REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Viktor Orban susţine că Ungaria va fi scutită de la plafonarea preţului gazelor

Viktor Orban susţine că Ungaria va fi scutită de la plafonarea preţului gazelor

Victor ROTARU 22 octombrie 2022 | 00:00 487

O astfel de restricție nu s-ar aplica tranzacțiilor pe termen lung, cum ar fi contractul de furnizare valabil 15 ani pe care Ungariei îl are cu compania rusească Gazprom.

„Am convenit că, chiar dacă există un plafon la prețurile la gaze în Europa, acesta nu va afecta acele contracte pe termen lung, fără de care ar fi imposibil să aducem gaze Ungariei în câteva zile. Cu alte cuvinte, suntem scutiți de la plafonarea prețului gazelor, așa că nu pune în pericol aprovizionarea sigură cu gaz a Ungariei”, a scris Viktor Orban pe pagina sa de Facebook.

Orbán a subliniat că chiar dacă ar exista o achiziție comună de gaz în Europa, aceasta nu va fi obligatorie pentru Ungaria. „Totodată, toate opțiunile de cumpărare ne rămân deschise. Acest lucru este important, pentru că putem scădea prețul transportatorilor de energie în țara noastră doar atunci când sunt mai multe resurse disponibile, cu cât concurența pe piața energetică din Ungaria este mai mare„, a adăugat premierul maghiar.

„Este ora 2 (n.r. – noaptea de joi spre vineri) la Bruxelles. Prima zi a summit-ului UE tocmai s-a încheiat. Vom continua negocierile vineri, dar am încheiat cu succes cea mai importantă problemă, cea energetică. Cea mai mare amenințare la adresa Ungariei au fost recomandările de energie ale comitetului. Am fi riscat ca transporturile de gaze către Ungaria să fie oprite în câteva zile. Această amenințare a fost eliminată cu succes astăzi. Nu am fost lăsați singuri, așa că am reușit să obținem o înțelegere corectă. A fost o bătălie lungă, dar am reușit să apărăm interesele Ungariei”, a mai scris Viktor Orban în postarea sa.

Joi, înainte de summit, Orban a declarat că Ungaria nu este singura țară care se opune propunerii Comisiei Europene de plafonarea a prețului gazului rusesc și de a introduce un mecanism paneuropean de cumpărare a gazelor, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108