REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

VIDEO. INCENDIU PUTERNIC ÎN FALEZĂ NORD. FOCUL S-A EXTINS LA TREI CASE!

VIDEO. INCENDIU PUTERNIC ÎN FALEZĂ NORD. FOCUL S-A EXTINS LA TREI CASE!

Replica API 18 septembrie 2018 | 00:05 814

Martorii reclamă că pompierii au intervenit târziu

Martorii reclamă că pompierii au intervenit târziu

Intervenție de amploare în cartierul Faleză Nord, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Constănțenii din zonă reclamă că militarii au venit la intervenție nepregătiți, fără apă și mai bine de jumătate de oră „s-au învârtit” pe lângă autospeciale. De altfel, localnicii din zonă sunt indignați și acuză că, din cauza lipsei de reacție a pompierilor, au fost puse în pericol și imobilele din jur. Și după aproape șase ore de la semnalarea incendiului, pompierii încă nu au reușit să îl lichideze!

Cartierul Faleză Nord a fost învăluit în fum, în dimineața de marți, 18 septembrie! Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost sesizați, printr-un apel la 112, că pe strada Pescăruș, la numărul 38, o casă a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale, dar martorii spun că a durat mai bine de jumătate de oră, după ce au ajuns la fața locului, să intervină efectiv pentru stingerea incendiului. „Au ajuns la fața locului, dar se învârteau pe lângă mașini, în loc să intervină. Cred că au venit fără apă, nu știu ce s-a întâmplat, dar nu interveneau, dând timp incendiului să ia amploare. Cum să ne mai simțim în siguranță în astfel de situații?”, ne-a semnalat o constănțeancă, cititoare a ziarului „Replica de Constanța”. Mai mult, martorii reclamă faptul că autospecialele ajunse la incendiu erau vechi.

În schimb, reprezentanții ISU Dobrogea spun că intervenția a fost îngreunată din cauza faptului că nu se știa că în anexa locuinței erau materiale inflamabile și din cauza poziționării imobilelor, care sunt lipite. Astfel, potrivit militarilor, după ce au ajuns la fața locului au constatat că focul se extinsese la anexă și s-au produs explozii. Mai mult, din cauza exploziilor, focul s-a extins și la alte două case.

În prezent, pompierii se luptă cu focul de mai bine de trei ore, intervin cinci autospeciale de stingere, de la trei subunități - de la Detașamentul Dan Fripis, Detașamentul Palas și Port.

O victimă a fost deja transportată la spital, este vorba despre o bătrână de 79 de ani. Potrivit martorilor, femeia a rămas blocată în casă, ea fiind scoasă de pompieri pe geam.

Update. La ora 14,30, pompierii continuau să se lupte cu flăcările. Mai mult, traficul pe strada Pescăruș a fost restricționat. La fața locului a mai sosit o autospecială, astfel că în prezent intervin șase echipaje de pompieri. Alimentarea cu apă a autospecialelor este în continuare o problemă, echipajele fiind nevoite să ia apă de la hidrantele din zonă. De exemplu, acestea alimentează de la hidranții de pe strada Soveja, din zona Delfinariu.

Update 2. În jurul orei 16.30 incendiul a fost lichidat!

Eroul care a ajutat pompierii

Un tânăr în vârstă de 26 de ani ce locuia în zonă, care își serba ziua de naștere alături de familie, în momentul în care a văzut fumul gros, a fugit la fața locului și a dat o mână de ajutor pompierilor. "Astăzi este ziua fiului meu. La multi ani, Sebastian! Nici nu a suflat bine în primele lumânări că am văzut o casă arzând în vecinătate, pe strada Pescăruș. Am plecat să vedem ce se întâmplă. De ziua lui, Sebastian a fost unul dintre eroii stingerii incendiului alături de pompieri. Chiar dacă am fost îngrijorat pentru o posibilă intoxicație cu fum, recunosc că sunt foarte mândru de el. La insistențele mele a acceptat oxigenoterapia de după. Acum trei ani a salvat din foc copilul cu sindrom down al unor vecini. Bravo, fiule!”, a scris pe Facebook tatăl tânărului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ALO LATRAIILOR CARE STATI PE NET SI LATRATI AIUREA ..... EROI P.U..L..I CE SUNTETI DE CE NU VATI DUS MA VOI SA STINGETI INCEDIUL ???? STATI PE NET SI LATRATI LA OAMENI AIA CARE VA SALVEAZA VIETIILE SI CASELE
8
1
Gogule au oprit cumva centrala de la cernavoda de le-a trebuit atata timp?
1
11
Batrana este dusa rau cu capul, strangea de prin gunoaie si depozita in curte si in pod tot felul de plastice, cartoane, lemne, etc. Isi facea mancare la pirostrii in curte si toate alea nu a fost greu sa se aprinda. De vina sunt si vecinii ca nu au sesizat organele competente.
6
0
Pai vecinii comentatori de ce au asteptat jumatate de ora fara sa scoata batrana din casa?
11
0
Arde si acum si este ora 14.30. Este inadmisibil ca in 4 ore sa nu poata fi stinsa o casa parter si o anexa. Doamne fereste de incendiu la bloc. Cum se poate ca o astfel de zona sa nu aiba hidrant? In ce tara traim? .......... a pompierilor fara apa !!!
4
10
Pentru desteptii care vor interventii in 5 minute...de ce nu va faceti pompieri?.Poate inainte sa stropesti cu apa mai trebuie sa opresti si curentul ,gazele altfel mori ca prostul pentru o cratita in flacari
15
2
Prosta natie. Ei vor ca incendiul sa se stinga singur cand vin pompierii. !?. Ha ha ha. ............ la noi spiritul civic cand se intampla ceva este sa scoatem telefoanele si sa filmam. Nu punem mana sa ajutam deloc.
24
1
Se pare ca pompierii s-au prezentat si au actionat - lamentabil !
8
12

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920