REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Video! STAREA de ALERTĂ a fost PRELUNGITĂ: Iată NOILE MĂSURI

Video! STAREA de ALERTĂ a fost PRELUNGITĂ: Iată NOILE MĂSURI

Replica API 9 iulie 2021 | 00:00 4782

În cursul zilei de joi, 8 iulie, la Palatul Victoria, s-a organizat o conferință de presă după finalul ședinței de guvern. Briefing de presă a fost susținut de premierul Florin Cîțu, ministrul mediului, Tanczos Barna, și secretarul de stat în M.A.I. Raed Arafat, șeful DSU.

În cadrul ședinței a fost aprobată și prelungirea hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă. ,,În ședința de guvern de am aprobat și hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă”, a declarat Florin Cîțu.

,,După cum a anunțat domnul prim-ministru, astăzi a fost prelungită starea de alertă pentru încă 30 de zile. În cele care au fost aprobate, au fost realizate unele modificări, pe care o să le anunț acum.

Poate cea mai importantă modificare îi vizează pe cei care au trecut prin boală. Referitor la certificatul de vindecare pentru Covid, până acum acesta era valabil între 14 și 90 de zile; urmează ca valabilitatea lui să fie prelungită la 180 de zile, tocmai că să vină în concordanță cu ordonanța de urgență privind certificatul digital și abordarea europeană. Deci, în loc de 14 la 90 de zile trecut prin boală o să se prelungească la 180 de zile, deci, va fi valabilă trecerea prin boală 180 de zile.

În rest, s-au mai făcut mici și modificări, și am să dau exemple: referitor la organizarea și desfășurarea activității instituțiilor publice sau private de cultură care administrează spații speciale destinate activităților cultural-artistice în aer liber, se permite până la 1.000 de persoane pe scaune; la organizarea de evenimente private - nunți, botezuri - suprafața pe persoană a fost modificată de la 4 la 2 m - ca să fie toate la fel, că aveam unele 2 m, unele 4 m, acum o să fie 2 m pătrați; la organizarea de evenimente private aferente meselor festive, din nou, 2 m în loc de 4; la locurile de joacă pentru copii nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinaţi.

Cam acestea sunt modificările principale care au fost implementate, plus, la exterior la restaurante nu mai este regula de șase persoane la masă, deci, se elimină regula de șase persoane la masă din momentul în care este eliminată și în interior.”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Video:

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a prelungit starea de alerta sa mai dea si ei niste tunuri,ca oricum nu dau socoteala nimanui!
2
0
Starea de alerta , in contextul actual, nu mai se justifica legal pentru ca tot se constata scaderea incidentei de infectari cu covid !! Strea de alerta este acum ABUZIVA !!!
6
0
de ce stare de alerta? Ha ha Ha
7
1
Ce le mai convine! Ia hai in strada!!
10
1
Da-o in ma-sa de treaba , incet dar sigur vor veni si alegerile....parca va si vad sub pragul electoral , ve-ti fi aruncati la groapa de gunoi la fel ca si celalalt partid istoric , PNT !!!
17
1
aramuianos mult mai multa gingie
7
5
Maidanezul cu botnita trebuie pus cu botul pe labe
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468