajuns la ora 13.15 minute. Negociatorul a fost chemat la serviciu, acesta fiind liber, iar celălalt negociator fiind în concediu medical. La ora 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU Bacău.

- La ora 14.38 cel în cauză, agresorul, a reapelat sistemul de urgență 112 și a sesizat că are în locuință două persoane legate.

- Operatorul a solicitat să vorbească cu una din cele 2 persoane sechestrate, iar telefonul mobil a fost preluat de una din persoanele sechestrate care a precizat că va fi ucis dacă se aude o mișcare la ușă.

- În paralel, polițiștii au discutat cu soția care a declarat că îl susține în totalitate, deci nu am avut un partener.

Negociatorul situației din Onești:

- În jurul orei 16.55 s-a produs un declic, chiar dacă situația era sub control. Am auzit zgomote și țipete din interior, fapt care ne-a adus indicii clare că s-au produs agresiuni.

Șeful SIAS, chestorul de poliție Alexandru Scurtu:

- În cadrul procesului de negociere este o activitate obligatorie iar rezultatul acestei etape depinde de multe variabile. De asemenea, nu poate fi cuantificat. Nu poți spune că o negociere este scurtă sau lungă.

- În cazul în speță, prima echipă de intervenție a ajuns la ora 13.53, pentru că fiecare forță chemată la incident este responsabilă iar dacă este copleșită solicită sprijin.

- Deși era în timpul liber, negociatorul s-a prezentat într-un timp foarte scurt la serviciu.

- La ajungerea la fața locului, prima activitate a polițistului este o sumară documentare. Negociatorul a făcut acest demers de documentare și în jur de 14.02 a inițiat primul contact cu agresorul.

Bărbatul de 68 de ani, care i-a ucis pe cei doi muncitori, a fost proprietarul acelui apartament pe care l-a pierdut în urma unei executări silite. El a reușit cumva să intre în casa în care munceau cei doi pentru a o renova, i-a luat ostatici și a sunat la 112.

Individul a amenințat că îi ucide pe cei doi muncitori, iar polițiștii au ajuns imediat la fața locului, inclusiv cu un negociator. Și au urmat ore tensionate.

Martorii spun că omul ar fi ieșit pe balcon și ar fi cerut autorităților 300.000 de lei, contravaloarea apartamentului.

Între timp, agresorul este internat la spitalul din Onești. Medicii spun că are 9 plăgi împușcate, la picioare, la o mână și în zona inghinală, răni produse de gloanțele de cauciuc trase de polițiști.

Pacientul este intubat, la Terapie Intensivă. Este conștient și viața nu îi este pusă în pericol, conform Știrileprotv.ro

Video live:

(Sursa video: ȘtirileProTv.ro)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se angajeaza pe rude sau pe spaga toti prostii incompetenti in institutiile statului de aceea nu merge tara
0
0
04,31... Un postac psd-ist caruia ii place sa o suga...asta esti... Adica faptul ca cacatii de la psd, care au condus tara timp de 30 de ani, chiar si in timpul pntcd si al lui Basescu, si care au distrus tot ceea ce inseamna respect nu sunt vinovati? Hai sictir... In loc sa va vedeti de treaba, stati si le sugeti pula la astia din pnl-usr,fiindca v-au luat ciolanul... Ipocritilor... Muie psd..
1
3
politiei. Astia sunt repetentii politiei. De doi ani totul merge prost in Romania. Pnl plus usr si kwj au pus tara pe butuci. In politie au ramas doar niste gingasi care dau flori doamnelor in martie. In 1995 a fost un caz similar la Ct. Mascatii au intrat pe geam la etajul 4 si au rezolvat cazul. Victima salvata criminalul arestat. Alte timpuri alti barbati. Profesionisti care nu vor mai fi niciodata in politie din cauza politicii proaste promovata de pnl plus usr kwj. Nu fac nimic pentru tara. Si ca sa ascunda asta cica se lupta cu mafia si ciuma rosie care nu i lasa sa guverneze. Ha ha ha!
3
2
Niste tradatori shnapani ! De ce ministrul de interne Dode , un incompetent nu isi da demisia ? Pai si asta este la fel ca Voiculescu ministrul sanatatii un celibatar ametit la fel ca si balbaitul de Catu ... niste lasi , niste javre ordinare fara coloane vertebrale ! Niste lachei vanduti Companiilor Multinationale si Bancilor straine ! Huooooo javrelor ordinare , ati lus cosciugul si peste Politie !
4
1
Totul e praf in tara asta. Sanatatea, finantele, politia, justitia..tot..tot
4
1
Inca o data autoritatile statului si-au dovedit incompetenta. Si nu doar autoritatile sunt de vina.
4
1
Cea mai clara caracterizare a politiei si justitiei romane - e suficient sa spui CARACAL.
6
1
Vai de tara asta. In criminali trag cu gloante de cauciuc si in furaciosi cu gloante letale. Hai ma ca sunteti de toata jena. E ma creo institutie in tara asta care se tine de treaba? Rusine baaaa
5
0
dupa ce au terminat cu pompierii acum stiu si munca de politie...mars,hastagisti imputititi!!!!
2
4
Doamne fereste, politie asa slab pregatita rar mai vezi in Europa, nu imi vine sa cred ce praf sunt si ce pretenti mari au cei din politie.
6
2
in filmul facut de criminal se vorbeste de lipsa unei hotarari de evacuare.omul vorbeste de lipsa de raspuns a autoritatilor.O fi adevarat?Faptul ca a sunat la 112 si a stat 5 ore pare sa arate carente mari in negociere. si ca nu era hotarat de crimaPolitia pare interesata exclusiv de timpi, probabil ca vor trebui niste criterii de evaluare mai realiste
5
0
Cum a pierdut apartamentul si in favoarea cui ? Cine este noul proprietar? Criminalul spunea intr-o filmare din 2018 ca a fost executat silit fara o hotarare definitiva a instantei, ca executorul judecatoresc a intrat peste familie cu jandarmii care i-ar fi pus fetei arma la tampla si ca dupa ce i-au dat afara din casa toate bunurile din imobil au disparut iar procuratura a refuzat sa ancheteze pe motiv ca era sigiliul rupt. Deci care-i treaba? Plus ca in Buc. pe tanarul ala bolnav psihic l-au executat si au luat filmarile de pe scara iar cu asta au vb pana a a clacat si a ucis prizonierii.
4
3
Pai ce sa ne mai certam acum propun sa li se dea acum de paste cate o prima babana pt rezolvarea cazului cu profesionalism . Hai cu pensia la 45 de ani ca s stresati baietii !!!
7
2
Cand au ajuns militienii baietii erau morti pentru patrie.Actiunea rezolvata pancientii morti.Vai de pula lor de militieni moldovenesti.
6
3
Ala cioparteste doi oameni iar politistii, precum manelistii, trag cu gloante de cauciuc.
3
3
cum a putut criminalul sa i lege , politia se lupta cate patru sa i puna catusele la infractori si uneori iau si batae!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108