REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

VIDEO! Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC: Am nevoie de sprijinul constăntenilor!

VIDEO! Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC: Am nevoie de sprijinul constăntenilor!

Replica API 15 noiembrie 2020 | 00:06 4699

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a transmis un mesaj către dobrogeni cu ocazia celebrării Zilei Dobrogei. Totodată, acesta a declarat că are nevoie de sprijilul constănțenilor pentru redescoperirea și dezvoltarea patrimoniului Dobrogei și punerea acestuia în valoare.

Mesajul primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, cu ocazia celebrării Zilei Dobrogei:

„Celebrăm deja de cinci ani, prin lege, la 14 Noiembrie, Ziua Dobrogei. Instituirea acestei celebrări la nivel național are la bază recunoașterea importanței particulare a Dobrogei pentru România.

Dobrogea este un leagăn autentic al culturii și istoriei României. Tot ceea ce există aici, de la sosirea corăbiilor grecești și relegarea poetului Ovidius în Cetatea Tomisului la mozaicul actual de culturi, confesiuni și etnii, respiră peren istorie, cultură și toleranță.

Dobrogea este totodată un tezaur istoric, cultural, spiritual încă nedescoperit integral, un spațiu emblematic al constituirii identității noastre și un laborator spiritual în care ne-am rafinat capacitatea de a conviețui într-un puzzle cultural și etnic unic în România și rar în Europa.

Cu siguranță nu există, în România, un spațiu egal în ancestralitate și mit. Pământul Dobrogei ascunde comori fabuloase, precum mormântul lui Ovidius sau misterioasele bazilici antice. Pământul Dobrogei are încă de oferit un patrimoniu pe care suntem datori să-l descoperim.

Astăzi, preocuparea mea fundamentală – și deopotrivă a noastră – este să redescoperim și să exploatăm patrimoniul Dobrogei – cultural, istoric, spiritual, arheologic, geopolitic etc., să redăm Dobrogei acest patrimoniu, să dezvoltăm moștenirea ei culturală și spirituală, să readucem Dobrogea pe lista scurtă a regiunilor generatoare de modele pozitive la nivel național, să facem din Dobrogea un tărâm paradisiac și mitic, comod pentru locuitorii ei și iubit de aceștia, atractiv pentru turiști și investitori, o comoară a sudului României.

Vom putea face asta prin atragerea de investiții, prin implementarea de fonduri europene substanțiale, prin proiecte proprii de amploare și impact, prin stimularea mediilor locale de afaceri, prin încurajarea tinerilor, prin protejarea patrimoniului cultural și prin stimularea grijii și responsabilității față de viața cetății, a locuitorilor ei.

Municipiul Constanța va fi motorul și garanția acestor dezvoltări. Iar eu, ca primar al municipiului Constanța, voi avea grijă ca patrimoniul orașului să fie valorificat la superlativ. Vreau să facem împreună din acest oraș o perlă a coroanei.

Am nevoie în acest sens de sprijinul cetățenilor acestui oraș. Locuitorii acestui oraș au experiențe istorice ancestrale de implicare în viața Cetății – s-au implicat în treburile Cetății pe vremea polisurilor și a perioadei romane, în perioada bizantină și ulterior. Cetățenii acestui oraș știu că, fără implicarea și sprijinul lor activ, tradus în gesturi mici, cotidiene, nicio strategie de dezvoltare nu poate reuși.

Îi felicit, cu ocazia Zilei Dobrogei, pe toți locuitorii municipiului Constanța și, prin extensie, pe toți dobrogenii și îi asigur încă o dată că putem readuce Dobrogea acolo unde patrimoniul ei substanțial ar fi trebuit să o așeze de mult”, a declarat Vergil Chițac, primarul Constanței.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar de la constanteni din aia care nu pun intrebari sau fac sugestii incomode.va dati seama ca tot hotii l-au ajutat si pe el sa se suie pe scaun.altfel daca chiar era un om vertical nu tinea la drum cu aceeasi hoti adusi de porc si mazare.cum totul e o negustorie,de vanzare sau de cumparat o sa fie greu pentru chitac sa mearga cu fundul in 2 barci cu toate ca e amiral.
0
0
de constanteni,atunci nu uita pt ce te-au votat. Deratizarea primariei de curve,smecheri si interlopi politici Bilantul la zi cu situatia lasata de Fagabau Nu puteti pompa bani de la buget intr-o conducta sparta,..reparati si scoateti la iveala hotiile din primarie,si apoi pompati banii in proiecte,..cu o sleahta de hoti si curve nu puteti pleca la drum in noile proiecte
0
0
Domnule primar, cum considerati ca o tine ti in continuare desi condamnata penal pe nemernica de Carmen Puscasi din dosarul Mazare, angajata in continuare dar cereti spriinul constatenilor ? De ce nu cereti un sondaj, constantenilor despre angajatii primarei apoi dupa "curatenie" cereti ajutor ! Sunt si neveste de politisti, niste putori intrigante cu functii in primarie, la fel va veti face ca nu le vedeti ??
0
0
Traiasca Comanescu! Ura, uraaa
1
2
Nu de noi aveti nevoie, aveti nevoie de oameni seriosi in echipa , dar si priceputi. Apoi aveti nevoie de a pune in ordinea fireasca si normala prioritatile. S-au cheltuit sume enorme pe nimic. Ca sa fie ... ..Cum era daca se bagau bani tocati pana acum in sanatate si educatie , in infrastructura sanatoasa nu carpeli..
5
1
Constanteniiv-au ajutat de v-a ales primar ----acum d-stra actionati impreuna cu functionarii si consilierii in interesul cetatenilor ----probleme sint girla !
8
0
Asta care a frecat pola toatq viata ne da noua sfaturi.asta nu o sa faca nimic pt oras, o sa vedeti.omu e varza ca toti frecatori de caras din marina.
12
1
Poate a zis o asa la misto, sa ne simtim si noi importanti in viata cetatii sau daca iese prost acest mandat de patru ani, sa o arunce pe noi ca nu ne am implicat destul sau nu l am sprijinit cand a fost nevoie. Vom afla
7
2
Voi dati afara oameni competenti, cum a fost eliminat cel de la Arsvom, un profesionist si puneti in loc oameni care au singurul merit ca pot cotiza la partid, in rest sunt zero barat si acum cereti ajutorul nostru? Pentru ce? Oricum veti esua lamentabil...profesionalismul nu face parte din structura voastra galbena
7
5
Sa se faca o curatenie si in jurul cimitirului Baba Novac.
6
1
Ai nevoie de mata! Sa iti iau neamul in pula mai caporale. O sa faci cacatul praf. Dupa 4 ani in care o sa fii primar o sa fim fericiti daca orasul o sa aratemacar ca acum. Din pacate o sa arate jalnic.
11
8
Degetu din mijloc.vrei sprijinul meu?ma pis pe tine si pe sefii tai care ti au ordonat sa i inregimentezi pe derbedeul de Cristinel Dragomir si Horia Constantinescu.... ramai cu ei baga mi as pl n tine de securist cu toti sclavii tai.la parlamentere syiu ce am de facut.din punctul meu de vedere esti o mizerie si un 0 barat.ma pis pe administratia chitac.derbedeilor
15
6
Hai ma Virgile, pe bune? Ce ajutor sa-ti mai dam noi daca tu insuti ti l-ai cooptat in echipa pe Cristinel Dragomir. Nu iti povesteste el cine e serios in fraudarea banilor publici, cine da spagile cele mai mari, nu aduna el banii din comisioane. Ce ajutor sa-ti mai dam noi. Sa-ti spunem problemele reale ale municipiului? Nu, ti-am da de munca si te-ai supara. Tu nu prea esti obisnuit cu munca. La institut aveai doar 4 ore pe zi si si atunci dadeai impresia ca esti cam obosit.
20
1
vreau curatenie. Dar trebuie sa avem rabdare, nu poti da afara ca pe propria mosie. Mafia rosie si-a dat legi care ii apara. Priviti la incompetentul de la Agentia de Mediu Celzin Latif. A fost dat afara dar justitia l-a pus inapoi. Acum trebuie modificate legile stramba si pe urma se va face curatenie totala. Aveti grije pe cine trimiteti in Parlament.
7
2
Afara cu PUTORILE din institutiile publice. LA MUNCA IN PRIVAT.
11
0
sa te proptesti intr-o pula, si nu mai ai nevoie de nici un alt sprijin, da-te dracu de kkat cu retorica ta de doi bani, auzi are nevoie de sprijinul constantenilor
5
4
de banii tai, pensia ta, salariul tau, spaga ta!
12
3
Domnule Primar,faceti ceva cu nesimtitii care plimba cainii si se uita admirativ cum lasa excrementele, fara sa le adune.S-au saturat copii sa calce in rahatii cainilor!
19
2
Sa nu semnati ca primarul,adica fara citire si intelegere.Sa vizitati India si Brazilia profunda , nu doar in cartierele selecte,Sa coptati in ecfhipa un consiler pe probleme de sanate publica cu studii pe bune Trebuie studiata evolutia de tip favela a orasului si implicatiile viitoare .Trebuie sa stiti de ce orasele nordice au refuzat acest tip de dezvoltare
10
2
curata ba primaria de gunoaiele pesediste.Cheama dna sa mai recuoerezi bani de la hoti.Vezi cine face blocurile alea pe malul marii,acolo sint banii furati!Aia sint o parte din hoti!
16
1
Pe mine nu conta galbejitule
8
9
Gata cu patriotismul si cu sarbatorile! Facem si noi putina curatenie in oras?? Unde sunt maretele promisiuni, ca nu am vazut nimic! Polaris, e bine??
19
0
prieteni, ziceti mersi! daca venea Stelica Ipocrica si cu Cacagheorghe Licitatie de la USRI Celco, eram vanduti pana acum famigliei Dusu. Asta la cum il stiu ca mi a fost profesor va face ceva!
5
6
Sa te sprijinim ?Ai vrut sa fii primar,cauta solutii.Misca-ti kwrul ala invatat numai cu sederea pe un scaun bine platit de armata.
18
6
CITITI CETATENI AI CONSTANTEI PE TOMIS NEWS SI VEDETI CUM DOMNUL NOU PRIMAR A DAT UN FEL DE DISPOZITIE CATRE ANGAJATI UNDE LA PUNCTUL 5 O BAGA...... ARE GRIJA SA SE NU-SI ASUME NICI O RASPUNDERE. CA OM PLECAT DE CURAND DIN PRIMARIE POT SA JUR CA O SA-SI DELEGE TOATE ATRIBUTIILE! CREZI MAI DOM PRIMAR CA ASTA E CEL MAI IMPORTANT LUCRU INTR-O PRIMARIE?SA TI ANGAJATII IN LANT? SI ORASUL COLCAIE IN CONTINUARE DE MIZERIE? TU CARE AI ADUS CORONAVIRUSUL IN CONSTANTA STAI ACUM LA CONDUCEREA ORASULUI? TREBUIA SA FI DUPA GRATII! UN INCONSTIENT VOIT!HABAR NU AI TU CE INSEAMNA O PRIMARIE!
16
8
"Domnul"ala de horia constantinescu va strica imaginea!
16
4
daca ai avut covid si te-ai facut sanatos esti imun, de ce mai porti masca ?
12
17
Ai avut sprijinul nostru la alegeri de acum te apuci matale de treaba dar te ai apucat prost l ai angajat pe Horia sa ntelegem ca tot cu psd ul vrei sa faci treaba deci o sa faci treaba ca ei
44
1
be vergil,da dreq afara trintorii pesedisti din primarie!incepe cu itmul,zgarda mediu,port,rezervoare de puturosi incompetenti! nu mai cersiti ba bani,taiati pensiile su salariile speciale ,banii la partide,di o sa avem bani ca.calau!
25
9
Erai blindat de COVID 19 si trebuia sa fii arestat iar acum primar?.Pai cum plmea imbolnavesti PULIMEA si esti liber?.
29
14
pai cum sa te ajutam mai baiatule cad tu angajezi derbedei ca horia constantinescu ??? Intai trebuie sa dai afara din primarie toate putorile ordinare, sa trimiti la dna toti hotii si o sa vezi ca treaba o sa mearga de la sine !!!
44
2
Daca ai nevoie de sprijin iati un baston tataie
33
9
ce sprijin ba, nene. la ce te-ai mai bagat primar daca vrei ajutor la fiecare declaratie? matale n-ai niciun program, o echipa cu care sa te apuci de proiecte, cu ce sa incepi si sa termini cei 4 ani? ma tem ca la final, si asta o sa se declare invins precum loser-ul de Emil Constantinescu.
48
6
cand tu esti primarul unui oras populat cu cea mai colorata fauna din Romania.cine s-a mai plimbat prin alte locuri a vazut ca suntem la mare concurenta cu africa,zone sub-dezvoltate fara reguli fara implicare din partea autoritatilor.poate tu vrei sa faci treba,dar nu ai cu cine.dupa 25 de ani de dictatura psd e greu de tot sa resuscitezi spiritul civic.
37
11
suge pulicica
20
8
Te sprijinim dar pune angajatii primariei la treaba. Noi semnalam ca in gardul cimitirului de pe str. Baba Novac, regia de apa canal a depozitat tot molozul rezultat din lucrarile pe care le-a avut in zona. De ce nu se iau masuri ?
36
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468