REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

VIDEO! Medicul Octavian UNC condus pe ULTIMUL DRUM

VIDEO! Medicul Octavian UNC condus pe ULTIMUL DRUM

Replica API 25 octombrie 2020 | 00:00 13805

Dr. Octavian Dumitru Unc, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Din păcate, temutul virus COVID 19 l-a atacat și pe salvatorul Unc însă, acesta din urmă nu a fost suficient de puternic pentru a-i ține piept.

.

.

Duminică, 25 octombrie, în fața Catedralei Sf. Apostoli Petru și Pavel din Constanța s-a oficiat slujba de înmormântare iar vestitul medic și totodată și profesor a fost condus pe ultimul său drum...

Dr. Octavian Dumitru Unc a fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” încă de la înființare, din 1990. A avut în formarea didactică până acum peste 4.000 de studenți și rezidenți, care au ajuns medici în țară și pe toate meridianele și paralele lumii. Este unul din cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța, dar nu numai. Este o personalitate care și-a văzut împlinite multe dintre visurile profesionale. A fost format la vechea școală bucureșteană de medicină și chirurgie. A preluat din avântul ctitorului facultății de medicină din Constanța, prof. dr. Vasile Sârbu și a participat la toate premierele naționale și locale care s-au desfășurat în ultimii 30 de ani în chirurgia constănțeană.

A deschis prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea, în urmă cu 14 ani, o acțiune care a presupus temeritate dar și deținerea calităților unui bun manager, în prezent, clinica având 52 de angajați. Timp de trei ani și jumătate a fost între 2011-2014 șeful clinicii de chirurgie din Spitalul Județean Constanța, perioadă când aceasta a fost clasată constant pe primele locuri în ceea ce privește eficiența și îndeplinirea indicatorilor. A împletit activitatea de chirurg, cu peste 20000 pacienți cu cea de cadru didactic din 1990, de când s-a înființat Facultatea de Medicină, și implicit Universitatea „Ovidius” Constanța, pornind de la gradul de asistent și ajungând până la cel de profesor, treaptă cu treaptă. Ca împlinire academică, a fost votat și acceptat, în unanimitate, în cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România, for din care fac parte doar câțiva medici sau chiar profesori din Constanța, dar, din 2010 și în cadrul Comitetului Român de Istoria și Filozofia Științei și Tehnici din cadrul Academiei Române. Este membru al Societății de Senologie și Patologie Mamară din Franța, din 1999, unde a obținut un premiu. Este membru și al altor societăți academice, cum ar fi Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Istorie a Medicinei. Este autor prim și coautor a 24 de cărți, dintre care la aproape jumătate este prim autor. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2018.

Colectivul Replica de Constanța transmite familiei Condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

.

.

.

L.I., D.M., D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unc nenorocitule.Criminal imputit.Nici ramele nu te mananca acolo unde esti cand stiu ca mananca un asa specimen de bandit.Blestemat sa fi criminalule.O sa ii vina randul la proces in instanta si lui unc alexandra.Aveti rabdare.E o chestie de timp
41
3
Cum a lins-o si spagangistu sef unc
40
4
Hai sictir
44
3
Cum mor cei rai, de mor cei buni asa? Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aseje in ceata sfintilor!
11
45
Eu si sotia am fost operati de domnul profesor Unc si nu ni s-a pretins nimic iar despre operatii ce sa mai vorbim au trecut mai bine de 25 de ani si practic am uitat ca le-am facut. Domnule doctor odihneste-te-ten pace!
14
47
Dzeu sa-l odihneasca, dar legea e numai pentru cei multi?! Cei decedati de Covid trebuie dusi direct la cimitir si ingropati, parca acum 4 zile s-au deschis dosare penale la Teleorman pentru asa ceva... zadarnicirea combaterii bolilor, nu?!
21
5
Omul asta m-a operat si nu a cerut sau acceptat spaga. A fost un profesionist..nu cred.Dumnezeu sa il ierte!astia care comenteaza de rau, sa se abtina,ca e mort
21
49
Il calca talpa iadului, si pe buna dreptate
53
25
daca dumnezeu e perfect sa ne faca si pe noi la fel,PERFECTI.daca nu ,ori nu vrea,ori nu poate.
3
45
Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost un mare chirurg, un adevarat intelectual si un om extraordinar, mereu gata sa ajute. In asemenea momente, criticile sunt deplasate. Numai Dumnezeu este perfect, noi oamenii suntem pacatosi. Domnul profesor Unc a fost prea bun pentru lumea aceasta. Fara el, lumea medicala romaneasca va fi mult mai saraca. Drum lin printre stele, dragul nostru profesor! Odihna alaturi de ingeri, medicul nostru preferat!
45
53
Dumnezeu sa-l odihneasca. Si poate dincolo o sa-i fie iertate toate cele rele ca aici se umpluse sacul
62
23
Multi vor avea sufletul incarcat cu pacate.
15
54

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369