REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Video! ÎPS Teodosie: 20.000 de CREDINCIOȘI sunt așteptați la SLUJBA de ÎNVIERE

Video! ÎPS Teodosie: 20.000 de CREDINCIOȘI sunt așteptați la SLUJBA de ÎNVIERE

Replica API 29 aprilie 2021 | 00:32 1920

Cu doar câteva zile înaintea de cea mai mare sărbătoare a anului, sărbătoare în care se comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Înaltpreasfințitul Teodosie a susținut o conferință de presă pe tema Sărbătorilor Pascale. În cadrul acesteia au fost abordate mai multe subiecte de interes național. Mai exact, s-a discutat despre desfășurarea Slujbei de Înviere, despre programul de Sfintele Paști, dar și despre semnificația Deniilor de joi și vineri seara. Paștele este unul dintre cele mai importante momente ale lumii creștine, fiind sărbătorit încă din Antichitate.

Lumina Sfântă va fi adusă, și anul acesta, de la Ierusalim

,,Ne aflăm în preajma celei mai mari Sărbători, cea a Învierii Domnului. Această sărbătoare este precedată de Săptămâna Deniilor și Sfintele Liturghii din perioada aceasta, iar vineri este zi seacă, de post negru și fără liturghie. Pentru Sărbătoarea Paștilor, ca în fiecare an, vom avea parte de Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim. Fiecare eparhie va trimite delegaţi să ia Lumina de la aeroportul Otopeni. Sărbătoarea aceasta este cea mai mare pentru că este împlinirea noastră. Noi, oamenii care zăceam în păcat, în durere, în chin, iată că prin sărbătoarea aceasta ne-am izbăvit. În fiecare an se înnoiește această sărbătoare. Apogeul momentelor spre mântuire este Învierea Domnului, când Hristos a fost iertat și ne-a dăruit nouă, tuturor, Înviere și viață veșnică. Nouă ne vine sărbătoarea din cer pentru că aducem sfânta lumină de la Ierusalim. Sărbătoarea Paștilor este sărbătoarea dragostei și a bucuriei. Cum domnul a înviat, vom învia și noi. Hristos a Înviat!”, a declarat Înaltpreasfințitul Teodosie.

ÎPS Teodosie s-a adresat și către deținuți

În cadrul conferinței de presă, ÎPS Teodosie a ținut să adreseze un mesaj și către deținuți. ,,Aş vrea să adresez şi un cuvânt pentru cei care sunt închişi: în fiecare an mergeam să-i vizitez, anul trecut, în anul 2020, nu am putut să merg, dar și anul acesta sunt restricții. Și regret pentru că oamenii din penitenciare sunt într-o perioadă de căință, mulţi dintre ei, L-au cunoscut acolo pe Dumnezeu. Am fost și i-am spovedit întotdeauna. Mulți dintre ei erau în deznădejde și în pragul sinuciderii, mergeam și îi întăream. Dragi credincioşi din penitenciare, să nu vă socotiţi osândiţi la moarte! Sunteți acolo pentru niște greșeli, unii dintre voi sunt închişi pe nedrept, dar, bucuraţi-vă și mai mult, căci şi Iisus şi apostolii Săi au fost închişi pe nedrept. Luați această perioadă ca o perioadă de căință și bucurați-vă de Paști, gândiți-vă la cei de acasă. Hristos vă îmbrățișează pe toți. Aveţi ocazia să vă îndreptați și nu uitați niciodată de Dumnezeu! Împacaţi-vă cu cei ce v-ați supărat! Noi vă pomenim mereu, eu vă îmbrăţişez ca un părinte spiritual al tuturor! Hristos a Înviat pentru toţi cei din penitenciar!” a declarat acesta.

Iată programul de Sfintele Paști

În ceea ce privește programul Slujbei de Înviere, acesta se va desfășura ca și în anii trecuți. ,,Programul din seara de Înviere este cel tradițional. Voi veni cu o barcă, în Portul Tomis, cu Lumina şi voi vorbi despre cum a venit Apostolul Andrei cu Lumina. Apoi vom face o mică procesiune spre Catedrală, voi da Lumina la 12 fără un sfert, slujba o vom face afară, vom da și Paște. La ora 12, în ziua de Paști, voi face Sfânta Slujbă a Vecerniei, a doua Înviere. Prin sărbători sufletul se umple de bucurie. Să ne ajute bunul Dumnezeu să împlinim marea sărbătoare!”

La slujba de înviere au loc aproximativ 20.000 de oameni

ÎPS Teodosie a precizat că este posibil să se instaleze și un ecran afară pentru a fi urmărită slujba. La slujba de Înviere au loc aproximativ 20.000 de oameni. În finalul declarațiilor, acesta a transmis un mesaj credincioșilor. ,,Iubiți credincioși, vă invit la Înviere la malul mării, toți care doriți, sunteți bine veniți. Este loc pentru cel puțin 20.000 de oameni. Locul acesta este foarte generos.”

ÎPS Teodosie nu se vaccinează pentru că are alergii

Înaltpreasfințitul Teodosie a ținut să reamintească faptul că nu s-a vaccinat și nici nu o face pentru că suferă de alergii, iar vaccinul, la acest moment, nu este obligatoriu. De asemenea, acesta a precizat faptul că nu preoții nu sunt medici și nu pot recomanda vaccinul. ,,Nu m-am vaccinat, nu mă vaccinez, pentru că am alergii. Vaccinul nu este obligatoriu. Noi nu suntem medici, să recomandăm vaccinul, ar fi o depăşire a atribuţiilor.”, a precizat acesta.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se sarbatoreste Invierea Domnului si viata vesnica, nu se comemoreaza, cum scrieti voi. Dar cei ce Il urasc pe Domnul este posibil sa comemoreze moartea pacatului in care se scalda si a mortii. Si multi dintre mortii de mai jos, desigur ...
1
0
Daca nu creste incidenta la 10 zile dupa show eu mananc chipiurile din sectie.
1
0
Sa-i ierte Dumnezeu pe cei care au comentat mai jos. Sa fiti sanatosi
3
2
un meci test pentru euro 2020,joaca popandai lui spagoveanu vs mireni,popii vor fi cusuti la buzunare iar mirenii la gura
0
2
ceva fonduri europene nu-ti vin Spagoveanule ? cica mai faci o podgorie .
1
3
doar 20000?! pacat ca le-au ocupat octogenarii pe toate ca voiam sa vin si eu, sa te tund iar apoi sa-ti iau barba in pwla, teo, 'tuti gura ma-tii de escroc!
2
2
Satand by taica.
0
2
Ar trebui sa fie primul om care sa ne indemna la vaccin in conditiile in care mor 150_200 de oameni zilnic ----multi infectati de la lingurita unica ptr impartasit si inghesuiala din biserica arhiplina la slujbe
4
3
Face si rapelul la inviere??? Ca anul trecut?
3
4
Iar se da cu barca pe mare? Un spectacol ieftin face asta.
5
6
Spagoveanu se pune bine cu detinutii, stie el de ce..
8
6
Doamne ajuta ! Dumnezeu si Biserica ne-au mai ramas!
6
14
la vaselina nu ai alergie ? Tanasescu stie de ce !
14
6
Iar le dai la muye! Smeker
3
16
Dereglatule, vedeate-as langa Mazare!
16
5
Si incasarile bisericilor fara factura asemeni
13
5
dupa ce te vaccinezi iti dai seama daca esti alergic la vaccin. niciodata nu vei sti daca esti alergic la ceva daca nu ai intratt in contact cu acel produs, prin atingere sau prin inhalare sau vaccinare. minciuni spuse acest om fara credinta in D-zeu si fara dragoste de oameni. nu poti indemna oamenii sa nu se vaccineze daca ii iubesti.
16
7
Cei mai pacatosi oameni sunt oamenii bisericii!
20
5
bolnav psihic!
21
5
PIEI SATANA
24
5
Vor fi 19.999! V-am anuntat ca sa stiti ca sa nu contati pe mine! Eu nu vin!
25
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468