24.3° Constanța Vin., 30 Sept. 2022
Anul XX Nr. 6138
24.3° Constanța Vineri, 30 Septembrie 2022 Anul XX Nr. 6138

VIDEO! ROMÂNIA devine PRIMA ȚARĂ care va EXPLOATA zăcăminte din MAREA NEAGRĂ

Replica API 18 septembrie 2020 2324

O conferinţă de presă a fost organizată pe plaja de la Vadu joi, 17 septembrie, cu ocazia începerii lucrărilor de instalare a conductei submarine de gaze. La acest eveniment a participat şi premierul României, Ludovic Orban, acesta aflându-se într-o vizită de lucru în judeţul Constanţa. Proiectul de exploatare a gazelor existente în Marea Neagră a luat contur în urmă cu doi ani, fiind de asemenea şi un important parteneriat economic româno-american. Rețeaua de gaze va asigura 10% din totalul de gaze anuale din România.

La conferinţă, alături de Ludovic Orban au mai fost Gabriel Comănescu, directorul GSP, Mark Beacom, CEO-ul Black Sea Oil and Gas, Adrian Zuckerman, ambasadorul Satatelor Unite ale Americii în România, dar şi Virgil Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri.

România, prima ţară care va scoate gaz din Marea Neagră

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, a declarat în cadrul evenimentului că începerea lucrărilor pentru instalarea conductei submarine la Vadu reprezintă un pas important prin care gazul din Marea Neagră va ajunge în casele românilor. “Este o zi mare pentru acest parteneriat, mai ales în ceea ce priveşte latura economică. Este un proiecte ambiţios al Guvernului, un proiect prioritar. Prin începerea lucrărilor de instalare a conductei submarine avem certitudinea că la anul va curge gaz prin aceasta”, a subliniat ministrul. În plus, prin lege, s-a decis ca toate lurările ce vor fi executate în zona protejată să fie prietenoase cu mediul astfel încât plajele să nu fie afectate şi să rămână la dispoziţia oamenilor.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Este un proiect 100% românesc

Gabriel Comănescu a declarat în cadrul evenimentului că acest poiecte este integral românesc, realizat de echipe de specialişti români, cu echipamente româneşti. “Am început instalarea conductei subterane. 1,5 km de conductă submarină trece pe sub plajă şi după ce se sapă sonda, urmează tragerea conductei prin aceasta”, a mai adăugat Comănescu. De asemenea, acesta a mai precizat că în luna decembrie va fi instalată platforma Uranus, platformă ce va executa forajele, iar la mijlocul anului următor gazul din Marea Neagră va intra în sistemul naţional de transport. Prezent la Eveniment, Ludovic Orban a ţinut să sublinieze importanţa acestui proiect pentru dezvoltarea economică a României. “Acest moment reprezintă intrarea conductei spre mare prin subtraversare. Este un moment care arată dorinţa clară de a finaliza un proiect important pentru România şi anume exploatarea primului zăcământ de gaz natural offshore”, a declarat Orban.

Două companii sunt implicate în acest proiect

Cele două companii care sunt implicate în dezvoltarea acestui proiect sunt Black Sea Oil and Gas, care se va ocupa de axploatarea zăcământului, şi GSP, Grupul de Servicii Petroliere, o companie sută la sută Românească. “Este un parteneriat strategic între România şi America. Valoarea totală a proiectului este de 400 de milioane de dolari, din care au fost investiţi 100 de milioane, până în prezent”, a mai adăugat premierul României. În plus, în momentul de faţă este în execuţie conducta de la staţia de tratare a gazului. “Trebuie valorificate toate resursele pe care le avem, într-un mod care să ducă la dezvoltarea economică şi la creşterea calităţii vieţii şi serviciilor din România. Ofer asigurări că Guvernul susţine acest proiect şi va fi alături de acest parteneriat”, a mai explicat Orban.

Odată cu finalizarea lucrărilor, România va face un pas important pentru că va fi prima ţară care va exploata gaz din Marea Neagră

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

la exploatari in Marea Neagra. Dar putini stiu ca aceasta mare are particularitatile ei. S-ar putea sa deranjem balaurul...
0
1
Premierul daca doreste sa dezvolte litoralul sa-l sustina pe Murad! Nu putem dezvolta statiunile din cauza caracatitei. Aplicati strtegia Croatiei daca doriti turism nu balamuc,
0
3
Ce tot o trageti ca va fi prima tara care exploateaza gaze din Marea Neagra? Ca sa vezi ce conducatori avem... Ministrul economiei declara ca asta va fi primul gaz romanesc. Pai bai incompetentilor, platformele de productie ale OMV Petrom trag gaze de vreo 25 de ani! Am si lucrat pe una din platforme, chair asa de habarnisti sunteti cu totii?
7
0
Daca as putea , las scuipa intre ochi pe ludovic orban cum si pe dragnea las scuipa . Doua jigodii care merita sa faca ani buni de puscarie . Acest orban a scapat , cum cum a scapat de puscarie dar locul lui acolo ar trebui sa fie . PNL-isti se comporta la fel ca PSD-isti . Dar o vor suge si uni si alti . Populatia sa desteptat , nu mai pune botu la minciunile lor . Bine , mai sunt si naivi dar din ce in ce mai putini . MUIE PNL. MUIE PSD . SUNTETI NISTE JIGODII CARE ATI TINUT ROAMNIA PE LOC , BA ATI DUSO MULT IN SPATE . IN EPOCA BRONZULUI . AM AJUNS O TARA SUBDEZVOLTATA . TARA AFRICANA .
6
5
normal ca sunt vandute. Cand dragnea striga sa taxam companiile care extrag, USR faceau lobby pentru companiile straine si ii plangeau. Ca sunt taxe mari ca ei nu vin la asa taxe. In norvegia aceleasi companii platesc taxe de 85 la suta plus taxe pe angajat, firma, mersul la toaleta.
9
10
Pnl egal psd aceleasi javre incompetente puse pe jaf
11
9
si cu ce folos pentru noi mai mult ca sigur gazul este vandut altora pe veresie ,daca porcul de stroe ne-a vandut si rezerva de apa pura subterana., jidanilor,ce sa vrem de la gaz
15
1

Prima pagina

LOTO

6/49
71822303312
5/49
13434111825
joker
143338282620