REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Video! Lică NEAGU, despre TAXIMETRIȘTI: Trec pe la gară și văd IZMENARI, LOCALA nu le zice nimic

Video! Lică NEAGU, despre TAXIMETRIȘTI: Trec pe la gară și văd IZMENARI, LOCALA nu le zice nimic

Replica API 17 iunie 2021 | 00:39 4564

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, a fost invitat în studioul Replica de Constanța, unde a dezbătut pe larg, problemele și nemulțumirile cu care se confruntă taximetriștii cu privire la Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța. Problemele principale fiind în continuare legate de vechimea și numărul taximetrelor, dar și vestimentația șoferilor, motiv pentru care acesta va participa la o ultimă discuție cu reprezentanții Primăriei din Constanța.

Lică Neagu, președintele FNSSR, a fost prezent în studioul Replica, unde a abordat mai multe subiecte cu care se confruntă taximeriștii. Conform acestuia, de la ultima dezbatere purtată pe tema Regulamentului taximetriștilor, acesta nu a mai reușit să discute cu reprezentanții Primăriei Constanța, deși, multe întrebări rămăseseră fără răspuns. „Nu am reușit să mai discutăm cu reprezentanții Primăriei, nu am reușit să ne întâlnim, în schimb, am reușit să le transmitem că vom ieși în stradă. Nu vom încălca legea, vom ieși cu mașinile pe stradă, pe bulevardul Tomis, de la intrare în Constanța, până la Primărie, pentru că locul nostru de muncă este strada și noi ne exprimăm doleanțele și nemulțumirile la locul nostru de muncă, adică în stradă. Cred că nu este confortabil pentru administrație în situația în care tot orașul este răscolit, tot orașul este bulversat din cauza sensurilor unice, cred că asta ar mai lipsi, ca bulevardul Tomis să fie blocat de niște taximetre care se află în mers. Aceste mesaje pe care le-am transmis au ajuns și la dumnealor și ieri, ne-au invitat la o ultimă întâlnire care va avea loc la Pavilionul Expozițional, cu reprezentanții Asociațiilor Profesionale și a dispeceratelor.”, a declarat Lică Neagu.

O nouă rundă de discuții va avea loc pe 17 iunie 2021

Chiar dacă inițial a anunțat că nu va participa la această ultimă întâlnire, Lică Neagu s-a răzgândit și iată că va merge. „Inițial am spus că nu voi merge, dar am fost rugat să particip și eu. Nu te lupți doar cu cei din fața ta, am ajuns să mă lupt și cu colegi de-ai noștri. Dacă acum ar fi un control cu tematică din partea Poliției Locale pentru verificarea vestimentației, eu cred că peste 20% dintre colegi vor fi sancționați, iar la două sancțiuni li se suspendă autorizația. Eu le spun că există un principiu, deștept este nu cel care încalcă legea, ci cel care o respectă, dar știe să se strecoare printre articolele ei. Taximetriștii merg pe principiul că abia atunci când vor fi forțați, vor intra în legalitate. Când merg spre casă trec pe la gară și văd izmenari, nu e frumos, ei sunt la gară, poarta de intrare, dar spun că Poliția Locală nu le spune nimic. Am ajuns eu să fiu înjurat și vorbit pe la spate că vreau să fac ceea ce face Poliția Locală. Pe mine nu mă deranjează că merg ei în bermude și în șlapi, dar este vorba de imaginea noastră, a taximetriei. Acest regulament înseamnă o îmbunătățire a imaginii noastre, a taximetriei ca segment al turismului în Constanța, în fața turiștilor, mai ales că suntem într-o competiție pe viață și pe moarte cu transportul alternativ care a apărut de nu știu unde. Cei care sunt pe piață în mod legal, jos pălăria, la fel ca și pentru noi. Anul trecut a fost o acțiune organizată de Poliția Rutieră și ISCTR-ul, la insistența și reclamațiile noastre, unde 20 din alternativi au fost sancționați, iar altor 19 le-au fost ridicate și plăcuțele de înmatriculare, urmând pe principiul egalității, ne-au controlat și pe noi, dar doi au fost sancționați, procentul de legalitate fiind foarte mare.

Lică Neagu i-a îndemnat pe taximetriști să meargă și să-și apere drepturile

„Pe cei care sunt foarte vocali pe grupuri, dar sunt foarte vocali paralel cu legea, ei spun după părerea lor. Le-am spus că eu nu mai merg, îi sfătuiesc și pe cei care cunosc legea și au participat și la restul discuțiilor să nu mai meargă nici ei, să meargă ei care le știu pe toate, dar de fapt, nu știu nimic. Le-am spus că nu mai vreau să merg și atunci m-au sunat și m-au rugat, chiar și de la Primărie, formatul este mai mic decât de obicei, să vedem ce va ieși.”, a mai spus acesta.

Despre evenimentul petrecut în parcarea unui supermarket

În urmă cu câteva zile, reporterii Replica de Constanța semnalau un incident ce a avut loc la Lidl din Tomis III, atunci când un taximetrist și-a făcut nevoile în parcarea supermarketului. După publicarea materialului s-au format două tabere, în timp ce unii dintre colegii taximetristului încercau să îi ia apărarea, alții condamnau gestul bărbatului. Iată ce spune Lică Neagu: „Exact ce spuneam și mai devreme, se întâlneau logica și legea, legea spunea că nu are voie, dar logica spunea unde să merg. Ce a făcut e de acuzat, mai ales, că a făcut în incinta unui supermarket care avea toaletă, cine îl oprea să meargă acolo. Nu contează cum îl cheamă, cine este sau la ce firmă lucrează, cine îl vede îi bagă pe toți în aceeași oală, el și cu taximetria lui. Noi încercăm să facem taximetria să nu mai fie o oaie neagră.”, a declarat acesta.

Neagu: O să-l rog pe Ionuț Rusu să își ceară iertare de la colegii mei!

„O să-l rog pe viceprimarul Rusu să-și ceară scuze pentru că eu am avut dreptate. La negocieri am ridicat și această problemă, iar Horia Constantinescu ne-a spus că a discutat deja, inclusiv și cu cei de la RAJA, iar domnul viceprimar a venit să mă contrazică, m-am supărat foarte tare și i-am oferit o replică. Eu am un respect foarte mare pentru Ionuț Rusu, este un tânăr de perspectivă, dar în momentul în care face o afirmație fără să o verifice în prealabil, mai ales că vine din partea cuiva pe care îl cunoști, iar acesta știe că nu fac afirmații neadevărate. Și o să-l rog să le ceară scuze colegilor mei pentru aceste lucruri. Mai mult decât atât, dacă stăm să răstălmăcim spusele, a lăsat să se înțeleagă că de fapt, nici nu se vor monta aceste toalete. Putea să spună că nu a auzit și atât.”, a mai spus acesta.

Alte probleme ce se vor discuta la dezbateri

„O altă problemă despre care vom discuta la dezbateri este cea legată de vechimea mașinilor. Legea spune că la reautorizare mașina nu trebuie să fie mai veche de 10 ani, logica care se suprapune cu legea poate fi interpretată de o parte sau de cealaltă parte a mesei. Eu care sunt de partea mesei și vreau să mă avantajeze această lege, înțeleg exact ce scrie, la reautorizare mașina nu trebuie să aibă mai mult de 10 ani și punct, eu pot să merg și la 9 ani și 10 luni.”, spune Lică Neagu.

Mai multe detalii și mesajul transmis de către Neagu taximetriștilor și constănțenilor, în materialul video de mai jos.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468