REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Vin vremuri grele, fraților! Au explodat prețurile, înainte de Crăciun!

Vin vremuri grele, fraților! Au explodat prețurile, înainte de Crăciun!

Mariana MURAT 6 decembrie 2023 | 00:00 2781

Spiritul sărbătorilor de iarnă i-a cuprins, deja, pe constănțeni, dar și pe comercianți. În magazine este forfotă, pe de o parte pentru căutarea cadoului perfect, pe de altă parte, în vederea pregătirii mesei de Crăciun. Prețurile, însă, parcă au luat-o razna.

Vin vremuri grele, fratilor! Au explodat preturile, inainte de Craciun!Produse tradiționale - preț

Sărbătorile de iarnă și-au făcut, deja, simțită prezența, mai ales în buzunarele constănțenilor, care au pornit în goana după cadouri și alimente cu speranța că economiile de pe timpul anului să nu fie epuizate de scumpiri. Așa cum suntem obișnuiți, marile companii nu ezită să-și afișeze așa-zisele reduceri, care de obicei sunt de două ori mai mari ca prețul anterior. În ceea ce privește produsele alimentare „reduse”, de cele mai multe ori sunt pe punctul de expirare, iar fructele și legumele ajung să-și modifice consistența. Așa cum se poate observa, nu doar consistența face diferența dintre produse, ci și prețurile. În magazinul Lidl, de exemplu, pentru 750 grame de clementine, românii ajung să plătească 12,49 lei, iar într-un alt magazin costă nu mai mult de 5,40 lei/kg.

Vin vremuri grele, fratilor! Au explodat preturile, inainte de Craciun!preț clementine

Cu toate că vânzătorii ne asigură că sunt prețuri pentru toate buzunarele, clienții îi contrazic. Și prețurile la carne, de exemplu, pentru masa de Crăciun au luat-o razna. Un kilogram de mușchi de porc ajunge la prețul de 40 de lei kg, iar șoriciul costă nici mai mult nici mai puțin de 70 de lei kg... un lux pentru majoritatea constănțenilor.

Vin vremuri grele, fratilor! Au explodat preturile, inainte de Craciun!Produse tradiționale- prețuri

Și prețul jumărilor ajunge să-i sperie pe unii cumpărători, acestea devenind produse premium cu prețuri pe măsură. Tradiționalele jumări au fost luate cu asalt doar cu privitul, deoarece prețul a ajuns deja la 60 de lei kg, nu ar fi exclus ca până de sărbători prețul să crească cu 50%.

Vin vremuri grele, fratilor! Au explodat preturile, inainte de Craciun!Produse tradiționale - prețuri

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a crește prețurile pentru comercianții care deja au început să le lase un gust amar constănțenilor care au pornit în goana după tradiționalele cumpărături de Crăciun, iar pentru mulți dintre aceștia ceea ce le rămâne de făcut este să rămână cu uitatul. Deși scumpirile sunt în floare, majoritatea comercianților se plâng de lipsa clienților, cu toate că magazinele sunt arhipline la tot pasul. „Vin și se uită doamnă, dar nu cumpără”, spune un vânzător.

Acestea fiind spuse, dacă nu vreți ca cea mai așteptată sărbătoare din an să vă epuizeze toate economiile, fiți prudenți, în ceea ce privește alimentele de bază, fie ele tradiționale sau nu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bunicul avea o vorba,, Sărbătorile sănt pentru a apropia familie și semeni între ei nu pentru a manca ca p***t... i având burțile pline ei se considera fericiți
2
2
Foarte bine mai votați și la anul aceleași jigodii politice cind vin alegerile și iar o luați la muiee încă patru ani dacă vă place asa
11
1
pardon, au explodat preturile inainte de nicolae, pana la craciun mai explodeaza inca o data
10
0
surorilor, vi se pare ca in ultimii 34 de ani au fost vremuri usoare? asta nu mai e tara de trait, nu ai niciun viitor
6
0
Intocmai, veniti sa cumparati din piete, produse bio de la noi, un kil de telemea cu aracet 100 lei. Nu mai luati gunoaie de la super market cand puteti sa luati gunoaie la preturi gourmet de la cipanii din piete. Hai mukanilor, sariti cu banul saraciilor.
15
0
Nimic nou,asha a fost in fiecare an daca nu va convin pretzurile din supermarchet mergetzi in pietze caci acolo sunt produse mai ieftine si mai sanatoase nu toate gunoaiele aduse de noi din Europa cum spunea cineva,nu va spun shefi supermarketurilor in fatza asha ceva dar asta lasa sa se intzeleaga.
6
1
nu va speriati, asa creste PIBul! buna guvernare in epoca de aur-iohanis, trebuie sa lase urme! macar la eternitatea!
5
1
cand se apropie sarbatorile comerciantii ridica preturile,vor sa castige cat mai mult pe orice, omul cumpara ca nu are incotro dupa sarbatori e o pauza dar nu in preturi care raman la fel ,astai comertul abuziv pe spatele celor care castiga din munca cinstita si se uita la fiecare banut ce i se trage din salariu vrand nevrand, pentru cei cu castiguri din afaceri ,pensii si salarii speciale nu au griji nu au probleme vin banii de la stat continu!
11
0
Mâncați cu doua guri? Va mai creste un stomac? p***t e ăla care da, nu ăla care cere.
19
3
Magazine care aduc în Ro toate gunoaiele europei
21
3
Preturi ,,plafonate"! Poate apare prim-ministrul si ne arata cum sa facem cumparaturi de sarbatori cu 100 de lei,sau Rares B. cat este el de ,,amarat" cu Rolex la mana!
30
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468