REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Video! Localitatea din România în care oamenii au auzit de coronavirus doar de la televizor

Video! Localitatea din România în care oamenii au auzit de coronavirus doar de la televizor

Replica API 23 octombrie 2020 | 00:01 1769

Maramureșul are opt localități în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectare cu coronavirus, dar are și două comune care, până acum, nu au fost atinse deloc de boală. Niciun caz nu a fost înregistrat acolo de la începutul pandemiei și până astăzi, scrie digi24.ro

În localitatea Ariniș, oamenii au auzit de coronavirus numai de la televizor. De când a început pandemia, localnicii ies din gospodărie numai la nevoie.

„Dacă stați să urmăriți, lumea nu circulă. Merge dimineață la cumpărături, dar nu vedeți într-o oră trei persoane pe drum. Asta-i secretul. Regula numărul 1: ne-au spus de la început că e pandemie, că e stare de urgență, și respectăm!”, spune o localnică.

„Noi și acasă o purtăm. Avem o locuință undeva mai izolat de comună, dar ne protejăm”, spune un alt locuitor al Arinișului.

În localitate trăiesc aproximativ 1300 de oameni. Nu este o comună mare dar, cu toate acestea, autoritățile au luat virusul foarte în serios încă de la început, iar oamenii sunt foarte prudenți.

„La început am fost sceptic și eu legat de acest virus, dar mi-am dat seama că nu-i glumă. Prin ianuarie-februarie, având și o discuție cu fiica mea care e medic pneuomolog, mi-a dat niște detalii și am priceput că nu ne jucăm cu acest virus. Am început cu măsuri, zic eu, destul de stricte, severe”, a declarat primarul localității Ariniș.

Sătenii au renunțat chiar și la concedii în această vară, totul pentru binele întregii comunității.

„Au renunțat, au zis: mai bine stăm acasă decât să ne îmbolnăvim noi, îmbolnăvim copiii. Au renunțat, poate că la anul o să avem noroc, scăpăm, și o să meargă atunci”, a adăugat primarul Gheorghe Mureșan.

Chiar și deplasarea până la primărie pentru diverse probleme a fost înlocuită cu soluționarea acestora prin telefon sau e-mail. Localitatea Ariniș a scăpat de coronavirus până acum pentru că întreaga comunitate a respectat măsurile impuse de autorități.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca au palinca, oamenii stau acasa, nu merg la crasma... Iar odata imbatati, barbatilor nu le arde de femei, ale lor li se par frumoase... Asta e secretul, palinca!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367