REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

VIDEO. IMAGINI cu DEZASTRUL DE PROPORȚII BIBLICE din GRECIA. Încă se mai caută MORȚII din casele și mașinile carbonizate!

VIDEO. IMAGINI cu DEZASTRUL DE PROPORȚII BIBLICE din GRECIA. Încă se mai caută MORȚII din casele și mașinile carbonizate!

Replica API 25 iulie 2018 | 00:45 462

Pompierii continuă, miercuri, 25 iulie a.c., să caute persoane blocate în case sau în maşini carbonizate, în împrejurimile staţiunilor balneare Mati şi Rafina, la est de Atena, devastate de incendii. Până în prezent, sunt înregistrați 80 de morţi şi 187 de răniţi, potrivit unui ultim bilanţ oficial, relatează AFP, citat de News.ro.

Incendiile sunt în prezent ținute sub control, spun oficialii locali. Un incendiu izbucnit în munţii Geraneia, la aproximativ 70 de kilometri vest de Atena, este singurul în continuare activ, a informat ministrul grec al protecţiei civile, Nikos Toskas.

În staţiunea litorală Rafina, de la est de Atena, puternic afectată de incendii, echipele de ajutor şi voluntarii continuă să caute victime în casele arse.

Potrivit pompierilor eleni, bilanţul victimelor este de 80, însă primarii din zonele afectate susţin că numărul deceselor ar putea fi mult mai mare.

Rudele a zeci de persoane date în continuare dispărute au creat un site cu cei despre a căror soartă nu se mai ştie nimic.

În urma solicitării de către Atena a ajutorului internaţional, state precum Cipru, România şi Italia au furnizat aeronave sau pompieri pentru lupta împotriva incendiilor.

Comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor Christos Stylianides a sosit marţi seara la Atena pentru a evalua situaţia. Într-un interviu acordat televiziunii publice elene, oficialul european a declarat că schimbările climatice sunt responsabile pentru incendiile grave, adăugând că încălzirea planetei nu este o "ştire falsă".

Catalogat drept o „tragedie naţională” de presa elenă și „un dezastru de proporții biblice” de către ministrul grec de interne, incendiile au avut loc luni după-amiaza, după ce flăcările au izbucnit pe muntele din apropierea Pendeli şi a fost alimentat de rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră, răspândindu-se rapid şi invadând Mati, la 40 de kilometri Atena, şi arzând sute de locuinţe.Rezidenţii au fugit panicaţi către plaja din apropiere, unde mai mulţi dintre ei au fost nevoiţi să rămână timp de mai multe ore în apă, pentru a se salva.

Imaginile care fac în prezent înconjurul lumii arată un dezastru de proporții aproape biblice. O filmare din avion, în apropiere de Atena, arată calamitatea la adevăratele sale proporții. Arii extinse încă ard mocnit, iar pompierii fac eforturi supraomenești pentru a neutraliza toate focarele. Aproximativ 100 de pompieri, ajutaţi de poliţie şi zeci de voluntari au continuat marţi să caute eventuale victime în această zonă din Atica cuprinsă de flăcări.

Miercuri dimineață, O aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum și o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, din dotarea Forțelor Aeriene Române au decolat astăzi, 25 iulie, cu destinația Atena, pentru a acționa în sprijinul forțelor de intervenție în zona Attica, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile. Aeronavele sunt deservite de aproximativ 20 de militari - piloți, personal navigant și personal auxiliar.

Sursă foto: The Atlantic.com și StiriGrecia.eu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
auzi ma! dar cand moare cate o fata de 9 ani violata transata si aruncata in sant,nimeni nu mai zice asa! e vorba de selectie naturala fartica! de ce sa simt ceva? daca moare mama i pare la cineva strain rau? realitatea bate orice fim frate
3
0
Geo....Mai bine faci un 69 cu nevasta-ta decat sa tot invoci divinitatile. Mai lasa si tu basmele si apuca-te de citit o carte normala.
9
4
Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva . Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti cei care au murit .
13
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108