REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Viitorul politician Bajdechi îşi încheie viaţa de elev solicitând demisia inspectorului general şcolar

Viitorul politician Bajdechi îşi încheie viaţa de elev solicitând demisia inspectorului general şcolar

Replica API 7 august 2014 | 00:00 103

Nebunia dintre elevi şi ISJ continuă

Nebunia dintre elevi şi ISJ continuă

În loc să îşi vadă de vacanţă şi eventual să meargă pe plajă, unii dintre elevii constănţeni au dispoziţie pentru proteste. Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Bajdechi, alături de urmaşul său la şefia asociaţiei, Eduard Burghelia; preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Alexandru Manda şi Robert Băjenaru, au protestat, miercuri, în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Aceştia au denunţat demiterea directorului Palatului Copiilor, Ilhan Mustafa şi au acuzat lipsa de transparenţă, înlocuită de "numirile abuzive", pe "criterii politice".

"Tragem un semnal de alarmă asupra problemei pe fond la această schimbare. În primul rând, este regretabil că se fac schimbări de pe o zi pe alta şi cei care sunt schimbaţi află din presă. De asemenea, nu considerăm normal ca Palatul Copiilor şi alte instituţii de învăţământ să fie subfinanţate şi, de aceea, adresăm şi un mesaj public, că educaţia trebuie finanţată corespunzător. Dezaprobăm, de asemenea, numirile politice care se tot fac şi, până la urmă, în orice proces de selectare a unor manageri trebuie să fie consultaţi şi beneficiarii. Nu spun că trebuiau elevii să fie sunaţi de inspectorul general, dar trebuia să fie cel puţin o procedură transparentă, nu să aflăm de pe o zi pe alta că un director de nouă ani este schimbat din funcţie şi numit altcineva", a precizat Bajdechi. De asemenea, preşedintele CJE Constanţa a acuzat faptul că noua numire la conducerea Palatului Copiilor, în persoana lui Cristian Popa, este o continuare a măsurilor "abuzive", întrucât acesta ar fi un apropiat al inspectorului general şcolar al ISJ, Răducu Popescu. "CJE Constanţa dezaprobă demiterea domnului director Ilhan Mustafa. Dumnealui conduce Palatul Copiilor de nouă ani, este un manager excepţional, este o persoană care susţine elevii din Constanţa. Dezaprobăm ca directorii să fie schimbaţi sau numiţi politic, este anormal ca aceste proceduri să aibă loc aşa cum sunt ele în prezent, iar persoanele schimbate din funcţie să afle de asta din ziar. Susţinem că numirea directorilor ar trebui să aibă loc în mod transparent, prin concurs, nu cum este în prezent, prin delegaţie. Ne-am gândit şi la o petiţie scrisă, pe care dorim să o înaintăm domnului director (Răducu Popescu - n.r.). Persoana numită în prezent, nu o cunoaştem, dar am aflat că este un apropiat al domnului director, este un coleg de catedră de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu doctoratul luat la Piteşti şi nu considerăm că este normal ca domnul Mustafa, care a condus nouă ani Palatul Copiilor să fie schimbat în acest fel", a explicat Manda.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272