REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

VIDEO! Palaz, în contextul CORONAVIRUS: Este HAOS; există persoane despre care autoritățile HABAR NU AU!

VIDEO! Palaz, în contextul CORONAVIRUS: Este HAOS; există persoane despre care autoritățile HABAR NU AU!

Replica API 13 martie 2020 | 23:19 3994

Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președintele PMP de la malul mării, a vorbit despre toată isteria iscată în jurul Coronavirus, despre cum este gestionată situația, dacă ar trebui închise granițele, dar și despre planurile sale politice. Astfel, acesta a spus că va candida pentru Primărua Constanța, urmând să-și lanseze candidatura în perioada următoare.

Reporter: Faceți parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență?

Claudiu Palaz: Nu, nu fac parte din Comitet. Nu că nu aș putea face parte, în sensul că nu am restricție de a participa la aces Comandament, dar, în general, nu-mi place să particip acolo unde nu se iau decizii eficiente. Am fost prefect, știu ce înseamnă acest Comandament, am gestionat situații de urgență. Nu la fel de grave, dar am gestionat situații. Ori, să te întâlnești în Comandament și să nu ieși cu o poziție clară și cu niște măsuri concrete, fără să ai un raport al activității Comisiei prezentat în media, lasă loc de fel și fel de interpretări și de suspiciuni din partea presei. Ceea ce nu este deloc în regulă. Și pentru motivul că mie mi se par întâlniri la modul: ne ducem să avem de unde să venim, asta e părerea mea, nu am de ce să pierd timpul acolo. Pentru că eu nu pot să iau decizii în acel Comandament. Din păcate, câteodată, politicul trece peste funcționalitatea instituțiilor și colaborarea dintre ele, și mie îmi lasă, cel puțin, un gust amar, și prefer să nu mă bag în aceste poziționări pe spatele constănțenilor. Chiar s-a și întâmplat. Acum două zile, sau 3, președintele a dispus închiderea sau limitarea accesului în instituțiile aflate în subordinea CJC pe motiv că există risc de infestare cu Coronavirus, în condițiile în care nu am găsit nici măcar un suspect, nici o umbră de îndoială. Doar preventiv. O măsură care, în afară de modul în care a fost aprobată, ar fi în regulă, ținând cont de evoluția situației. Iar aseară (miercuri, 11 martie – n.r.), s-a găsit o persoană pozitivă privind infestarea cu Coronavirus, și, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit o măsură fermă, în sensul că ar fi trebuit închisă acea secție, intrarea în carantină. Nu am fi singurii care ar fi făcut acest lucru, s-a întâmplat cu un spital întreg, inclusiv în Italia ați văzut ce e. Ori,… am văzut că nu se închide spitalul, nici măcar secția. Adică închidem acolo unde nu sunt suspiciuni, iar unde detectăm, lăsăm secția la liber, ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Cred eu că deciziile, sau abordările, au fost puțin politice. Hai dă vedem ce se întâmplă, că spitalul e la Consiliul Județean și, probabil, vor degenera lucrurile. Să zicem că ar fi căzut prost mediatic Consiliul Județean. În aceste situații, cred eu, ar trebui să trecem peste animozitățile politice și să nu mai gândim doar de a-l pune pe adversarul politic într-un șah. (…) La ora aceasta mi se pare un haos total, nimeni nu vine cu măsuri ferme și nimeni nu știe ce are de făcut în situația asta.

Reporter: Tocmai, care credeți că este situația în municipiu și județ?

Claudiu Palaz: Vă pot spune, cu subiect și predicat, că sunt cetățeni, pentru că eu am sunat în Comandament, veniți din afară, despre care autoritățile habar nu au. Habar nu au nici șefii de post din localitatea respectivă. Au venit pe nevăzute în localitatea respectivă și stau acasă. Nu au un control în privința oamenilor. Haideți să fim serioși, asta e realitatea. Trebuia, în primul rând, ca structurile MAI să dispună către șefii de Post verificarea tuturor persoanelor plecate în străinătate, că le au în evidență. În momentul în care a revenit persoana respectivă, de mers la ea și luat în evidență. Unde ai fost, când ai venit. Vă spun, la ora actuală sunt persoane despre care autoritățile habar nu au. (…)

Reporter: La modul cum este gestionată acum situația, cum vedeți evoluția?

Claudiu Palaz: Acum depinde de foarte mulți factori. Mai departe, nu știu. Nu cred că cineva ar putea să prevadă chestia asta. Cine spune, părerea mea este că încearcă să braveze (…)

Reporter: Să schimbăm puțin subiectul. Cine candidează la Primăria Constanța din partea PMP?

Claudiu Palaz: Eu candidez la Primărie. Nu mi-am anunțat candidatura…

Reporter: Dar la Consiliul Județean?

Claudiu Palaz: Rămâne de văzut…

Mai multe detalii de la fiecare răspuns, dar și alte subiecte atinse, în VIDEO de MAI JOS:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu voi mai vota acest individ indiferent pe ce lista se va afla pentru cj.in afara de interesele lui personale jigniri si circ nu s a remarcat cu nimic in constanta
1
0
Tatal acestui individ Palaz, conduce o masina furata Nissan Patrol rosu CT-03 AMY,de cati-va ani de zile si nimeni nu face nimic. Familie de infractori Deci speram ca nu sunteti infectati cu coronavirus sa VOTATI acest infractor
5
0
Make sadea. Miroase pana aici a branza stricata
7
0
Palaz, a fost tot timpul un 'lunetist" care nu a tintit decit propriile interese. Palaz este un machedon sadea, care il sustine pe Fagadau, dar striga jos comunisti! Nu vreau sa vorbim despre escrocheriile lui cu terenuri. Vrem, sa ne lase ca nu-l votam.
5
0
Sunt prosti si habar nu au
3
0
Palazule,iar furi curent! Tu nu faci parte din Comandament ca nu iti asumi nimic ,lasule!Esti un jeg de om,care se lauda cu un catarg inutil Ba,prostule tu nu mai intti in Cj!
5
0
Pe cei doi pompieri de la fripis intorsi de la roma i-a luat cineva in evidenta?? Aaaa, nu. Sunt la munca. Si sefii stiu unde au fost.
4
0
Tata nu distribuiti materiale impotriva raspandirii virusului vi se rupe, lasa gargara fa ceva.ca virusul o poate imbolnavii si pe mata
2
0
Daca este adevarat ceea ce sustii, suna de urgenta la 112 si prezinta situatia....
3
0
Credeam ca are si virusul asta mandria lui, dar s a coborat la nivelul lu Chitac si Hutuca!!! Hai da o naibii de treaba.
4
0
Chitac confirmat cu corona
3
1
aminteste-ti urgent cine esti. Esti demn? Evident NU.
8
1
Familia Cabason din sat Viile Comuna Ion Corvin, jud Constanta a venit acum cateva zile din zona Venetia, Italia. Cred ca ar trebui sa fie toti in carantina.Altfel ceilalti locuitori sunt in un real pericol.
3
0
Se baga si el in seama.Doar e campanie electorala.
6
0
Stii doar sa critici dar nu vii cu solutii! e corect?
6
1
sa lase tineri la partid la el sa iasa in fata daca nu stie el ce a facut sa se duca singur la dna sa se auto denunte magarul asta care face pe avocatul
5
0
induce panica in populatie
6
1
Cine plm este si asta? Alt makidon ciorditor?
15
1
carnatul asta mai lipsea sa-si dea cu parerea.
21
2
are dreptate-asa a fost si cu flota vanduta de tatucul sau Basecu, pe nimic,dar cu comision gras,lasand pe drumuri zeci de mii de oameni,...de romani
13
3
O scursura umana
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108