REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Viktor Bout, tratat cu mănuși de americani

Viktor Bout, tratat cu mănuși de americani

Victor ROTARU 9 decembrie 2022 | 15:44 601

Rusul Viktor Bout le este recunoscător americanilor pentru tratamentul respectuos și generos pe care l-au acordat în timpul schimbului, a declarat Alla Bout, soția sa, vineri pentru TASS.

"A spus că este recunoscător părții americane pentru că a fost hrănită. Eu, spune el, nu am mâncat atât de mult în ultimii 12 ani practic. A fost tratat foarte nobil, cu respect: nu era încătușat, nu era încătușat, era tratat foarte generos, au vorbit cu el. S-a discutat totul", a explicat ea.

Soția cetățeanului rus a mai spus că una dintre angajațele închisorii i-a cumpărat haine din banii ei. În plus, în timpul schimbului, partea SUA și-a cerut scuze pentru că nu a avut timp să-și pregătească desenele și documentele pentru transfer. Familia lui Bout se așteaptă ca SUA să predea documentele și desenele ambasadei Rusiei în viitorul apropiat.

"Sper ca toate documentele și desenele sale să fie predate ambasadei Rusiei în viitorul apropiat. Am vorbit deja cu trimisul rus în această seară. Sperăm că partea americană îi va oferi acele documente și desene pe care nu le-a putut. să ia din închisoare, nu au fost pregătiți la timp”, a precizat soția sa.

Ea a adăugat, de asemenea, că Bout s-a simțit groaznic după călătorie și a fost foarte epuizat, deoarece nu a dormit de trei zile. "Viktor Anatolyevich se simte îngrozitor și este extrem de epuizat. Nu a dormit de trei zile. Acest lucru se datorează călătoriei și aspectelor emoționale ale tuturor", a detaliat ea.

Ministerul rus de Externe a raportat pe 8 decembrie că Viktor Bout, un cetățean rus, care ispășește o pedeapsă cu închisoarea în Statele Unite sub acuzații de trafic de arme, se întoarce în Rusia ca urmare a unui acord cu SUA pentru a-l schimba cu un american. jucătoarea de baschet Brittney Griner, care a fost reținută în Rusia pentru contrabandă de droguri în februarie 2022.

La sosirea lui Griner pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova din New York, două cartușe cu ulei de canabis au fost găsite în bagajele ei în timpul inspecției bagajelor. Potrivit unui expert, substanța era uleiul de canabis, care se califică drept substanță narcotică. Instanța a condamnat-o la nouă ani într-o colonie penală.

În calitate de membru al echipei naționale feminine a Statelor Unite, Griner a câștigat medalii de aur la Campionatele Mondiale din 2014 și 2018, precum și la Jocurile Olimpice din 2016 și 2020. Înainte de arestare, ea a jucat pentru clubul profesionist de baschet din Ekaterinburg din Rusia.

Viktor Bout a fost arestat în capitala Thailandei, Bangkok, în 2008, în urma unei înțepături a agenților federali americani. El a fost acuzat de conspirație pentru a livra arme unui grup considerat o organizație teroristă de Statele Unite. În 2010, Bout a fost extrădat în Statele Unite. În aprilie 2012, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare și amendat cu 15 milioane de dolari, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Viktor Bout a fost arestat în capitala Thailandei, Bangkok, în 2008, în urma unei înțepături a agenților federali americani.ASTA SE INTAMPLA CAND ESTI RUDA CU VANGHELIE SI FOLOSESTI GOAGĂL TRANSLEIT.Deci FBI ul l-a intepat si el a cazut.Da-ti demisia…
7
0
Stai si te gandesti cum dkk astea se intampla in ziua de azi!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367