REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIDEO! O PERSOANĂ cu DIZABILITĂŢI a ajuns BĂTAIA de JOC a VECINILOR

VIDEO! O PERSOANĂ cu DIZABILITĂŢI a ajuns BĂTAIA de JOC a VECINILOR

Replica API 6 august 2020 | 00:00 3821

O femeie care suferă de handicap grav permanent este supusă unor umilințe zilnice din partea vecinilor și turiștilor din Eforie Nord. Fiica bolnavei a ajuns la capătul puterilor în lupta cu morile de vânt. Vreme de mai bine de cinci ani, Luminița Comoli a trebuit să se lupte pentru respectarea drepturilor mamei sale, însă a ajuns la concluzia că țara noastră încă este în evul mediu în ceea ce privește respectul față de persoanele aflate în nevoie. A reușit doar să depună plângeri peste plângeri și să facă o galerie de fotografii cu cei mai nesimțiți șoferi.

„Nu mai știu ce să fac, la cine să mai apelez”

Aproape că nu există zi în care Luminița Comoli să nu constate că cele două locuri de parcare din fața locuinței, special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, sunt ocupate de vecini sau turiști în mod abuziv. Mai mult decât atât, nu puține au fost situațiile în care pur și simplu nu a reușit să iasă din bloc alături de mama sa, deplasabilă doar în căruciorul cu rotile, din cauza celor care își parcau autoturismele cât mai aproape de intrarea în scară și blocau rampa de acces.

„Proprietarii autoturismelor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap pur și simplu ne ignoră. Sunt vecini, dar și turiști care parchează fără nicio jenă pe locurile acestea. Credeți-mă că nu mai știu ce să mai fac, la cine să mai apelez. Au fost situații în care a trebuit să îmi iau mama în brațe pentru că rampa de acces era blocată de mașini. Nu s-a întâmplat doar o dată, a devenit o obișnuință. Am fost și în Spania, dar niciodată nu ni s-a întâmplat ceea ce aici ni se întâmplă aproape în fiecare zi.”, a declarat, pentru „Replica”, Luminiá Comoli.

„Legislația românească este foarte strâmbă”

De cealaltă parte, șeful Poliției Locale Eforie afirmă că este la curent cu problemele prin care trec Luminița Comoli și mama sa, însă că legislația în vigoare nu-i oferă prea multe posibilități pentru a rezolva aceste nereguli. Marcel Iftimie mai afirmă că orașul Eforie are peste 10.000 de locuitori, iar un polițist local are în grijă aproximativ 1.000 de locuitori. În plus, starea de alertă obligă polițiștii locali să fie în continuare în subordinea polițiștilor, astfel că volumul de muncă a crescut în condițiile în care suportul logistic uman este neschimbat și subdimensionat.

„Legislația românească, în materie de comunicare de date, este foarte strâmbă, lucru semnalat personal la toate autoritățile statului. Vă spun adevărul, că nu pot mobiliza singurii doi polițiști locali pentru acest lucru, nu pot cere date cu cine a condus și a parcat la data x mașina într-o locație anume, astfel încât să luăm măsuri asupra conducătorilor auto în cauză. Nu ne putem apăra cetățenii în fața celor indisciplinați.”, ne-a precizat Marcel Iftimie, șeful Poliției Locale Eforie.

O soluție pentru ca această situație să fie rezolvată constă în modificarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, astfel încât polițiștii locali să aibă instrumentele necesare pentru a aplica amenzi și în lipsa proprietarilor de autoturisme în cazul parcărilor neregulamentare.

Amenzile pentru cei care parchează neregulamentar sunt usturătoare

Amenzile pentru cei care parchează neregulamentar pe locurile rezervate persoanelor cu handicap au crescut semnificativ. Până acum, sancţiunea includea amenda între 1.000 şi 2.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.

”Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a transmis Poliţia Română la finalul lunii iulie.

VIDEO:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum este posibil Doamna Comoli sa aveti pretentia sa parcati si sa tineti ocupate 4 locuri de parcare pentru masinile Dumneavoastra si ale turistilor Dumneavoastra pe care ii parcati pe locuri pe de handicapati, sa ocupati 4 locurui din 12 cate are blocul? Chiar nu va este rusine!!! Sunteti o obraznica!!!
1
0
Nebuna asta face scandal de cand s-a mutat in bloc, trebuie internata undeva!!! Asta si familia si-a dat-o in judecata pentru inselaciune, pe sorasa, pe Brailoiu cu care ameninta lumea acum.... HALAL credibilitate mai replicaonline. Ro
1
0
Ameninta locatari cu functia Domnului Senator Liviu Tit Brailoiu, pe care cu putin timp in urma il judeca , ca fiind un hot si un escroc care ar fi inselato, protestand la bucuresti impotriva acestuia.... Ea si cu fiul ei, traficantul de droguri , scapat basma curata de catre acelasi Brailoiu, terorizeaza locatarii blocului zi si noapte cu reclamatii, injurii, amenintari.....si postari de genul acesta unde se autovictimizeaza ca o penala ce este. Cautati pe google Robert Constantin Boanta fiul acesteia cum a fost prins in eforie ptr trafic de droguri si Comoli Luminita inselata de Brailoiu....
1
0
Dupa ce a reusit sa se certe cu toti locatarii blocului, dupa ce a ocupat abuziv 4 locuri de parcare pe domeniul privat cu o hotarare "la negru" de la prefectura unde singura si-a instalat panouri de parcare privata persoane cu handicap, dupa ce si-a trasat singura cu vopsea in fata blocului delimitari si semne neavizate de nimeni, aceasta doamna senila cu un nemarginit tupeu de escroaca notorie a reusit sa prosteasca si replicaonline cu un pamflet de reclamatie devenind "victima" blocului, ea fiind contrar opusul - o escroaca perversa care ameninta si terorizeaza locatarii blocului .
1
0
Aceasta Doamna daca putem sa ii spunem Doamna,cheama politia in fiecare zi doar pt ca bate vantul,este caldura mare,are treaba cu toti vecinii, iese din scara blocului cu telefonul deja pus pe filmare,se ia de lume si daca nu ii place ceva apasa deja pe recorder....daca nu stiti cine e,nu mai vb in necunostinta de cauza!Mai are cateva apartamente pe care le inchirieaza la acei chiriasi le lasa locul de parcare,are si in alte zone a orasului cumparate apartamente si acolo cu parcari pt oameni cu dezabilitati pe care le ocupa tot chiriasii Dansei!!!Atunci unde este dreptatea???
5
0
Acum persoanele cu handicap chiar au drepturi fata de perioada comunista ma,ca mai sunt si golani si nesimtiti astia sunt nu ai ce sa le faci,cat despre educatie profesori sau invatatori de atunci erau respectati de elevi tocmai pentru ca nu erau asa spagari ca astia de astazi,se mai dadeau si atunci atentii cum ar fi: un cofrag cu ouo,o gaina sau o bucata de branza,dar astazi se vorbeste despre sute sau mii de euro si e pe fata si copiii care stiu de spagile astea ce respect sa mai aiba fata de profesori sau invatatori ?.
3
0
cu mirlanii si tiganii nu ai ce discuta,sint asa prostani ca nu o sa inteleaga nimic!
2
1
Pai si daca era educatia asa de buna de ce s-a mai prabusit cacatul ala de comunsim fa vaco? Astia cu bmw ce plm de scaola au facut ? occidentala?
1
3
Da,legile sunt laxe,insa si educatia destul de precara acum treizeci de ani in urma,s-a dus si mai mult in jos in loc sa avanseze. Romania are cateva varfuri luminoase,normal tinute in con de umbra si in rest,trompete sparte pe post de repere de urmat.Ce le pasa sanatosilor fizic ca altii sufera? Ticalosia si nesimtirea au devenit trasaturi generalizate,de masa. Cine nu e asa,da de banuit sau e luat la rost
2
2
Doar PROSTANII cu OPEL parcheaza pe locurile pentru handicapati, dar nu pot fi amendati pentru ca daca iti cumperi un OPEL practic ai un handicap
6
6
in jud constanta se aplica legea se dau amenzi se ridica masinile,la eforie sunt alte legi nu inteleg?
10
2
Locurile acelea sunt mereu ocupate de turisti si chiriasii din bloc. Politia nu face nimic. Are dreptate aceasta doamna!
10
2
Daca primarul nu respecta legile,cetatenii de ce le-ar respecta? Suntem o natie de tampiti! Auzi,sa iti iei mama sa o duci la azil,doar ptr ca vecinii nu te lasa sa o ingrijesti.Cretinilor asa sa faceti voi cu mamele voastre! Femeia asta are grija de maica-sa mai mult decat de ea !Asta inseamna sa fi recunoscator parintilor!
15
2
Locurile de parcare sunt o problema majora in orasul turistic Eforie. Amenajarea bd.Tudor Vladimirescu dupa chipul si asemanrea primarului si a acolitilor a dus la disparitia multor locuri de parcare. Asa zisa zona de promenada prin spatele unitatilor comerciale , sens unic cu sensuri giratorii,pista de biciclete cu dale facute sa-ti rupi gatul, trotuar din piatra cubica de granit sa vii in freza,ce sa mai vorbim de cei care au copii mici in carucior sau de personae cu dizabilitati. Turistii pentru informarea dlui primar vin sa vada Marea. Mai bine amenajai faleza de jos si stabilizai malul.
14
0
Popor credincios si ospitalier care dau tarcole bisericilor in genunchi . Daca sar putea acest popor te-ar manca gatu . Popor ingrat . Nu respecta nimic si pe nimeni . Imi este scarba .
13
3
se demonstreaza ca romanii sunt o natie de cacati cu ochi?
9
2
O rusine a orasului EFORIE DE LA POLITIA LOCALA LA POLITIA NATIONALA !!
12
0
Si-a dat sora in judecata, reclama peste tot, fiul are o suspendare de 3 ani pt droguri nu este ea in masura sa arunce cu piatra
8
12
S-o interneze intr-un centru, n-avem noi nicio obligatie s-o suportam si sa-i cream conditii pe banii nostri. Vrea parcare VIP sa plateasca.
8
32
Seful politiei, minte cu nerusinare. Are toate parghiile sa traga la raspundere pe cei care parcheaza pe un loc de handicap. Acest individ trebuie tras la raspundere. Prin felul in care a explicat, zici ca este legat la maini sau ca este o comuna nu mai de infractori si nu se poate deplasa.
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218