REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

VIDEO! Tragedie în Marea Neagră! Doi MORȚI și un marinar DISPĂRUT, într-un NAUFRAGIU

VIDEO! Tragedie în Marea Neagră! Doi MORȚI și un marinar DISPĂRUT, într-un NAUFRAGIU

Replica API 12 martie 2021 | 00:42 11772

O navă sub pavilionul Insulelor Comore s-a scufundat în Marea Neagră, din cauza furtunii. Două persoane au decedat, printre acestea aflându-se și comandantul navei. 10 persoane au fost salvate și una încă este dispărută în valuri. Marinarii salvați au fost transportați la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare.Echipajul navei era format din 13 persoane, toți cetățeni ucraineni. Starea femeii aflate pe navă s-a înrăutățit, fiind preluată de un elicopter. Mai apoi, aceasta a fost preluată de elicopterul SMURD de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pentru a fi transportată la Spitalul Județean. Intervenția de salvare a fost îngreunată din cauza vremii. Căutările marinarului dispărut vor fi reluate vineri.

Nava Volgo Balt 179 s-a scufundat la 150 de km de țărmul constănțean. Incidentul s-ar fi produs din cauza furtunii din Marea Neagră. Comandantul navei a trimis un semnal SOS și a avut noroc pentru că un remorcher românesc se afla în zonă și operațiunile de salvare au început imediat.

GSP Falcon a recepționat mesajul de urgență

La 04:40 dimineața GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava “Volgo Balt 179”. Operațiunea de Salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile 50 km/h și valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179” a fost de abandon navă.

Comandatul GSP Falcon, Victor Marina conduce operațiunile de salvare. Poziția comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS: 76 de mile în largul Mării Negre.

Ultima locație înregistrată, în data de 10 martie

Nava plecase în data de 6 martie din Rusia, respectiv din portul Rostov on Don, și trebuia să ajungă joi în Portul Constanța. Conform site-ului Maritimetraffic.com, ultima locație înregistrată a navei a fost în data de 10 martie, la ora 15.

Sursa: marinetraffic.com

A intervenit și o navă a Poliției de Frontieră

La incident s-a deplasat si o navă a Poliției de Frontieră. „Da, intervine și o navă a Poliției de Frontieră, însă, datorită condițiilor meteo nefavorabile, nava se deplasează cu dificultate”, a declarat pentru Replica, după tragedie, reprezentantul Gărzii de Coastă. Operaţiunea de salvare a fost derulată de serviciul MRCC al Autorităţii Navale Române

La operațiunile de căutare au participat și nava ARSVOM dar și SAR Artemis.

Marinarii salvați au fost transportați la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare.

Cei de la GSP au primit ordin să nu plece din zonă până nu găsesc și a treisprezecea persoană, dispărută în valuri. „Despre singura femeie de la bordul navei, vă putem spune că în momentul în care a fost salvată starea de sănătate era relativ bună, însă, pe parcurs, aceasta s-a înrăutățit drastic”, a declarat, pentru Replica, Radu Petrescu, purtătorul de cuvânt al GSP. Nu a fost găsită, din păcate.

Femeia, preluată de elicopter

GSP a inițiat operațiunea de evacuare medicală pentru un membru al echipajului, pe calea aerului, cu elicopterul. Singura femeie din echipajul ucrainian a fost evacuată cu elicopterul GSP, care a decolat la ora 12.35 din baza GSP Midia. Transportul s-a efectuat ca urmare a agravării stării de sănătate a acesteia. Elicopterul este pregătit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicală). La bordul aeronavei sunt doi piloti, un medic, un asistent medical și un tehnician.

În jurul orei 13.00, militarii ISU au fost solicitați la Aeroportul Mihail Kogălniceanu pentru a prelua femeia de pe navă. Starea acesteia s-a înrăutățit drastic. „Am fost solicitați să preluam o femeie de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, care are nevoie de îngrijiri medicale și face parte din echipajul navei. Aceasta va fi preluată de elicopterul SMURD si transportată la Spitalul Județean Constanța”, au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

La ora 14.06 elicopterul GSP a aterizat pe aeroportul Mihail Koglăniceanu. Femeia a fost preluată de elicopterul SMURD.

Video 1:

Video 2:

Femeia are 26 de ani

Pacienta a ajuns în siguranță la aeroportul Mihail Kogălniceanu. La ora 14.06 elicopterul GSP a aterizat în siguranță pe Aeroportul Kogălniceanu. Pacienta, în vârsta de 26 ani, este echilibrată hemodinamic și conștientă

Aceasta a fost preluată de un elicopter SMURD pentru a fi transportată la SJU Constanța. Conform cadrelor medicale, pacienta are o stare generală bună și este cooperantă.

Date despre navă

Volgo Balt 179 este o navă de tip cargo, construită în 1973, sub pavilionul Insulelor Comore, din Oceanul Indian. Era o navă de construcţie specială, lungă şi îngustă ca să poată intra pe canalul de la Rostov-pe-Don.

În urmă cu doi ani, o altă navă Volgo-Balt s-a scufundat tot în Marea Neagră în dreptul provinciei Samsun din Turcia. 6 din cei 13 membri ai echipajului au murit.

Vom reveni cu informații despre marinarul dispărut, pe măsură ce le vom avea!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru prostovanii de mai jos. VolgoBalt,Omsky,Sormonsky, Done, au fost unele dintre cele mai bune nave construite vreodata, drept dovada, plutesc si dupa 40 ani. Vina nr 1 o au autorotatile nabale din Russia. Ultima i spectie PSC a avut-o in urma cu cateva zile si a fost OK. Marinarii au si ei o vina ca nu au invatat csnd trebuiau, altfel ajungeau sa navige in alte conditii. Pentru cei ce nu au fost vreodata pe mare, taceti in pula mea de prosti amarati. Ciao.
1
2
ARSVOM e condusa de fooooarte multi ani de un ratat pe nume manole. Ce plm nu e dat afara? Aaaa pentru ca ma-sa a fost responsabila la alimentara Brotacei pe vremea lui ceausescu! Pielea pulii manole.
12
0
Oare herculesu de la arsvom ce facea de nu a putut interveni si a venir giespi falconu? Inca o ciorbica pentru gabica nu!
8
5
Felicitari salvatorilor romani indiferent ce nume poarta si cum sunt etichetati politic. Salvarea oamenilor din echipaj este primordiala si s-a facut. Bravo GSP si celorlalte forte care au intervenit la timp. Buchete de trandafiri aruncate in mare pentru cei disparuti, au fost eroi sa navighezi cu un dric mortuar de 48 de ani vechime, probabil, ruginit fiind, s-a rupt in doua. In maxim 3 zile il vor gasi si pe cel de-al treilea disparut in mare. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei morti la datorie pentru o bucata de paine ! Nu uitati romani ca si noi am avut o flota comerciala civila de 300 nave.
20
0
era cu carbuni?????
3
0
Sa speram ca au antrenament ptr.apele reci! Ca paturile nu le stau de cald!
2
0
ba iesti prost? ceai facut bobita? sti ce zic?
1
1
Peeeee seeee deeee e de vina!
6
2
in timp ce marea neagra colcaie denave de razboi rusesti politia de frontiera nu poate interveni erau valuri mari,culmea a ajuns o barca de la gsp care era in zona ,cautau calcan panaramelor
6
3
Apele adanci sunt cele mai linistite. Asa si portul Constanta. Liniste in aparenta, jocuri de culise si zdranganit de catuse in strafunduri. Zgomotul il atentioneaza pe fostul si actualul sef al Agentiei de Salvare Maritima ARSVOM, Manole Daniel.Un ARSVOM luat pe persoana fizica de actualul conducator care a revenit la conducere dupa ce a fost demis ptr incompetenta.Vezi raport corp control MT,vezi raport corp control Prim Ministru,vezi raport Curtea de conturi,vezi cercetare DNA .Domnule ministru al transporturilor chiar nu vedeti adevarul ?
14
0
ieri a fost bulau in M.Neagra!exista meteoare si avize de furtuna,de ce plm cdt nu a stat la adapost cu carbunele stiind ca are o EPAVA sub comanda?!dupa ultima pozitie pe marine traffic,putea sa schimbe de drum si sa stea la adapost la Sevastopol,da'.....pacat,acum e prea tirziu,plinge famila lui si a celorlalti!nu conteaza ce zice armatoru',charteru',esti cdt si ai decizia,chiar daca ti-e frica ca te schimba sau nu mai iei bonusu'!si sint o gramada care chipurile cdt si duc vaporu' n balarii,citeodata iese cit de cit bine ,dar citeodata se duce dracu' sandramaua!Dzeu sa-i odihnesca!
14
0
Mai exista Radionav?
12
0
Mai ARSVOM doar toaca si spala banii Nu ai vrea sa vina Dorel de la ARSVOM sa te salveze probabil ca va da peste tine asta daca nu ajunge in Hawai . Pentu reporterii nostii minunati citez ..comandantul navei a trimis un semnal SOS si a avut noroc... esti sigura ca a avut noroc ? comandantul a decedat
25
0
RADIONAV-ul de ce nu a receptionat SOS-ul ?
12
1
ioane dak esti bleg makr nu mai da di crenvusti nu tia scris clar k sa dus si o nava militar.SI PNTRU 12:10 ma baiatule tu sti cu ce se manink salvarea p mare adik sa intervina navele din jur adik ai era in apropiere. K dakberai tu la balta asteptai sa vina sa t ia ARSVRUM nu te urki p bark lu GSP
3
18
Si ce legatura are poza unei nave militare cu o nava civila scufundata ?
17
0
acest asa zis vapor banuiesc ca a mai fost pe la constanta, cum a trecut de inspectii ??? asa vedem indirect ce mafie colcaie prin zona portuara.
24
0
ARSVOM este o institutie aflata in declin..schimbarea managerului cu unul care a fost demis pentru incompetenta si care are institutia pe persoana fizica desi nu performeaza ca individ deloc ridica multe semne de intrebare...studiati planul de achizitii publice, aflat pe site-ul institutiei si veti fi uimiti...urmariti achizitiile de cand s-a schimbat conducerea...noaptea mintii..si ne mai miram ca GSP ul ajunge primul la interventii..in curand va prelua ARSVOMul ..si o sa ii multumim din suflet partidului
27
1
Pentru asta de mai jos ,Paul cu p.la lunga....nava a plecat dintr-un port Rusesc , ce treaba are ANR-ul ? Si mai taie din p.la aia , da-o draqului de treaba, lauda de sine.....
19
2
la operatiune nu participa decat GSP Falcon si un mineralier. ARSVOM este incapabil sa actioneze. Sunt in schimb capabili sa rontaie banii
38
3
Era de asteptat toate volgo balturile sunt niste coji, daca calci pe coverta ti-e frica sa nu-ti intre picioru prin capac
26
1
De vina este ANR ul, care prin serviciile PSC, Marpol si ISPS, le da OK sa navige in schimbul unor sume de bani. E traditie i Romania. Cei de mai jos, niste analfabeti tigani borati.
28
10
Unde e Putin sa-i salveze
4
9
Era opel cu
3
17
Era AMIRALUL Chit chit la comanda, asa se va scufunda si Constanta.
31
17

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468