REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Viktor Orban: Cine ajută Ucraina, cine transportă arme și cine antrenează soldați este în război cu Rusia

Viktor Orban: Cine ajută Ucraina, cine transportă arme și cine antrenează soldați este în război cu Rusia

Valentina CAMARA 10 ianuarie 2023 | 00:00 730

Premierul ungar Viktor Orban a susținut un nou discurs pro rus, care a dat naștere la îngrijorări în rândul liderilor europeni. Acesta a afirmat că statele europene sunt deja în război până la brâu și speră că nu vor intra până la gât.

Viktor Orban

Viktor Orban a declarat că cei care ajută Ucraina în războiul cu Rusia se află în război: „O mare parte din Europa este deja implicată în acest război. S-au lăsat atrași în război. Cei care transportă arme sunt parte din război. Cel puțin până la glezne. Cei care antrenează soldații uneia dintre părți sunt băgați în asta până la genunchi.

Aceia care nu doar antrenează soldați, dar oferă ajutor operațional... Cei care antrenează trupe sunt legați de acest război. Dacă pentru un an întreg una dintre tabere este finanțată... Nu doar cheltuielile militare, dar și cele guvernamentale. Așa cum face Uniunea Europeană cu 18 miliarde de euro. Asta înseamnă că ești în război până la brâu. Sper din suflet că Europa să nu se bage în treaba asta până la gât“.

Premierul ungar susține că țara sa este neutră și că trebuie încheiat cât mai repede un armistițiu: „Ungaria a reușit să stea deoparte complet de toate astea. Și am reușit să facem asta în ciuda presiunii internaționale. Punctul nostru de vedere este că un armistițiu trebuie semnat imediat. Trebuie să avem de îndată negocieri de pace și trebuie să găsim pacea“.

Context:

Viktor Orban nu a renunțat la relațiile sale bune cu Moscova, comportându-se ca o trompetă a Kremlinului. Premierul ungar nu a pus în aplicare sancțiunile dispuse la nivel internațional împotriva Rusiei, Ungaria beneficiind în continuare de de gazul rusesc.

Premierul ungar Viktor Orbán şi foştii şefi de guvern Silvio Berlusconi şi Gerhard Schröder sunt singurii politicieni din Uniunea Europeană care au primit anul acesta urările de Crăciun şi Anul Nou ale lui Vladimir Putin.

La sfârșitul anului trecut, Viktor Orban a blocat din nou prin drept de veto un pachet financiar pentru Ucraina în valoare de 18 miliarde de euro. Potrivit analiștilor, liderul de la Budapesta caută prin presiunile pe care le face să obţină deblocarea fondurilor europene destinate ţării sale, la care Ungaria şi-a pierdut accesul după ce Comisia Europeană a stabilit că în ţară a avut loc un puternic declin al democraţiei şi o agravare a fenomenului corupţiei, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o swge bogat. Cine nu ajuta ucraina e mwist ca el si ca nae.
2
1
Are dreptate.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102