REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Videoclipurile încărcate pe TikTok, verificate printr-un sistem automat de eliminare a clipurilor care încalcă regulile

Videoclipurile încărcate pe TikTok, verificate printr-un sistem automat de eliminare a clipurilor care încalcă regulile

Replica API 12 iulie 2021 | 00:00 487

Aplicaţia TikTok a anunţat vineri că va intensifica folosirea de sisteme automatizate pentru a elimina videoclipurile de pe platforma sa care încalcă regulile comunităţii.

În prezent, videoclipurile încărcate pe platformă trec prin instrumente tehnologice care pot recunoaşte şi semnaliza eventualele încălcări care sunt apoi examinate de un membru al echipei de moderare. Dacă se identifică o încălcare, videoclipul este eliminat şi utilizatorul este notificat, a spus TikTok, potrivit mediafax.ro, citat de stiripesurse.ro.

Compania deţinută de ByteDance a anunţat că în următoarele câteva săptămâni va începe să automatizeze eliminarea tipurilor de conţinut care încalcă politica privind siguranţa minorilor, nuditatea şi activităţile sexuale sau conţinutul violent şi grafic.

Compania a declarat că acest lucru va ajuta echipa de moderare să se concentreze mai mult pe domenii extrem de contextuale şi nuanţate, cum ar fi agresiunea, hărţuirea şi dezinformarea.

TikTok a adăugat, de asemenea, că va trimite un avertisment în aplicaţie la prima încălcare. Cu toate acestea, în cazul unor încălcări repetate contul poate fi, de asemenea, eliminat definitiv.

Schimbările au loc pe măsură ce reţelele de socializare, inclusiv Facebook şi TikTok, au fost supuse unor critici ample cu privire la amplificarea discursurilor de ură şi dezinformării la nivel global pe platformele lor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108