REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

VIDEO. Nereguli găsite la producătorii de Pepsi și Coca Cola. Sucurile, ținute în temperaturi de 50 de grade!

VIDEO. Nereguli găsite la producătorii de Pepsi și Coca Cola. Sucurile, ținute în temperaturi de 50 de grade!

Replica API 6 iulie 2019 | 11:53 659

Comisarii OPC efectuează, în această perioadă, acțiuni de control în unități de distribuție – depozitare – comercializare a apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare, amplasate în Municipiul București și județul Ilfov.

Au fost controlate 5 unități la care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 lei, urmând ca verificările să continue pentru o parte din operatorii economici controlați la începutul săptămânii viitoare.

Deficiențele constatate la momentul controlului au fost multe, printre acestea amintim depozitarea băuturilor răcoritoare la temperaturi mai mari de 40 grade C (în timpul acțiunilor de control au fost contstate temperaturi de 48-50 grade C, în depozite); depozitarea apelor minerale naturale și a băuturilor răcoritoare sub incidența directă a razelor solare, la temperaturi mai mari de 40 grade C

Ei bine, și distribuitorul Pepsi a ajuns în atenția comisarilor, iar nereguli au fost găsite și aici. La fel și producătorul Coca Cola. Marfa de pe platformă era expusă razelor soarelui, a fost retrasă definitiv de la comercializare. În ceea ce privește transportul cu camioane acoperite cu prelată, temperaturile în timpul zilei pot ajunge la peste 50 c, spun comisarii OPC.

Li s-a pus în vedere să transporte la temperatura corectă, cu mijloace de transport adecvate.

Operatiunea a fost sub coordonarea președintele ANPC, Marius Parvu, a Directorului general, Paul Anghel și a comisarului șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu.

”Trebuie precizat următorul lucru: băuturile au stabilite niște condiții de depozitare și automat de transport prin fișa tehnică a produsului. Chiar dacă la momentul retragerii de la consumul uman a intregii cantități aceasta poate avea buletine de analiză în regulă, totuși încălcarea condițiilor de depozitare și de transport este o abatere de la lege și automat poate fi un pericol pentru sănătate. Este de notorietate faptul că plasticul expus temperaturilor ridicate poate dezvolta dioxină compus chimic care odată ingerat reprezintă un pericol real pentru sănătatea umană”, a transmis comisarul șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la Bucyresti la Constanta , sucurile ajung , ciorba de burta incalzita . Sau mai rau , fiarta . Binenteles , exista alternative vara , cu transport cu aer conditionat . Dar , nimeni nu investeste in asa ceva . Tehnica existand , in acest sens . Apoi cu depozitarea , aceeasi durere de cap . Iar calitatea produsului sufera , de 2-3 ori , pana ajunge la consumator . Oricum , chestia asta este de cand sa retras Imperiu Roman din Dacia .
3
0
ala cu supermerketurile dute la buticul din colt care aduce cu portbagajul masinii sa-ti iei suc clocit din rafturile magazinului unde temperatura e de 50 de grade. Si sa-ti mai iei si o ingetata care s-a topit de trei ori pana a ajuns sa inghete iar in lada frigorifica a buticatului! Ca doar am vazut ca si el ia marfa tot din supermarket!
7
2
Obligati-i ca transportul sa se efectueze cu mijloace de transport cu temperatura controlata pe timpul verii.Sa nu mai vorbim de bere care dupa ce fierbe o data in prelate mai fierbe si in soate in curtile distribuitorilor
10
1
Acum v-ati trezit?! Peste tot in tara sunt nereguli la transport si depozitare lichide imbuteliate in sticle de plastic cu grad de nocivitate ridicat la razele solare. De ce doar Buc si jud.Ilfov, veniti la mare, la soare...sa vedeti transport si depozitare.
18
1
La producatori???!!! Sau distribuitori????!!!! In titlu scrie ceva iar in articol altceva...
14
2
care se face sub coviltirul ala cauciucat si terminand cu raftul, totul e fiertura
14
1
Acest obicei e unul f vechi pacat ca doar acum v ati sesizat. Asa se poarta la marile supermarketui care nu au suficient spatiu de depozitare.
16
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272