REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Vieți distruse din cauza jocurilor de noroc: s-a SPÂNZURAT din cauza pariurilor sportive

Vieți distruse din cauza jocurilor de noroc: s-a SPÂNZURAT din cauza pariurilor sportive

Replica API 16 martie 2020 | 00:00 10412

În spatele fiecărui dependent de jocuri de noroc se ascunde o poveste tragică: oameni care-și pierd familia, casa și chiar viața. Dependența de jocuri e considerată o boală psihică și are nevoie de tratament și consiliere, fiind uneori chiar mai gravă decât consumul de droguri.

Jocurile de noroc, și în special pariurile sportive, dar și păcănelele, au devenit și la Constanța principalul ”sport” practicat de tineri și nu numai. Conform unor statistici, 15% din totalul populaţiei de peste 18 ani a jucat cel puțin o dată în ultimul an jocuri de noroc de tip loto, pariuri sportive offline, jocuri de tip slot machines, jocuri, online sau jocuri de cărți. Jucătorii care practică unul dintre jocurile de noroc cu frecvenţă cel puţin săptămânală sunt preponderent bărbaţi tineri, necăsătoriţi, din mediul urban, cu educaţie medie şi cu un venit mediu pe gospodărie de aproximativ 2,500 lei. 32% dintre jucătorii ce practică jocuri de noroc cu frecvenţă săptămânală au între 18 şi 24 ani. Dintre aceștia, 98.000 de români manifestă probleme de dependență de jocuri de noroc.

Case de pariuri la fiecare colț în Constanța

În Constanța, aproape la fiecare colț de stradă există câte o casă de pariuri, unde oricine poate să intre și să își umple buzunarul cu câștiguri fabuloase. Asta...într-o lume ideală și utopică. Mirajul ieșirii din sărăcie rapid atrage zilnic sute de mii de pariori sa joace, fie pe echipa preferată, fie să își încerce norocul la așa numitele ”păcănele”. Unii fac din asta un mod de viață, recurgând chiar și la metode disperate din cauza pierderilor. ” Sunt oameni care joacă zilnic 2-3 lei, sperând la câștiguri de miliarde, dar sunt și alții care practic își petrec întreaga zi în agenție, ajungând să parieze zilnic și 10.000 de lei, fără să câștige nimic.

Există însă și oameni care au renunțat la viață din cauza pariurilor. ” Soțul meu ajunsese să bage aproape tot ce câștigam din administrarea unui magazin alimentar la pariuri sportive. Treptat, a ajuns să se împrumute la cămătari, și din cauză că nu a mai putut plăti datoriile s-a sinucis, spânzurându-se în baie. Am rămas cu doi copii, și cu datorii pe care nu cred că o să le pot plăti vreodată.” a declarat pentru ziarul Replica, Luminița M., soția unui parior împătimit care a ales să își curme viața din cauza pariurilor. Un alt caz dar cu un deznodământ un pic mai fericit este cel al lui Radu L., care a ales să își relateze întâmplările pentru a fi învățătură de minte pentru alții. „ Munceam ca fotograf, pe la diverse evenimente sau pe unde mai era nevoie. Câștigam destul de bine, iar pariurile sportive erau pentru mine doar un hobby, o relaxare după o zi încărcată. Pe parcurs, lucrul acesta s-a schimbat, așa că am ajuns să renunț la evenimente programate, doar ca să nu ratez cine știe ce jackpot sau cotă babană. Totul a culminat cu pierderea a aproape 30.000 de euro, toate economiile pe care le acumulasem împreună cu soția mea. Așa mi-am pierdut familia, soția a divorțat de mine și a plecat împreună cu copiii în Italia ca să uite de mine” a povestit pentru Replica, acest fost parior.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si daca s.a spinzurat ce?tot trebuie sa pkateasca datoriile aia care au ramas!
1
3
de acord cu ideea ta. sa mute toate minicazino intr-o zona singulara si sa vezi acolo... vegas, beibi. concentratie de noroc pe metru patrat, patrat fara caciulita la primul A. propun si nume pentru cartier: LAS Henri Coanda sau LAS-PA-LAS, suna bine, nu!? se rasuceste Coanda-n mormant daca aude ca numele sau a ajuns atat de faimos incat sa faca obiectul locuintelor de RRomi
4
1
a castigat multa muie
5
4
Pacanelele ar trebui interzise in toata tara,se distrug familii din cauza lor...
14
3
ma diarilor face reclama la jocuri uhh laturilor!!
5
3
sotul meu a castigat intro seara si neam luat vila si masina
3
8
Primaria ar trebui sa inchida in aceasta perioada toate casele de pariuri!!!! imediat! apoi ar trebui sa nu mai dea autoreizatii de functionare pe toate strazile ci sa le grupeze intr o zona a orasului ,nu foarte accesibila! facem rau copiilor nostrii! sper ca Dnul Fagadau sa ia aceasta decizie cat mai repede!
8
2
Unde l-ati gasit ma pe Stoian asta? Fiecare articol nou e mai penibil decat cel anterior... Cringefest.
7
4
Inchideti toate cosmeliile astea de case de pariuri. La munca pe camp.
19
1
Unici in Europa ! Pe primul loc la tot ce distruge viitorul unei natiuni ! Huooo ..parlamentarilor ce au dorit acest lucru .
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212