REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

VIN VREMURI GRELE pentru economie: sute de mii de contracte de muncă suspendate!

VIN VREMURI GRELE pentru economie: sute de mii de contracte de muncă suspendate!

Replica API 24 martie 2020 | 00:00 1546

Declanșarea stării de urgență a adus cu ea o seamă de măsuri care au afectat un număr uriaș de persoane. Astfel, doar în ultima săptămână au fost suspendate peste 250.000 de contracte de muncă, conform declarațiilor Ministrului Muncii, Violeta Andrei. Constanța nu a scăpat nici ea de aceste probleme, odată cu închiderea mallurilor, foarte mulți angajați fiind în situația de a le fi suspendate contractele de muncă.

Conform legii, contractul de muncă nu poate fi suspendat decât în următoarele condiții: concediu de maternitate; concediu pentru incapacitate temporară de muncă; carantină; exercitarea unei funcții în cadrul unei autorități executive, legislative ori judecătorești, pe toată durata mandatului, dacă legea nu prevede altfel; îndeplinirea unei funcții de conducere salarizate în sindicat; forță majoră; în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condițiile Codului de procedură penală; de la data expirării perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizațiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei. Dacă în termen de 6 luni salariatul nu și-a reînnoit avizele, autorizațiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de muncă încetează de drept.

Cu toate că angajatorii au posibilitatea să apeleze la oportunitatea creată de decizia guvernamentală şi anume de a beneficia de 75% din salariul persoanelor ale căror contracte le suspendă, o serie de angajați din Constanța s-au izbit de lipsa de înțelegere a patronilor, care au ales fie să le suspende contractele fie să îi trimită într-un concediu fără plată. Statistica la nivelul județului Constanța în privința contractelor de muncă suspendate poate să devină alarmantă, ținând cont că o mare parte din hotelurile de la malul mării ar putea rămâne închise pe durata sezonului estival.

Contactați pentru o situație a contractelor de muncă suspendate din Constanța, reprezentanții ITM Constanța nu au răspuns până la închiderea ediției.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa speram ca te cureti de coronavirus si nu mai apuci multe pensii .Stii cand mananci prea mult cacat atunci ti o da dzeu. ca sa te trezesti.SI nu ti o da cu tofa are el alte mijloace.
0
0
Sa vedem cine iti mai da aia 8000 daca tara ramane cheala fara nimic. Daca nu ii ai la ciorap ia-ti adio daca nu mai munceste nimeni. N-o sa fie productie si n-o sa ai ce sa cumperi daca mor toti de corona.
1
0
Ma doare in biga am 8000 pe luna am 52 de ani am fost jandarm v am babardit pe unde am apucat si stau linistit cu cat ramane lumea fara bani frec mai ieftin fetele voastre si cumpar unele lucruri terenuri sau masini mai ieftin Am ciuda totusi pe aia cu 25000 pensie ca se descurca mult mai bine
0
1
asta e, trebuie inchis tot si frontierele
3
2
Cu ocazia asta poate se trezesc mai marii conducatori ai judetului si aduc mai multe companii mari in Constanta. Daca arunci un ochi prin multitudinea de locuri de munca din Cta o sa observam ca optiunile sunt ospatar, bucatar, vanzator, gestionar depozit sau shawormar. Bineinteles ca exista si exceptii, dar acestea sunt putine. Trebuie adusi colosi IT in Constanta.
2
0
Pai normal, doar cei de la ITM, nu-si primesc spagile de la patroni? Clar CIM se suspenda pentru concedii fara plata, doar la cererea angajatului. Salariatii sunt obligati sa semneze acte aditionale in care suspendarea este facuta pentru concedii fara plata, desi angajatul nu a solicitat acest lucru.
1
1
toate economiile romanilor care mergeau din luna in luna cu viata se vor duce la germanii de la Kaufland LIDL belgienii MEGA IMAGE etc... e nasoala treaba, banii romaneste trebuiau sa ramana in tara dar ... nu mai exista romani cu afaceri gen, au fost exterminati de romani pentru 2lei diferenta
6
1
plateste tu ca iti vom da noi , Niciodata
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212