REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Dum., 21 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6706
9.2° Constanța Duminică, 21 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6706
 

Vijelia a smuls copaci, cabluri și acoperișuri. Video

Vijelia a smuls copaci, cabluri și acoperișuri. Video

Andreea CONDURACHE 2 aprilie 2024 | 13:59 1347

În contextul avertizării cod portocaliu și cod galben de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, în intervalul 02 aprilie a.c., ora 08:00 – ora 13:00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe, Alba, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Suceava, Vâlcea și municipiul București, zone în care pompierii salvatori au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, 4 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 3 case, 1 anexă și 16 autoturisme.

Vijelia a smuls copaci, cabluri si acoperisuri. Videofoto ISU Alba

Din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din județul Prahova.

Vijelia a smuls copaci, cabluri si acoperisuri. Videofoto ISU Prahova

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.

Vijelia a smuls copaci, cabluri si acoperisuri. Videofoto ISU Iași

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități din județul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp. Important de menționat este faptul ca în urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite.

Pompierii salvatori rămân la datorie în sprijinul cetățenilor și autorităților din zonele aflate sub incidenta codurilor meteo prognozate.

,,Pentru preîntâmpinarea situațiilor care va pot pune viața în pericol, respectați recomandările noastre!

-Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
- Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

- Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

- Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.”, au transmis reprezentanții IGSU.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614