rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VIDEO! Proiectele lui George MĂNDILĂ: Constanța va RENAȘTE, se va REÎNTOARCE cu FAȚA la MARE!

George Măndilă este unul dintre consilierii cabinetului primarului Vergil Chițac, și are grijă de buna funcționare a secretariatului Primăriei și a Consiliului Local. În afară de asta, Măndilă coordonează și Direcțiile de Dezvoltare și Fonduri Europene și cea de Autorizare și Sprijin Operatori Economici. George Măndilă are o agendă ambițioasă și a propus conducerii administrației locale câteva proiecte care, dacă s-ar realiza, ar întoarce Constanța cu fața către mare.

Măndilă, susținător declarat al candidatului Vergil Chițac

În debutul interviului, George Măndilă a explicat cum a ajuns să facă parte din echipa lui Vergil Chițac, dar a vorbit și despre relația pe care o are cu edilul. ”Eu cu primarul Vergil Chițac colaborez de aproximativ 4 ani de zile. Avem tot felul de discuții, schimb de idei, este un schimb intelectual foarte fructuos. În toată această perioadă, noi am tot discutat cu privire la ce trebuie făcut în Primăria Constanța. Am descoperit că avem aceleași idei, țintim aceleași obiective. Pe mine nu m-a surprins atunci când m-a sunat să mă prezint la el la birou. Mi-am dat seama din telefon. Eu am fost un susținător declarat al candidatului Vergil Chițac, deși nu eram pe nici o listă, tehnic nu aveam nici o miză”, a declarat George Măndilă.

Concret, ce face George Măndilă în Primăria Constanța. ”Noi, consilierii, avem alt rol acolo. Suntem un fel de curea de legătură între primar și Direcția respectivă. La un moment dat, primarul ne cere un punct de vedere. La mine a ajuns Secretariatul principal al Municipiului Constanța și legătura cu Consiliul Local, cât și colaborarea cu celelalte instituții de lângă noi, mai exact, Consiliul Județean și Prefectura. Eu mă ocup de organizarea ședințelor de Consiliu Local, ca toate lucrurile să fie în regulă. Totodată, la mine în supraveghere se află și Direcția pentru Agenții Economici. Sprijin Agenții Economici și autorizarea acestora. Pe lângă toate acestea, mai discut și cu doamna Merlă despre tot ceea ce înseamnă dezvoltare și fonduri europene”, a mai precizat consilierul.

Consumăm foarte mult timp pentru niște proceduri

Odată cu intrarea sa în primărie, s-a lovit și de probleme. Cele mai multe, vizează circuitul documentelor. ”Sunt probleme conceptuale legate de sistem, de circuitul de birocratic al documentelor, de timpii care se consumă și, din punctul meu de vedere, este inadmisibil acest lucru. Noi consumăm foarte mult timp pentru niște proceduri. Această birocrație este un balaur, așa cum este gândită ea. Trebuie să mă lupt cu el pentru că asta este munca în administrație”, a continuat Măndilă.

Măndilă vrea Faleză continuă de la Cazinoul din Constanța, până la finalul stațiunii Mamaia

George Măndilă și-a stabilit un plan foarte bine pus la punct. Mai bine spus, a venit cu propuneri de proiecte care, dacă s-ar realiza, Constanța s-ar întoarce cu fața către mare. Faleza continuă, de la Cazinoul din Constanța, până la finalul stațiunii Mamaia, Parcul Costier, dezvoltarea zonei de la Poarta 1, revitalizarea circuitului din Portul Tomis sunt doar câteva dintre propunerile lui Măndilă. ”E bine să ne închipuim că un turist ajunge cu mașina la Poarta 1 și o parchează acolo, dacă ne uităm pe acea bucată de teren, mai în spate ar sta bine o parcare supraetajată. Toată această parcare trebuie îmbrăcată în ceva verde, și anume o iederă cățărătoare. Acea parcare ar capta un număr foarte mare de mașini și ar decongestiona puțin zona. Din acea parcare ar trebui să intrăm într-un parc, iar cu spatele la port, trebuie deschise niște terase pentru ca oamenii să poată consuma niște timp înainte de plecarea în circuitul turistic. Maxim 3 sau 4 terase ar fi suficient. De acolo se va intra în circuitul turistic pietonal sau cu bicicleta, trotineta spre faleza de la Cazinou. Faleza arată bine, ici colo necesită niște reparații, Cazinoul este în lucru, se va finaliza. Ajungem în Portul Tomis, avem deja o parcare foarte mare care nu își are locul acolo. Să ne închipuim un circuit de terase care sunt cu spatele la mare, la digul înalt. Acolo este nevoie să se urce cu 3 rânduri de stabilopozi. În fața teraselor trebuie făcut un parc cu umbră. Dar când spun parc nu mă refer doar la drum și flori întinse, mă refer la copaci și mobilier de parc”, spune Măndilă.”

Măndilă: Dacă aceste proiecte intră pe circuitul birocratic, consider că am reușit în viață

”Digul trebuie transformat și gândit o zonă de promenadă. Istoria Cetății Tomis trebuie adusă la suprafață, trebuie să fie amplasat un Far precum cel la de Alexandria. Cetățenii au nevoie de o destinație, este nevoie de o poveste, de o legendă, toate lucrurile acestea trebuie să îmbrace pentru ca oamenii să știe de ce fac această plimbare până acolo. Trebuie făcut și un loc de poze. Dacă aceste proiecte intră pe circuitul birocratic, chiar dacă ele se vor înfăptui în 5 sau 6 ani, eu mă declar mulțumit. Consider că am reușit în viață. Dacă plantăm semințele acum, aceste lucruri se vor face. Că le facem noi sau alții, dar important este să le punem în niște documente ca să nu mai poată să fie schimbate. Vreau să le pun în Strategia de Dezvoltare a municipiului Constanța, ca, la un moment dat, când vor exista fondurile necesare și toate planetele se vor alinia din punct de vedere juridic, să fie elaborate”, a specificat consilierul primarului Chițac.

Faleza în zona plajei Modern

Măndilă a dezvoltat un alt proiect ambițios, și anume o promenadă în zona Plajei Modern. ”De la Plaja Modern trebuie să facem o faleză care să delimiteze zona costieră de zona plajei. Acea faleză trebuie să funcționeze și iarna, cu niște căi de acces potrivite pentru persoanele în vârstă, pentru persoanele cu dizabilități, pentru persoanele supraponderale este nevoie să punem din loc în loc un folicular, un soi de vagon sau tramvai. Acest tramvai numit DORINȚĂ trebuie să unească faleza cu zona de sus. Toată această faleză trebuie să ajungă până la Santa Maria, ajunge în zona Spectrum și se unește ușor cu Pescăria. Mai avem o problemă cu acea faleză în Mamaia, la Jupiter. Acolo trebuie gândită povestea. Să intrăm în faleză pentru a fi dusă până la finalul stațiunii din Mamaia. Eu nu am fost de acord cu Șoseaua de Coastă. Eu nu doresc să se ajungă cu mașinile pe acolo, nu doresc o șosea de viteză pe unde toată lumea să vină și să își accelereze mașinile, eu vorbesc despre o zonă pietonală. Nu vorbesc despre o defalcare a traficului, nu are nici o legătură. Acest lucru înseamnă că tot orașul se întoarce cu fața către mare, această faleză trebuie să fie continuă. Constanța va renaște. Consider că trebuie să intrăm puțin și pe zona de plajă. Totul va fi din fonduri europene și cu co-finanțare proprie, în timp se pot face aceste lucruri”, a explicat Măndilă.

Orașul trebuie să își recapete identitatea lui istorică

Consilierul mai are în vedere un aspect foarte important pentru oraș și neglijat de fostele administrații, și anume indicatorii istorici și culturali. ”Noi suntem așezarea care are locuire neîntreruptă de 2.600 de ani. Suntem singurii din țara asta care avem o asemenea locuire neîntreruptă. Trebuie identificate în oraș mai multe locații unde trebuie amplasate tot felul de monumente care să reprezinte un eveniment istoric. Orașele se identifică în istorie și timp cu aceste monumente mari, ele rămân în timp. Orașul trebuie să își recapete identitatea lui istorică. Istoria se scrie cu ajutorul pietrei. Să nu uităm că ne trebuie și o Casă a lui Ovidiu. Este definitoriu poetul Ovidiu, cum anume să nu-l valorificăm!? Trebuie să-l punem în mare valoare și pe Anghel Saligny. Mă gândesc de ceva timp cum putem să valorificăm silozurile lui Anghel Saligny. Nu avem voie să abandonăm aceste silozuri. Ar fi o rușine și o pată pe obrazul orașului dacă le lăsăm de izbeliște”, a continuat Măndilă.

Mai multe despre proiectele sale, dar și alte subiecte de interes local, puteți urmă în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

vineri, 22 ianuarie 20215757
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Scumpiri URIAȘE pentru români! A fost făcut anunțul oficial: Majorări de 80%
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5312

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6530
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2527
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4954

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2394
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2434
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3230

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO1879
3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video1472
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1518

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat1798
28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3573
Vremea
4.3°4.3° - 6° sâmbătă, 4 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 83%
Vânt: 7.28 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 dec 00:00SportFotbal: Michael Carrick şi-a anunţat plecarea de la Manchester United după victoria cu Arsenal

Michael Carrick, antrenorul interimar al echipei engleze de fotbal Manchester United, şi-a anunţat plecarea de la...80

4 dec 00:00SportEmma Răducanu, Adam Peaty şi naţionala de fotbal a Angliei, laureaţii premiilor SJA

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, câştigătoarea turneului US Open, şi înotătorul Adam Peaty, campion olimpic la...76

4 dec 00:00SportTenis: Medvedev şi Rublev au propulsat Rusia în semifinalele Cupei Davis

Echipa masculină de tenis a Rusiei a fost propulsată în semifinalele Cupei Davis de cei doi jucători ai săi din top...74

4 dec 00:00SportHorst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Germaniei, campioană mondială în 1954, a murit

Horst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Republicii Federale Germania, campioană mondială în 1954, a decedat...73

Local
4 dec 23:01LocalCONTRABANDIST cu 'EXPERIENŢĂ', ÎNCARCERAT la POARTA ALBĂ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, la data de 2 decembrie a.c., un bărbat,...194

4 dec 22:58LocalConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...252

4 dec 23:00LocalDGAS începe selecția pentru proiectul 'Servicii socio-medicale pentru persoanele vârstnice'

288

4 dec 23:00LocalÎPS Teodosie, despre certificatul verde: E mai rău decât în comunism. Poți să omori omul cu vaccinul!

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie naște o nouă controversă după discuțiile dintre liderii cultelor din...453

4 dec 23:00LocalBEAT şi fără PERMIS, PRINS la PLIMBARE prin TUZLA

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Tuzla au identificat un bărbat, de 53 de ani, care a condus un autoturism...306

4 dec 23:00LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

La data de 2 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat activități pe...257

4 dec 22:58LocalCovid-19 la Constanța: 57 de NOI CAZURI de INFECTARE; INCIDENȚA, în SCĂDERE

Până vineri, 3 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.783.630 de cazuri de infectare cu noul...544

4 dec 22:59LocalDeșeurile trebuie depozitate în spații special amenajate

Pentru a menține curățenia în oraș este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuie depozitând deșeurile, în...208

4 dec 00:05LocalAPEL DISPERAT! O ADOLESCENTĂ are NEVOIE de AJUTOR

2592

Politică
4 dec 19:41PoliticăNicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA pentru MITĂ

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, respectiv al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată...258

4 dec 19:42PoliticăMinistrul Muncii: "Nu avem o nouă formulă pentru recalcularea pensiilor. Avem o lege"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut vineri, după ședința de Guvern, precizări despre recalcularea pensiilor,...324

4 dec 19:42PoliticăGuvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

160

4 dec 19:42PoliticăNicolae Ciucă: Suntem în urmă cu implementarea PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că executivul este în urmă cu...154

3 dec 22:52PoliticăFlorin Cîțu, despre numirea unui condamnat penal ca secretar general al Guvernului

Marcel Ciolacu a anunțat că Marian Neacșu este propunerea lui pentru funcția de secretar general al Guvernului!...516

4 dec 19:42PoliticăCîțu, amenințări voalate la adresa PSD: 'Noi nu ne retragem de la guvernare, că avem premierul'

502

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3230

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1879

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

1472

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4954

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2394

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2434

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1518

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1798

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3573

Monden
4 dec 00:00MondenLegendara trupă Iron Maiden, în concert la Bucureşti

Trupa britanică Iron Maiden va concerta la Bucureşti pe 26 mai 2022, anunţă organizatorii, Metalhead şi Best Music...69

4 dec 00:00MondenKiss va concerta în premieră în România, în 2022, în cadrul Festivalului Rock The City

Două legende ale muzicii rock, trupele Kiss şi Whitesnake, ambele aflate în turnee de adio, vor concerta în România...68

4 dec 00:00MondenCasa din filmul „Singur acasă“ poate fi închiriată pentru 25 de dolari

76

4 dec 00:00MondenMuzicianul Carlos Santana şi-a anulat mai multe concerte în urma unei operaţii la inimă

Muzicianul Carlos Santana a anunţat că e nevoit să anuleze mai multe concerte programate în Las Vegas în urma unei...67

4 dec 00:00MondenMeghan Markle a câştigat bătălia juridică cu tabloidul Mail on Sunday în procesul de încălcare a vieţii private

Justiţia britanică i-a dat câştig de cauză, joi, lui Meghan Markle, soţia prinţului Harry, respingând apelul...72

4 dec 00:00MondenImaginile cu blănuri naturale vor dispărea din toate ediţiile revistei de modă ELLE

68

Mapamond
4 dec 00:00MapamondAproape 54.000 de noi cazuri de COVID-19 în Marea Britanie. 42 de infectări cu Omicron

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat în ultimele 24 de ore 53.945 de noi cazuri de...72

4 dec 00:00MapamondUE şi SUA şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acţiunile unilaterale ale Chinei

Uniunea Europeană şi Statele Unite şi-au exprimat joi, într-o declaraţie comună, puternica îngrijorare faţă de...68

4 dec 00:00MapamondCoronavirus: Biden cere depăşirea diviziunilor politice

65

4 dec 00:00MapamondTurcia cere Consiliului Europei să evite orice decizie împotriva sa

Ankara a cerut joi seară Consiliului Europei să se abţină de la orice decizie împotriva sa, potrivit unui comunicat...63

4 dec 00:00MapamondCoronavirus: Spania confirmă prima infectare cu varianta Omicron prin transmitere comunitară

Autorităţile spaniole au confirmat joi primul caz de COVID-19 cu varianta Omicron prin transmitere comunitară, în...64

4 dec 00:00MapamondMexic: Nouă deţinuţi eliberaţi dintr-o închisoare luată cu asalt de bărbaţi înarmaţi

Nouă deţinuţi au fost eliberaţi dintr-o închisoare mexicană când aceasta a fost luată cu asalt de bărbaţi...64

4 dec 00:00MapamondDosarul nuclear iranian: Premierul israelian Naftali Bennett a cerut SUA stoparea imediată a negocierilor cu Teheranul

Premierul israelian Naftali Bennett a cerut joi Statelor Unite să pună capăt imediat negocierilor privind programul...64

4 dec 00:00MapamondCanada: 22,5 grade Celsius în decembrie, un nou record de căldură în vestul ţării

După ce a stârnit îngrijorări la nivel global prin temperaturile record din vară, o regiune din vestul Canadei a...67

4 dec 00:03MapamondEmmanuel Macron vrea ca Parlamentul European să decidă în locul parlamentelor naționale

581

Sănătate
4 dec 00:00SănătateRafila: Nu trebuie să lăsam garda jos dacă au scăzut cazurile de COVID

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut un apel la responsabilitate pentru respectarea normelor de...61

4 dec 02:08SănătateCoronavirus - ECDC: Varianta Omicron riscă să devină dominantă în UE în lunile următoare

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 riscă să devină dominantă în Europa în ''lunile următoare'' dacă...172

4 dec 02:08SănătateMarea Britanie anunță că a APROBAT un tratament împotriva Omicron

253

4 dec 00:00SănătatePlasmafereza: ce este și când e necesară?

Plasmafereza este o procedură medicală menită să îndepărteze o parte din plasma din sânge. Practic, plasma...66

4 dec 00:00SănătateRafila: Deciziile privind obligativitatea vaccinării anti-COVID privesc statele membre UE

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că deciziile privind obligativitatea vaccinării anti-COVID...64

4 dec 00:00Sănătate13 trucuri pentru a renunța la fumat

Fumatul este un obicei nociv, care afectează sănătatea pe termen lung. Hai să vedem cum poți renunța la acest...65

4 dec 02:09SănătateOxidul de etilenă, cancerul din hrana românilor

De 1200 de ori a fost depașită limita detectabilă a oxidului de etilenă dintr-un produs alimentar fabricat în...1063

4 dec 02:07SănătateAlexandru Rafila vrea să introducă și testarea în certificatul verde

Ministrul Sănătății, Alexandu Rafila, spune că, în opinia lui, certificatul verde trebuie să includă toate cele...581

4 dec 02:08SănătateStudiu: Trecerea printr-o formă gravă de COVID-19 crește riscul de deces în anul următor

592

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT