REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

VIN AMERICANII! 10.000 de MILITARI se vor instala la KOGĂLNICEANU, în următorii ani

VIN AMERICANII! 10.000 de MILITARI se vor instala la KOGĂLNICEANU, în următorii ani

Replica API 15 martie 2021 | 23:47 10378

România a lansat o licitație uriașă pentru lucrări de extindere a Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, prima parte a proiectului de aproape 3 miliarde de euro care va duce la construirea unui mic oraș, în care vor locui 10.000 de militari americani, cu familiile lor. Baza de la Kogălniceanu va deveni astfel una dintre cele mai mari baze NATO din Europa.

Statul român a lansat pe 2 martie 2021, prin Ministerul Apărării Naționale- Unitatea Militară 02523, o licitație pentru ”Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”.

Contractul presupune ”Lucrări de construcții de aerodromuri, piste de decolare și de aterizare și suprafețe de manevrare” și reprezintă începutul primei etape de realizare a proiectului de mărire și modernizare a bazei militare de la Kogălniceanu, în valoare totală de 2,8 miliarde de euro, întins pe o perioadă de 20 de ani.

Valoarea estimată a acestei prime etape este de 2.148.126.437,14 de lei, fără TVA, echivalentul a circa 440 de milioane de euro, iar durata de realizare a acesteia este de 106 luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 27 mai 2021.

Primul criteriu care trebuie îndeplinit de companiile interesate este ”Obținerea avizului de securitate pentru acces la informații clasificate secret de serviciu eliberat de Direcția Contrainformații și Securitate Militară conform Ordinului ministrului Apărării Naționale nr. M9/2013 publicat în M.Of. nr.115 din 28.02.2013”.

Investiții de 12,7 miliarde de lei în următorii 20 de ani

Studiul de fezabilitate aferent investiției este de asemenea clasificat ca secret de serviciu, ca și varianta integrală a caietului de sarcini.

Pe lângă obținerea avizului de securitate, companiile trebuie să dețină sisteme informatice și de comunicații acreditate din perspectiva securității informațiilor clasificate, plus programe de prevenire a scurgerii de informații clasificate avizate de Serviciul Român de Informații (SRI).

Conform documentației explicative, ”în climatul geostrategic actual, în care se conturează atât reactivarea faliilor politico-economice și militare pe axa est-vest, cu revirimentul antagonismelor specifice Războiului Rece și, dincolo de acestea, prin desfășurarea unor acțiuni de aproprieri ilegitime de teritorii la est (referință la anexarea peninsulei Crimea de către Rusia de la Ucraina în 2014 – n.r.), dar și amenințări proprii confruntărilor asimetrice precum actele de terorism caracteristice spațiului Orientului Apropiat și Nord African, exportate în Europa, dezvoltarea unor capacități menite să asigure suportul logistic al intervențiilor armate, în special al celor aeriene, este vitală”.

Astfel, ”se impune realizarea unor facilități minimale operaționale noi, precum și dezvoltarea și integrarea celor existente la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, pentru Forțele Armate Naționale și partenerii strategici, pentru operarea în siguranță și în timpi optimi a unei escadrile de avioane multirol, în intervenții de apărare sau ofensive”.

Baza militară de la Kogălniceanu va deveni la finalul celor 20 de ani una dintre cele mai mari baze NATO din Europa, în urma unor investiții totale estimate de Guvern în 2019 la 12,7 miliarde de lei, echivalentul a circa 2,8 miliarde de euro.

Militarii americani și familiile lor vor dubla populația comunei Mihail Kogălniceanu

Proiectul presupune investiții în infrastructură, spații de cazare, dar și unități medicale și de învățământ, magazine și cinematografe. Noile construcții se vor realiza pe o suprafață desfășurată de 30 de hectare, la care se vor adăuga drumuri și platforme aeroportuare pe alte 300 de hectare.

Noua bază va găzdui 10.000 de militari americani, care se vor muta la Kogălniceanu cu familiile lor. Acest lucru va duce, practic, la dublarea populației din comună, iar în județul Constanța va apărea un mic oraș american.

„Va fi un mic orășel efectiv. Vor veni aproximativ 10.000, deci ne vom dubla populația cu încă 10.000. Va fi un cartier, se vor construi case cu toate utilitățile, cu spații locative comerciale, medicale, o suprafață destul de mare, care se va lua din extravilan o parte și din intravilan”, declara la un moment dat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu.

Baza militară Mihail Kogălniceanu adăpostește acum câteva sute de militari americani și piloți NATO implicați în misiunea de poliție aeriană deasupra Mării Negre, cărora li se adaugă alte sute de angajați civili români.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le doresc sa locuiasca cu copii lor la M.Koganiceanu si Deveselu. Familia lor va fi in siguranta.
0
0
Ce de simpatizanti ai bolsevicilor pe aici . Rusine !!!
31
1
Au vrut evreii sa aiba un stat in Bucovina si nu au putut , dar vin akm....
2
2
Vin americanii sa ne futa femeile.
4
1
baaaai, constanta e anexa saraca a bucurestiului nu ti-ai dat seama pana acum? ai aeroport la bucuresti 2 ore de mers cu masina, ia vezi tu cat faci de la bucuresti pana la brasov, cluj, sibiu bacau craiova sau timisora!
4
3
Sunt de acord , insa va rog autoritatile din zona Constanta construiti cu bani din impozite si fonduri NATO sa ne construti un aeroport international la Medgidia ,Valu etc pentru populatia din regiune care doreste sa calatoreasca in lume. Iasul,Craiova , Sibiul ,Clujulsi Timisoara au sute de curse catre Europa si lume , noi care avem mii de navigatori , cetateni care calatoresc on toata lumea din constanta ,tulcea, galati , braila chiar si militarii Nato !
6
5
Incepe razboiual, pregatiti-va!
7
14
are fetili de munca , cu negrii, fac gemeni
9
9
Informatia este o teapa. Nu vin familiile soldatilor.Vin numai contingente de rotatie 600-800 soldati la 6 luni conform conceptul actual al bazelor USA. Se incearca vanzarea de terenuri in Kogalniceanu la fraeri si o baga cu familiile.
10
7
Vin americana sa ne futa nevestele, deabea astept sa vad puli de negrii vara
8
11
Proprietatea e tot mai greu de aparat si pastrat , asa ca se pune intrebarea daca pot face o baza din asta si n curte?Pina ajunge vicinii sa si faca relatii si prin America , poate mai prind citeva clipe de liniste.
6
6
o sa va futa astia si-n urechi
11
11
Ceea ce nu se spune este faptul ca miliardele de euro sunt platite de statul roman, prin suferinta copiilor si batranilor nostri. Va fi o facilitate romaneasca pusa la dispozitia SUA. Ce nu se mai spune este ca de sutele de hectare au fost expropriate fortat, pe un pret de nimic, de la cetatenii din Kogalniceanu si Lumina. Acestia au pierdut o sursa de subzistenta, contracte pe fonduri europene si investitii masive. Sunt procese in acest sens. Mai este si pericolul atragerii zonei intr-un conflict militar.
17
12
Au iesit din foame toate curvele de pe publi24, ar fi frumos sa ii intampine la aeroport.
11
9
SHIEEET!!!
10
9
Care e problema? Americanii au grija de interesele lor economice in Europa,in asa fel incat sa elimine cat se poate de mult afectarea teritoriilor lor si sa plaseze eventualele riscuri in afara SUA. In toata istoria noastra,am fost la chweremul intereselor marilor puteri si a avut avantaje numai in momente in care interesele alora au coincis in unele aspecte cu ale noastre. Langa astea,se face mult vorbire ,multa propaganda si prosteala,care in final nu aduce paine pe masa .
12
11
mai bine le aduci pe ma-ta si pe sora-ta , sa le futa americanii in toate gaurile !
16
9
Asria un singur bine aubfavit in Europa, in al doilea razboi mondial. In rest numai talente. Sa ramana in tara lor smechera, n-avem nevoie de ei, oricat am visa noi urat ca intra Rusii nu stii cand sa ne casapeasca, de oarca ar fi plecat vreodata de aici. Iar americanii acelasi stil. De pe unde ajung, nu mai pleaca. Go fuck youreself!
15
12
Baieti stati calmi ca nu va fura femeile astia , si daca le fura e vina femeilor nu a voastra .
15
8
bai pestanilor care sunteti,sa va puneti dorintele la saramura caci americanii astia numai sunt, nici ei ce au fost,majoritatea dintre ei sunt gay parte pasiva,poate scoateti ceva cu militaresele care si ele sunt lesbi
13
9
vin chineji pe autostrada bechtel cu f16,5.
7
12
vezi ca niste strainezi tot anglosaxoni au dat un dosar cu dovezi INFAILIBILE despre pedofilie si alte nnenorociri unor judecatori romani care ghici ce, i-au achitat pe toti, absolut toti inculpatii ca erau baeti buni cu viitor in fata cauta dosarul tandarei cat despre SOLDATII AMERICANI nu se supun instantelor civile de la noi sau de la ei ci au alt regim special, reciproca a valabila nu numai la noi ci inclusiv Germania, Japonia oriunde pe planeta asta, las-ai sa vina daca au interes e mai bine preteni cu ei ca invers am vazut 80 ani ce frumoas a fost
6
15
Cresc incasarile pentru curvele din Constanta, dar in acelasi timp creste si agresivitatea Rusiei, mwe cu cct pentru cap de lemn iohannis.
17
18
si mai mare! Unde sunt zecile de mii de fiinte disparute din tara? Le-au furat americanii? Bordelul din Caracal, vis a vis de politie, l-au infiintat americanii? Nu ar trebui intrebat si mister Ciordache? Ca doar este la el in gradina!
12
9
Felicitari celor care sunt pro U.S.A.Army si Uniunea Europeana,restul carora nu le convine pot sa mearga in Rusia,China sau Corea de Nord pentru ca acolo este bine pentru ei.
20
24
cand au venit rusii nu au fost deloc bineveniti, dar americanii sunt adulati
21
8
Nu mai pleaca astia de aici pna nu si acopera investitiile si fac un profit de 1000 la suta!
22
16
america o stie si a fost vazuta de mare parte din populatia planetei, da isus asta cine e???????? somn usor
11
8
Pai cine ii mai primeste? Unde mai gasesc ei asa prosti???
28
22
poate va amintiti de fetele de la caracal, aveti grija de copii!!!
19
18
sunt suparat ca nu aveti cola la bidon de un galon si ptr femei trebuie sa intru in combinatie cu tot felul de dubiosi care nu dau chitanta sa o decontez la statul roman in rest f ok la voi aici inclusiv mancarea congelata adusa de acasa platita bineintels tot de statul roman la fel si benzina ca noi avem motoare mari consuma mult dar nu conteaza ca plateste statul roman tot
20
21
Americanii nu au prieteni, doar intetese. Si se comporta ca niste interlopi planetari. Noua ne au luat gazelw si un miliard pt Bechtel fara sa faca un metru de autostrada. Soldatii nostri mor oriunde ideschid ei cate un razboi. In plus suntem singuri parliti din UE care au inca vize
37
21
Pregatiti curvele sa fie curate .
23
18
Muie cu kkt rusiei si simpatizantilor ei !
32
30
esti un prostovan singurul incovenient al venirii americanilor e ca vor creste preturile la fumei si droage ca la noi boru vietii nu da liber la de astea ca le scade banii in rset sa vin nu zece mii ci o suta de mii poate mai scoat bolsevismul din tara asta
25
11
Zie, esti prost de bubui. La cat de pregatita era Romania dupa revolutie din punct de vedere economic si militar, aveam soarta Ucrainei, poate mai rau. Sunt niste garantii, trebuie sa recunoastem. Singurii care au fost corecti cu noi au fost americanii. S-au tinut de cuvant tot timpul. Dar de unde sa cunoasca istoria propriei tari un incult ca tine?
41
23
Vin americanii??? Nuuuu..... Vin jidanii.... Sa dus dracului orice urma de stabilitate a zonei estice europene. De acum incolo se va instaura dictatura sua in zona... Puliticienii nostri si cozile de topor sunt atat de inepti incat nu pot gandi o strategie nationala de aparare. Germaniei i-a fost bagat pumnul in gura fiind nevoita sa accepte baza Rammstein.. Turci i-au dat afara de la Incirlik.. Ii primim noi cu bratele deschise... Multa moooie le doresc...
28
38
Bravo. God bless USA
29
31
salariile celor zece mii de soldati americani sunt platite de Romania,plus restul,cazare,hrana,etc...in timpul asta romanii merg la sparanghel si capsuni
32
36
Doar atata poti bolsevicule ?
29
28
prin acest parteneriat a binecuvantat-o pe coana mata sa stea capra tradator infect
24
55
Miroase uratttt
21
30
E bine ! Lumea, peste 20-30 de ani va fi f complicata, UE , USA, in general, emisfera nordica va fi evoluata, va fiok dar restul planetei va suferi din lipsa hranei, apei , razboaielor. Ne convine sau nu, americanii,NATO si mai ales UE sunt garantiaca si Romania va fi ok. Vin vremuri grele !
46
18
Sa luati in calcul si centurile ocolitoare caci datorita masurilor de siguranta si protectie va fi greu de tranzitat M Kog.
32
5
Acesta este momentul adevarului , momentul in care tara noastra intra pe fagasul consolidat al democratiei . Prin aceast parteneriat , Dumnezeu a binecuvantat Romania !
73
46
fix de aia nu puteam dormi...ca vin americani.sa ne kkm pe ei.zici ca vine Isus...
33
40

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468