rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 3 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VIDEO! Proiectele lui George MĂNDILĂ: Constanța va RENAȘTE, se va REÎNTOARCE cu FAȚA la MARE!

George Măndilă este unul dintre consilierii cabinetului primarului Vergil Chițac, și are grijă de buna funcționare a secretariatului Primăriei și a Consiliului Local. În afară de asta, Măndilă coordonează și Direcțiile de Dezvoltare și Fonduri Europene și cea de Autorizare și Sprijin Operatori Economici. George Măndilă are o agendă ambițioasă și a propus conducerii administrației locale câteva proiecte care, dacă s-ar realiza, ar întoarce Constanța cu fața către mare.

Măndilă, susținător declarat al candidatului Vergil Chițac

În debutul interviului, George Măndilă a explicat cum a ajuns să facă parte din echipa lui Vergil Chițac, dar a vorbit și despre relația pe care o are cu edilul. ”Eu cu primarul Vergil Chițac colaborez de aproximativ 4 ani de zile. Avem tot felul de discuții, schimb de idei, este un schimb intelectual foarte fructuos. În toată această perioadă, noi am tot discutat cu privire la ce trebuie făcut în Primăria Constanța. Am descoperit că avem aceleași idei, țintim aceleași obiective. Pe mine nu m-a surprins atunci când m-a sunat să mă prezint la el la birou. Mi-am dat seama din telefon. Eu am fost un susținător declarat al candidatului Vergil Chițac, deși nu eram pe nici o listă, tehnic nu aveam nici o miză”, a declarat George Măndilă.

Concret, ce face George Măndilă în Primăria Constanța. ”Noi, consilierii, avem alt rol acolo. Suntem un fel de curea de legătură între primar și Direcția respectivă. La un moment dat, primarul ne cere un punct de vedere. La mine a ajuns Secretariatul principal al Municipiului Constanța și legătura cu Consiliul Local, cât și colaborarea cu celelalte instituții de lângă noi, mai exact, Consiliul Județean și Prefectura. Eu mă ocup de organizarea ședințelor de Consiliu Local, ca toate lucrurile să fie în regulă. Totodată, la mine în supraveghere se află și Direcția pentru Agenții Economici. Sprijin Agenții Economici și autorizarea acestora. Pe lângă toate acestea, mai discut și cu doamna Merlă despre tot ceea ce înseamnă dezvoltare și fonduri europene”, a mai precizat consilierul.

Consumăm foarte mult timp pentru niște proceduri

Odată cu intrarea sa în primărie, s-a lovit și de probleme. Cele mai multe, vizează circuitul documentelor. ”Sunt probleme conceptuale legate de sistem, de circuitul de birocratic al documentelor, de timpii care se consumă și, din punctul meu de vedere, este inadmisibil acest lucru. Noi consumăm foarte mult timp pentru niște proceduri. Această birocrație este un balaur, așa cum este gândită ea. Trebuie să mă lupt cu el pentru că asta este munca în administrație”, a continuat Măndilă.

Măndilă vrea Faleză continuă de la Cazinoul din Constanța, până la finalul stațiunii Mamaia

George Măndilă și-a stabilit un plan foarte bine pus la punct. Mai bine spus, a venit cu propuneri de proiecte care, dacă s-ar realiza, Constanța s-ar întoarce cu fața către mare. Faleza continuă, de la Cazinoul din Constanța, până la finalul stațiunii Mamaia, Parcul Costier, dezvoltarea zonei de la Poarta 1, revitalizarea circuitului din Portul Tomis sunt doar câteva dintre propunerile lui Măndilă. ”E bine să ne închipuim că un turist ajunge cu mașina la Poarta 1 și o parchează acolo, dacă ne uităm pe acea bucată de teren, mai în spate ar sta bine o parcare supraetajată. Toată această parcare trebuie îmbrăcată în ceva verde, și anume o iederă cățărătoare. Acea parcare ar capta un număr foarte mare de mașini și ar decongestiona puțin zona. Din acea parcare ar trebui să intrăm într-un parc, iar cu spatele la port, trebuie deschise niște terase pentru ca oamenii să poată consuma niște timp înainte de plecarea în circuitul turistic. Maxim 3 sau 4 terase ar fi suficient. De acolo se va intra în circuitul turistic pietonal sau cu bicicleta, trotineta spre faleza de la Cazinou. Faleza arată bine, ici colo necesită niște reparații, Cazinoul este în lucru, se va finaliza. Ajungem în Portul Tomis, avem deja o parcare foarte mare care nu își are locul acolo. Să ne închipuim un circuit de terase care sunt cu spatele la mare, la digul înalt. Acolo este nevoie să se urce cu 3 rânduri de stabilopozi. În fața teraselor trebuie făcut un parc cu umbră. Dar când spun parc nu mă refer doar la drum și flori întinse, mă refer la copaci și mobilier de parc”, spune Măndilă.”

Măndilă: Dacă aceste proiecte intră pe circuitul birocratic, consider că am reușit în viață

”Digul trebuie transformat și gândit o zonă de promenadă. Istoria Cetății Tomis trebuie adusă la suprafață, trebuie să fie amplasat un Far precum cel la de Alexandria. Cetățenii au nevoie de o destinație, este nevoie de o poveste, de o legendă, toate lucrurile acestea trebuie să îmbrace pentru ca oamenii să știe de ce fac această plimbare până acolo. Trebuie făcut și un loc de poze. Dacă aceste proiecte intră pe circuitul birocratic, chiar dacă ele se vor înfăptui în 5 sau 6 ani, eu mă declar mulțumit. Consider că am reușit în viață. Dacă plantăm semințele acum, aceste lucruri se vor face. Că le facem noi sau alții, dar important este să le punem în niște documente ca să nu mai poată să fie schimbate. Vreau să le pun în Strategia de Dezvoltare a municipiului Constanța, ca, la un moment dat, când vor exista fondurile necesare și toate planetele se vor alinia din punct de vedere juridic, să fie elaborate”, a specificat consilierul primarului Chițac.

Faleza în zona plajei Modern

Măndilă a dezvoltat un alt proiect ambițios, și anume o promenadă în zona Plajei Modern. ”De la Plaja Modern trebuie să facem o faleză care să delimiteze zona costieră de zona plajei. Acea faleză trebuie să funcționeze și iarna, cu niște căi de acces potrivite pentru persoanele în vârstă, pentru persoanele cu dizabilități, pentru persoanele supraponderale este nevoie să punem din loc în loc un folicular, un soi de vagon sau tramvai. Acest tramvai numit DORINȚĂ trebuie să unească faleza cu zona de sus. Toată această faleză trebuie să ajungă până la Santa Maria, ajunge în zona Spectrum și se unește ușor cu Pescăria. Mai avem o problemă cu acea faleză în Mamaia, la Jupiter. Acolo trebuie gândită povestea. Să intrăm în faleză pentru a fi dusă până la finalul stațiunii din Mamaia. Eu nu am fost de acord cu Șoseaua de Coastă. Eu nu doresc să se ajungă cu mașinile pe acolo, nu doresc o șosea de viteză pe unde toată lumea să vină și să își accelereze mașinile, eu vorbesc despre o zonă pietonală. Nu vorbesc despre o defalcare a traficului, nu are nici o legătură. Acest lucru înseamnă că tot orașul se întoarce cu fața către mare, această faleză trebuie să fie continuă. Constanța va renaște. Consider că trebuie să intrăm puțin și pe zona de plajă. Totul va fi din fonduri europene și cu co-finanțare proprie, în timp se pot face aceste lucruri”, a explicat Măndilă.

Orașul trebuie să își recapete identitatea lui istorică

Consilierul mai are în vedere un aspect foarte important pentru oraș și neglijat de fostele administrații, și anume indicatorii istorici și culturali. ”Noi suntem așezarea care are locuire neîntreruptă de 2.600 de ani. Suntem singurii din țara asta care avem o asemenea locuire neîntreruptă. Trebuie identificate în oraș mai multe locații unde trebuie amplasate tot felul de monumente care să reprezinte un eveniment istoric. Orașele se identifică în istorie și timp cu aceste monumente mari, ele rămân în timp. Orașul trebuie să își recapete identitatea lui istorică. Istoria se scrie cu ajutorul pietrei. Să nu uităm că ne trebuie și o Casă a lui Ovidiu. Este definitoriu poetul Ovidiu, cum anume să nu-l valorificăm!? Trebuie să-l punem în mare valoare și pe Anghel Saligny. Mă gândesc de ceva timp cum putem să valorificăm silozurile lui Anghel Saligny. Nu avem voie să abandonăm aceste silozuri. Ar fi o rușine și o pată pe obrazul orașului dacă le lăsăm de izbeliște”, a continuat Măndilă.

Mai multe despre proiectele sale, dar și alte subiecte de interes local, puteți urmă în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

vineri, 22 ianuarie 20215171
mai mult...Interviuri
11 feb 00:05InterviuriFlorin MITROI: Dacă în sondaje voi sta sub 60%, mă RETRAG cu fruntea sus

A înregistrat cel mai bun scor din toate competițiile electorale la care a participat, dovadă că munca...4854

14 feb 00:12InterviuriInterviu cu ministrul Justiției, STELIAN ION: Legislația PENALĂ trebuie pusă în acord cu deciziile CCR4427
10 feb 00:06InterviuriPROCURORUL Viorel TELICEANU: Ar trebui operate MODIFICĂRI la legile justiției! VIDEO3450
23 feb 00:26InterviuriHoria Constantinescu: NU sunt ipocrit să mă DEZIC de o persoană importantă din VIAȚA mea! Video

A candidat pentru funcția de primar al Constanței. Nu a câștigat alegerile, însă nu a uitat că a promis...4437

13 feb 00:13InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: COMISIA TEHNICĂ de URBANISM ar trebui SCHIMBATĂ2981
11 feb 00:07InterviuriDidina Mititelu, ITM: 10.000 de lei AMENDĂ pentru fiecare angajat ținut peste program! Video16052
26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1724

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video2933
9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video3462
9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4350

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video3083
29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!3140
Vremea
3.3°3.3° - 4.6° miercuri, 3 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 5.1 m/s
Presiune: 1029 milibari

Loto
6/494045639914
5/40221628111530
joker34452037218
Horoscop
mai mult...SPSportRT
3 mar 00:00SportGeorge Pușcaș is back! Atacantul român a înscris la primul meci ca titular la Reading după 3 luni de pauză

George Pușcaș a revenit cu gol la primul meci ca titular în formația lui Reading - atacantul român a deschis scorul...515

3 mar 00:00SportFostul președinte al FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a fost eliberat din arest

Josep Maria Bartomeu, fost preşedinte al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, a fost pus în libertate provizorie,...785

3 mar 00:00SportMihaela Buzărnescu a fost eliminată de la Lyon de Kristina Mladenovic, favorita numărul 4

Mihaela Buzărnescu a fost eliminată de la turneul de tenis feminin WTA250 de la Lyon, de favorita numărul 4 Kristina...429

3 mar 00:00SportCristina Neagu şi Kristina Liscevic, cele mai bune handbaliste din România în 2019-2020

Handbalistele Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi Kristina Liscevic (SCM Rm. Vâlcea) au primit premiul pentru "cea mai...359

Local
3 mar 09:30LocalBaza de supraveghere a ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN ar putea fi REABILITATĂ

Primăria municipiului Constanţa a demarat procedurile privind reabilitarea şi modernizarea bazei de supraveghere a...590

3 mar 09:39LocalLa Ovidiu, morții RĂSCOLESC prin tomberoane!

Cetăţenii din Ovidiu sunt “la cuţite” din cauza situaţiei în care se prezintă zona aflată în apropierea...1585

3 mar 11:44LocalMOȘTENIREA părintească, MOTIV de CEARTĂ într-o familie din județ

1593

Politică
3 mar 00:00PoliticăDeputat USR face țăndări coaliția: acuză Guvernul și Parlamentul că procedează ca PSD, Dragnea, Nicolicea, Iordache

Deputatul USR Tudor-Vlad Benga a acuzat, marți, la finalul dezbaterilor pe legea bugetului de stat pe 2021, unde...579

3 mar 20:52PoliticăDan Barna, după votarea bugetului în Parlament: Din acest moment începe activitatea de execuție, începe marea provocare

Dan Barna, vicepremier în guvernul Florin Cîțu, spune că de abia de acum încolo începe marea provocare pentru...468

3 mar 00:00PoliticăSurse: Avocatul Poporului merge la UDMR

519

Interviuri
26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1724

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt...2933

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

3462

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4350

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...3083

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

3140

Monden
Mapamond
3 mar 00:00MapamondCine are de pierdut din afacerea caselor de 1 € vândute în Italia

Zeci de localități din Italia au vândut locuințe abandonate la prețuri derizorii, de 1 euro, declanșând un nou...501

2 mar 00:00MapamondPrințul Filip al Regatului Unit a fost mutat într-un alt spital londonez

Prințul Filip al Regatului Unit (99 de ani), soțul Reginei Elizabeta a II-a, a fost mutat, luni, în spitalul londonez...607

2 mar 00:00MapamondMacron le cere francezilor să mai reziste încă „4 până la 6 săptămâni” înainte de relaxarea restricțiilor

568

Sănătate
3 mar 00:00SănătateLămâi vs. limete: care sunt diferențele dintre acestea?

Lămâile și limetele se numără printre cele mai populare fructe citrice din lume. Deși par să aibă foarte multe...473

3 mar 00:00SănătateCum poți îmbunătăți calitatea aerului din casă?

Potrivit Agenției de Protecție a Mediului din Statele Unite ale Americii, calitatea aerului din interior poate fi...430

3 mar 00:00SănătateOrganizaţia Mondială a Sănătăţii consideră puţin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie anul acesta

340

3 mar 00:00SănătateÎnroșirea pielii: cauze, tratament, prevenire

O față îmbujorată este adesea rezultatul anxietății, stresului, a sentimentului de jenă sau chiar a alimentelor...404

3 mar 00:00SănătateMerișoarele: beneficii, întrebuințări și contraindicații

Merișoarele fac parte din familia afinelor și coacăzelor, iar cea mai cunoscută specie de merișoare este cea nord...386

3 mar 00:00SănătateValeriu Gheorghiță anunță un trend: Scade vârsta persoanelor care au avut reacții adverse după vaccinare

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-COV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, într-o...373

3 mar 00:00SănătateValeriu Gheorghiță respinge categoric varianta vaccinării cu 'resturile' din doze

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-COV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, într-o...372

3 mar 16:51SănătateRezistența la antibiotice se dezvoltă mai repede decât se credea

Bacteriile patogene dezvoltă rezistență la antibiotice mult mai repede decât se aștepta comunitatea științifică....529

3 mar 00:03SănătateVirusul Epstein-Barr: o nouă modalitate de a-l ține sub control

630

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT