REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vîlceanu: Program de finanţare a spitalelor, proiecte pentru secţiile ATI şi sisteme de alertă la incendiu

Vîlceanu: Program de finanţare a spitalelor, proiecte pentru secţiile ATI şi sisteme de alertă la incendiu

Replica API 24 martie 2022 | 00:00 329

Spitalele care vin cu proiecte pentru secţiile ATI şi pentru sisteme de alertă în cazul incendiilor vor beneficia de finanţare printr-un program special, a anunţat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu

"Legat de secţiile de ATI, de spitale, după ce s-au întâmplat acele accidente nedorite din secţiile ATI în relaţia cu sistemele de oxigen, incendii, explozii, am generat un program prin care sunt finanţate spitalele care vin cu proiecte pentru fluidele medicale şi, de asemenea, sisteme de alertă în cazul incendiilor sau depăşirii nivelului de oxigen în încăpere", a precizat Vîlceanu la o dezbatere pe tema stadiului absorbţiei fondurilor europene şi a PNRR, scrie Agerpres.

El a adăugat că sunt peste 40 de spitale interesate de acest program, iar suma care va fi alocată se ridică la peste 30 de milioane de euro.

"Apelul de proiecte abia a început şi programul a fost instituit la finalul anului trecut. Erau peste 40 (n. red. - spitale) ultima dată când am verificat, deci există un interes, undeva peste 30 de milioane de euro erau alocaţi. Dacă va mai fi nevoie de bani, mai găsim şi vrem să finanţăm toate aceste proiecte", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, România a absorbit 33 de miliarde de euro din totalul de 48 de miliarde pe care le-a avut la dispoziţie.

"Până în prezent, România a reuşit să aibă o absorbţie de aproximativ 66% din sumele pe care le-a avut la dispoziţie. Este vorba de 20,5 miliarde (n.red. - euro) pe programe operaţionale şi 12,4 miliarde pe agricultură. Împreună, însumează 33 de miliarde din aproximativ 48 de miliarde pe care le avem la dispoziţie. Terminăm programele operaţionale în 2023. Nu credem că poate exista o situaţie în care să trebuiască să returnăm banii la Comisie. Pentru perioadă de programare, noutatea este că vom avea un program operaţional destinat special Sănătăţii, vom avea opt programe naţionale şi opt programe regionale", a punctat ministrul, menţionând că sunt prevăzute fonduri şi pentru refugiaţi.

În perioada următoare, reprezentanţi ai Comisiei Europene vor veni în România pentru a vedea modul în care sunt dislocate sume pentru refugiaţi, a menţionat Vîlceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272