REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Vin ZILE GRELE pentru români: Inspectorii ANAF au normă de colectare de 2,3 milioane de lei pentru fiecare inspector

Vin ZILE GRELE pentru români: Inspectorii ANAF au normă de colectare de 2,3 milioane de lei pentru fiecare inspector

Replica API 4 februarie 2020 | 21:18 388

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a impus o normă de colectare de 2,3 milioane de lei pentru fiecare inspector de la direcția de Antifraudă din București, potrivit unui document obținut de MEDIAFAX.

Un document trimis la sfârșitul lunii trecute de către șeful direcției Antifraudă din cadrul ANAF a atras atenția asupra unor indicatori de performanță pe care inspectorii Antifraudă din București trebuie să îi îndeplinească privind numărul de sancțiuni, eficiența cotroalelor și valoarea amenzilor date de aceștia. Unul dintre acești indicatori arată că fiecare inspector Antifraudă din Capitală are stabilită o țintă de colectare de 2,3 milioane de lei în 2020, potrivit unui document obținut de MEDIAFAX. " (...) În ceea ce privește DRAF București au fost stabilite următoarele niveluri (ținte) de realizat în anul 2020: (...) indicatorul "sume totale stabilite/ estimare urmare acțiunilor de control, pe un inspector antifraudă activ: 2.300.000 de lei/ inspector activ", se arată în circulara transmisă pe 21 ianuarie 2020 inspectorilor ANAF de către Carmen Elena Tatu, inspector general Antifraudă, Direcția Generală Antifraudă Fiscală. Vasile Marica, președintele sindicatului Sed Lex, a declarat, pentru MEDIAFAX, că documentul este realizat în baza unor indicatori de performanță dați de pe vremea lui Gelu Ștefan Diaconu, indicatori care au rămas nemodificați. "La ora actuală i-am băgat în ședință după ce i-am întrebat de ce au făcut chestia asta (după ce au transmis circualara intrată în posesia MEDIAFAX -n.red.) și presupun că în cel mai scurt timp schimbă lucrul ăsta. (...) Eu sunt doar lider de sindicat, eu nu sunt decident. Eu spun doar ce le-am atras atenția și ceea ce cred eu. Din punctul meu de vedere, a da o țintă ca indicator de performanță, câte amenzi dă, este o prostie din punctul meu de vedere. Nu cred că asta e soluția pentru viitor", a declarat Vasile Marica pentru MEDIAFAX. El a mai precizat că, în prezent, în cadrul ANAF se lucrează la modificarea tuturor documentelor care au fost pe vremea lui Gelu Ștefan Diaconu, pentru că "au fost mulți șefi de ANFP – Agenția Națională a Funcționarilor Publici - care s-au perindat și niciunul nu a stat mai mult de un an de zile ca să aibă timp să schimbe indicatorii ăștia". "Din punctul meu de vedere, o țintă ar trebui să fie globală și trebuie ca Antifrauda să fie instrumentul de pompier al ANAF, care să ducă la lucruri țintite privind unde s-a descoperit că ar fi posibilă o fraudare de TVA sau lucruri de genul ăsta. Asta ar fi o variantă în care s-ar mișca foarte rapid Antifrauda într-o anumită zonă", a mai declarat Vasile Marica.

Astăzi, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență privind măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În document se precizează faptul că funcționarea Direcției Generale Antifraudă Fiscală în actuala structură organizatorică nu a produs efectele aşteptate în combaterea evaziunii fiscale, întrucât direcția a adus la buget 116 milioane lei iar cheltuielile aferente funcționării structurii au fost de 707 milioane lei.

Vasile Marica a mai precizat că în prezent este o dispută foarte mare privind desființarea direcției Antifraudă. "Noi le-am propus de data trecută să încerce să-i dea o altă orientare decât cea pe care o are acum, sunt mai multe variante de lucru în sensul ăsta. Noi am cerut să nu o desființeze ci să o aducă cât de cât la discuții cu privire la modul în care trebuie făcută colectarea în România. (...) Inspectorii din alte direcții nu au nicio țintă. Doar se duc la controalele de fond și ce găsesc la controalele de fond la o firmă multinațională, stau o lună două de exemplu, aia e, nu au țintă, dacă găsesc bine, dacă nu, nu", a mai spus Vasile Marica relatează stiripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine ce este rau in asta?
0
0
V-a cuprins teama ? Aveti ce-ati votat. Sper sa mai vina si cu restructurari pe la ANAF sa-i vad atunci pe inversunatii inspectori PNL-isti lacrimand. Aveti ce-ati votat
0
0
au zis 2,3 au nevoie d mai mult si pt burtos 23
2
0
Mai mult parca inspectorii aveau si 15% din amenzi ca prima din amenzi. Ne meritam soarta pe aici prin romanica.
2
0
marica ala e cel mai corupt lider de sindicat din Romania.
0
0
Auto Pro Constanta pe aici cand trece anafu sa verifice aceat parc auto e visa a vis a VivOmall
0
0
Mai ramine de dezgropat ceausescu
1
0
coruptia numai ucide???numai vreti o tara ca afara??....lol
5
1
Ce plan de amenzi are per inspector antifrauda ? Intreb pt insp Teia, ca sa stim cate blocuri de apartamente mai face ? Magnum e unul, vis a vis de Scoica Land, dar urmeaza si alte Magnumuri ! Tuti aoa !
7
0
secu nu dispare secu se transforma doar nu credeti ca vor renunta la masinaria de facut bani ptr partid si pedepsit dusmanii sau pur si simpluu buticarii fara spate care sge sangele boborului anaf e politie politica kgb plus secu plus satsi doar ca nu bat oamenii in rest distrug vieti distrug destine niste nenorociti complexati sadisti si frustati pusi pe pile sa aduca cascaval unde trebuie
7
1
Sa terminat cu smekeria ... ati votat schimbarea sper sa va iasa pe nas ...!! Mu3 tu'va in gura de prosti!
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272