REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

VIDEO. Fostul internat din Eforie VA FI DEMOLAT! Iată ce se va construi în locul clădirii insalubre!

VIDEO. Fostul internat din Eforie VA FI DEMOLAT! Iată ce se va construi în locul clădirii insalubre!

Replica API 28 noiembrie 2019 | 04:02 587

Clădirea fostului internat de la Eforie va fi rasă de pe suprafaţa pământului! Imobilul degradat şi transformat în focar de infecţie de-a lungul timpului, de chiriaşii vremelnici, nu mai poate fi utilizat corespunzător. O reabilitare a acestuia ar fi mult prea costisitoare, prin urmare, administraţia locală a propus desfiinţarea fostului internat. În locul lui va fi construită o clădire nouă, valoarea proiectului aflat în prezent în faza de precontracatre fiind de 23.256.411,71 lei.

Clădirea care va fi demolată pentru a face loc unei construcţii noi, moderne, a fost, începând cu anul 2013, cămin provizoriu, în mai multe rânduri, pentru persoane fără adăpost. Este vorba despre romii care îşi construiseră bordeie, abuziv, pe terenurile oraşului. Odată cu demolarea barăcilor, administraţia locală s-a văzut nevoită să le asigure respectivilor şi cazare, în sezonul rece. La scurt timp după instalarea respectivilor în internat, reprezentanţii primăriei au constatat că imobilul, şi aşa degradat, devine şi mai nepotrivit pentru a fi locuit! Romii au scos caloriferele pentru a le vinde la "fier vechi", iar parchetul a fost smuls, pentru a servi pe post de lemne de foc.

Această situaţie s-a repetat şi în 2015, când actualul primar al oraşului, Robert Şerban, comentase că trebuie luate măsuri pentru ca această clădire să nu mai fie focar de infecţue. Într-un final, soarta fostului internat a fost pecetluită! Clădirea nu mai poate fi adusă la starea iniţială. Nu fără costuri enorme, aşa că s-a căutat o soluţie. Această soluţie este un proiect depus de primărie, prin care se propune revitalizarea zonei şi transformarea ei într-un punct de interes public. Proiectul are ca scop crearea, prin construcţia unei noi clădiri, a unei noi funcțiuni ce reînprospătează zona cât și orașul. Este vorba, conform datelor din proiect, despre 'înfiinţarea unui centru pentru servicii culturale şi recreative "Ion Movilă" şi îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane în Eforie Nord'. "Se propune reducerea excluziunii socio-spaţiale sau sociale a locuitorilor, mai ales a celor ce fac parte din grupurile vulnerabile, reducerea abandonului şcolar, dezvoltarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, îmbunătăţirea condiţiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile. Tototdată se doreşte îmbunătăţirea ofertei educaţionale prin realizarea in cadrul acestui centru a unei biblioteci media. Pentru petrecerea timpului liber se doreşte amplasarea în incinta centrului a două terenuri de squash. Funcţiunea predominantă va fi cultural-recreativă şi va avea în componenţă spaţii educaţionale, spaţii recreative unde se pot practica diferite sporturi, spaţii expoziţionale, spaţii pentru workshopuri sau brainstorming, spaţii pentru petrecerea timpului liber şi loisir. (...) Spaţiile pentru destindere, oaze de linişte şi relaxare în aer liber completează ansamblul, astfel încât acesta, situat într-o zonă de atracţie şi afluenţă, să devină un pol urban de calitate, cu rol polarizator de înalt interes cultural şi social", se mai arată în proiectul calificat să obţină finanţare europeană nerambursabilă în cadrul POR 2014-2020, axa 13.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu anturaj de puscariasi in primaria aia sunt angajati toti penali si toti droagati eforiei condusi de alti puscariasi care au fapte facute in afara si lumea doarme pe iei votati robert serban.daca tot ati evacuat tigani din cladire dece nu ai evacuati si din oras ??sau inmultit ca leprele in eforie ie pliun de tigani moaertte tiganilor!!!!
1
1
Nu il mai urati oameni buni, primarul isi iubeste orasul, mi-as scrie numele dar as da curs unora sa ma blameze si sa ma considere partinitor. Jur ca in sufetul meu cred cu tarie ca isi iubeste orasul si e cel mai potrivit in momentul asta ca primar!
8
1
Un primar de doi lei ahtiat d Un primar de doi bani
3
2
Cel mai mare prost
3
2
Acele doua constructii, vila ou de rata si cealalta nu sunt constrite in curtea internatului? Cine le-a construit?Bulibasa?Cum au obtinut acel teren si cine a eliberat autorizatia? Aia galbena cel putin se pare ca si inchiriaza, are trei masini parcate in curte.Plateste taxe la administratia locala, anaf sau direct in buzunarul primarului?Cine este ala ce-a furat din curtea internatului 300 mp?
12
1
un LDL, un kaufland, o pliclinica , un punct de urgenta,,,, ca murim cu zile in eforie sud. vad ca se pomeneste numai de eforie nord!!!!astia din sud ....lasa i dracu .ca doar a trecut votarea. dar nu vine si anul viitor? asteptam ceva mai bunn si pentru sud!!!!!!gazele....parca suntem zona de transee ca pana acum nu se puteau face de 5 ani, acum pe repede inainte....si mult altele.
14
1
Foarte bine ca se demoleaza ceva vechi, urat , inutil...Dar nu era mai bine daca se facea un spital? Sau un bloc de locuinte , cu magazine la parter? Sau pur si simplu un parc. Parca vad ca o sa fie o cladire noua, moderna si fara nici o utlitate publica ,pana o sa puna vreun bandit mana pe ea si o transforma in hotel-restaurant si ballroom.
10
1
Te contrazic,e un alt idiott si.mai.mare la.Mangalia
7
0
Sa fii prost sa - l iei in seama pe Robert idiotul satului. Se apuca de o mie de lucruri si nu termina niciuna. Numai in Romania un asa dobitoc putea sa ajunga primar
9
2
Ba nu am nimic cu nimeni,dar nu mai intii faci oul si dupa aia incepi sa cotcodacesti? Fa treaba ,iar apoi poti sa maninci rahat despre cum te-ai luptat ca sa realizezi proectul....Tot asa se proceda si pe vremea lui Brailoiu,dar probabil ca mancatorii de cacat,laudatorii,au ramas tot aia....ps curent in cartierul de la cimitir Ef.Sud?ca mai au putin casele si se duc dracu,iar voi primaria nici acum nu ati reusit sa faceti treaba mare...in rest toate bune si sanatate
13
0
Mu1e la toti fraierii care comenteaza pe aici. Ce daca este mai prostut putin il ajut eu cu proiectele.
3
13
felicitari mincinonosilor nu ati fost in stare sa terminati anl de la pescarie care lea inceput brailoiu mincinosilor
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614