REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VIDEO. Sindicatul Liber al Navigatorilor participă la PROTESTUL DE AMPLOARE de la Bruxelles

VIDEO. Sindicatul Liber al Navigatorilor participă la PROTESTUL DE AMPLOARE de la Bruxelles

Replica API 27 martie 2019 | 02:44 517

Transportul european este în pericol! Concurența neloială, practicile comerciale dăunătoare și dumping-ul social au ajuns să sporească riscurile privind siguranța, pentru toată lumea! Acestea sunt doar o parte dintre aspectele asupra cărora încearcă să atragă atenția sindicaliștii din Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi, printr-un amplu protest organizat, miercuri, 27 martie a.c., la Bruxelles. Printre participanții la protest se numără și sindicaliștii români, din cadrul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Mii de protestatari au scandat, joi, 27 martie a.c., în Bruxelles, pentru a atrage atenția parlamentarilor europeni asupra problemelor cu care se confruntă transportul european. Căci, indiferent că este vorba despre transportul aerian, terestru sau maritim, dumping-ul social și practicile comerciale neadecvate pun în pericol siguranța transporturilor. La protest participă și sindicatele navigatorilor europeni, România fiind reprezentată de Sindicatul Liber al Navigatorilor.

„Obiectivul fundamental al sindicatelor navigatorilor europeni este de a contribui la o industrie europeană de transport maritim puternică, la care să participe un număr tot mai mare de tineri și femei din UE. Campania privind transportul echitabil cere un transort maritim fără dumping social și cu termeni și condiții decente pentru toți membrii echipajului, indiferent de naționalitatea sau locul de reședință. De asemenea, este nevoie de îmbunătățirea drepturilor sociale pentru navigatori și sporirea puterii pentru sindicatelor navigatorilor, pentru a le putea pune îmnma aplicare. Iar pentru a avea profesioniști în domeniul maritim, este necesară o mai bună formare și educație maritimă, adaptate la provocările actuale și viitoare, pentru a oferi perspective mai bune de carieră și dezvoltare”, a transmis Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

„Transportul menține Europa în mișcare. Toți depindem de serviciile de transport pentru călătorii și comert, iar milioane de europeni lucrează în acest sector.

Din păcate, transportul european este în pericol. Concurența necorespunzătoare și practicile comerciale nedorite dăunează serviciilor de calitate, subminează drepturile lucrătorilor și sporesc riscurile privind siguranța pentru toată lumea.

Dumpingul social afectează lucrătorii din transporturi din întreaga Europă: lucrătorii trimiși în alte țări sunt deseori plătiți mai puțin decât angajații locali; depășirea orelor de muncă, deoarece angajatorii și guvernele ignoră regulile privind timpul de odihnă; locuri de muncă distruse de concurența neloială pe baza costurilor, nu a calității. Companiile internaționale adoptă cele mai ieftine contracte, lăsând lucrătorii fără acces clar la asistență medicală și securitate socială; lucrătorii obligați să încheie contracte precare și pe termen scurt; subcontractarea constantă și falşii angajatori duc la ruperea legăturii dintre angajați și angajatori.

În ultimele decenii, politicienii de la nivel european și național au impus un sector de transport mai liber, mai integrat și mai competitiv. Cu toate acestea, nu au stabilit niciodată norme internaționale corespunzătoare pentru a proteja lucrătorii, întreprinderile și cetățenii.

Companiile expuse concurenței excesive reacționează cu dumpingul social. Ei evită sau abuzează de reglementările sociale în numele profiturilor pe termen scurt.

Acest dumping social împinge în jos salariile și condițiile de muncă pentru sectorul transporturilor din întreaga Europa, adâncind diferențele între persoane din diferite grupuri naționale și profesionale. Acest lucru nu este nu este doar o amenințare la adresa locurilor de muncă în transporturi - este un pericol real pentru coeziunea socială și credința oamenilor într-o societate europeană deschisă”, au transmis reprezentanții SLN.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragi prieteni care ati postat si nu numai .Va rog sa vedeti unitatea de actiune a sindicatelor europene din domeniul transporturilor .Nu stiu care este motivul pentru care nu este aceeasi unitate si intre navigatorii romani !
4
1
Este corect dle Nicu. Se poate vedea cine calomniaza pe aici prin identificarea adresei de internet de unde se conecteaza cu data si ora. Respect SLN. Respect Mihalcioiu si echipa.
3
1
Bai Danutze, se vede ca nu ai treaba cu sindicatul si ma intreb de ce te bagi in treburi care nu te privesc . La sindicat sunt alegeri conform statutului. Eu am participat la ultimele doua alegeri, am votat echipa asta care m-a ferit de impozite, a facut sa fie ratificata conventia MLC 2006, mi-a negociat an de an contractul de munca ITF. Astia alde tine aveti alte interese nu cele ale noastre, ale navigatorilor. Cred ca esti un personaj caruia iti sta in gat sindicatul ca mai apara niste drepturi ale navigatorilor pe care ii abuzezi tu. Fortza SLN
4
1
Mihalcioiu asta este ales pe viata? Ca asa pare. A inceput sa-i putrezeasca fundul pe scaunul ala fara sa faca mare lucru.
4
2
Daca nu participi la astfel de actiuni, nu existi! Felicitari SLN pentru reprezentare, pentru exprimarea cu voce tare a problemelor de care ne lovim chiar la noi acasa, in Europa. PS pentru admin site: De ce nu permiteti scrierea cu diacritice? Alfabetul limbii romane este mai bogat cu 5 caractere!
5
1
Un exemplu de viata. O organizatie care duce cu mandrie stindardul maritim romanesc in toata europa. Reprezinta cu onestitate categoria socio-profesionala a navigatorilor romani si navigatorii din familia mea. O mana de oameni inimosi care nu s-au dat niciodata batuti si incearca sa miste lucrurile mai departe. Sincere felicitari domnilor pentru misiunea indeplinita de la Bruxel. V-am vazut vizibili pe canale TV europene de renume, asta inseamna mult in lupta dvs.
6
4
felicitari domnule mihalcioiu si echipei de la sln. este extraordinar ce ati facut acolo. sa vada toata lumea ce inseamna forta sindicala si solidaritatea.
8
2
Ce oameni scelerati sunteti. Pe cine credeti voi ca pacaliti cu replicile astea de doi bani ? Bravo SLN-ului ca face ceea ce trebuie. Mitingul a fost organizat de toate sindicatele europene. Daca nu se duceau trebuia sa ii intrebam de ce nu au facut-o. Dupa cum vad in media romaneasca si internationala chiar au facut un lucru mare. Felicitari domnilor si nu va lasati. Transmiteti in numele navigatorilor romani toate semnalele ca suntem profesionisti, vrem locuri de munca sigure si plaite corespunzator, vrem pensii decente si un transport corect, echitabil.Chibitilor astora le miroase rau gura.
9
1
Orice lucru are costul lui. Lupta sindicala nu se face cu aer dar ce sa ceri unor oameni mici cu care se gandesc numai la bani? Sau te pomenesti ca celelalte mii de oameni au venit asa teleportati si numai romanii nostri pe banii din cotizatii. Eu sunt sindicalist la zi si imi pare bine ca avem un sindicat puternic care sa ma reprezinte. Succes SLN
9
1
pe banii cui se plimba acest specialist de mihalcioiu ? la uitat pe stici ? acasa ? doi betivani si puturosi , numai navigatori nu au fost,erau pretenii lu vali zeicu poarta doi
3
7
Trai neneaca pe banii prostilor care cotizeaza...
7
7
Deplasare, cazare, spritul de dupa, evident diurna,shopping....misto sindicat. PS: Spuneti la Costica ca ochelarii de soare nu se poarta cand sunt nori ...
5
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108